Preklan u cik zore

Sl. PAŠIĆ

28. 09. 2004. u 18:00

Velika policijska potraga za ubicom 17-godišnjeg Aleksandra Stojanovića iz Melenaca. Najpre uboden u levi deo vrata. Zločin počino neko ko je "lak na nožu". Sumnja se da je ubica u jednom od zrenjaninskih naselja.

RODITELJI, komšije i poznanici u utorak su na seoskom groblju u Melencima, dvadesetak kilometara od Zrenjanina, sahranili 17-godišnjeg Aleksandra - Sašu Stojanovića. Mladić je u nedelju, u ranim jutarnjim časovima, nađen preklan u krevetu svoje kuće u Melencima, u Vlaškanskom novom naselju.
Istražni sudija zrenjaninskog Okružnog suda Goran Zec nakon uviđaja i izveštaja sa obdukcije, koju su obavili stručnjaci novosadskog Zavoda za sudsko veštačenje, potvrdio je da je mladić prvo uboden u levi deo vrata. A, onda veštim potezom ruke preklan...
Zločin se dogodio u nedelju, najverovatnije u ranim jutarnjim časovima, sigurno posle 2.30. Jer, do tada je u prednjem delu kuće, gde je mladić živeo, boravila njegova devojka, 16-godišnja I.J.
- Poznajemo se pet godina, a poslednje dve živeli smo zajedno, kao da smo venčani. Bili smo zajedno do 23 časa, kada je sa drugom izašao na piće u obližnju piceriju. Rekao mi je da obavezno sačekam. Dok sam ga čekala, spremila sam kuću i oprala mu patike, a u 2.30 sam otišla. Ostavila sam poruku da ćemo se videti sutra - vidno potresena ispričala nam je I. J., uz napomenu da je Saša bio divan mladić i da se nikada ni sa kim nije posvađao u Melencima.
Tvrdi da se nije žalio da mu neko preti, niti je nagoveštavao da je sa nekim u sukobu. Međutim, Sašin otac Milan, koji živi odvojeno, u nusprostoriji, priseća se da se Saša nedavno u jednom kafiću potukao sa Romom iz susednog naselja, kojeg zovu Paja.
- Ništa nisam čuo tragične noći. Nisam dugo mogao da zaspim, kao da sam nešto predosećao. Psi su dugo lajali i izlazio sam dva puta da ih smirim... Mislio sam da je Saša sa devojkom u prednjem delu kuće i nisam želeo da ih uznemiravam - priča otac svirepo ubijenog mladića.
Ujutro je desetogodišnji komšija ušao u kuću Stojanovićevih da probudi Sašu kako bi išli da vade krompir.
Šokirao se zatečnim prizorom: Saša je ležao u lokvi krvi.
- Odmah sam se setio Sašine priče da se nedavno potukao sa izvesnim Pajom, u jednom u kafiću, koji je i nožem nasrnuo na njega - kaže Milan Stojanović.
Stojanovići su, inače, izbeglice iz Slavonije, iz Borava naselja, a pre sedam godina doselili su se u Melence, iz Čente, gde su prethodno živeli. Svu ušteđevinu su potrošili na trošnu kućicu u Melencima, koja je u blizini seoskog romskog naselja. Otac i sin živeli su od socijalne pomoći, a Saša je povremeno pružao mehaničarske usluge,
jer je bio veoma talentovan za ovaj zanat.
Pažnju žitelja Melenaca skrenuo je nedavno kada je, iz nepoznatog razloga, u selu aktivirao eksplozivnu napravu. Do tada je važio je za mirnog i povučenog mladića.

HAPŠENJE
ZRENJANINSKA policija juče je uhapsila veću grupu Roma
iz Melenaca i odvela ih na saslušanje. Nikome nije dozvoljen pristup mestu zločina, a u utorak je policija pretresla veći broj kuća u romskom naselju u Melencima.

KO JE HTEO U KUĆU?
MILAN Stojanović kaže da je noć posle ubistva sina neko ponovo pokušao da uđe u deo kuće gde se dogodio zločin, o čemu je obavestio policiju, koja mu je savetovala da pusti psa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije