NIŠ - Hapšenje dvojice inspektora policije i jednog iz poreske policije u Nišu i dalje je obavijeno velom tajne. Iako je bilo najava da će se novinarima pojasniti detalji oko pritvaranja Vladana Milojevića (34), inspektora poreske policije Regionalnog odeljenja poreske policije u Nišu, Ivana Kovačića (40) i Dejana Dimitrijevića (26), kriminalističke policajce SUP Niš, u niškoj policiji, ali i Okružnom sudu ne govore o ovom slučaju.
Do sada se jedino zvanično pismo MUP Srbije saopštenjem u kome je zvanično potvrđeno da su pripadnici Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa policijom Sekretarijata unutrašnjih poslova u Nišu, 1. septembra uhapsili i sa krivičnom prijavom priveli istražnom sudiji Okružnog suda u Nišu inspektore zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo iznude.
Iz MUP su saopštili i da se osnovano sumnja da su Milojević, Kovačić i Dimitrijević 20. avgusta od jedne porodice u Nišu ozbiljnom pretnjom, pokušali da iznude novac od 230.000 evra. Potom je Nikola Dinić, istražni sudija Okružnog suda u Nišu, potvrdio da je osumnjičenim inspektorima posle saslušanja odredio pritvor do 30 dana.
Kako se nezvanično saznaje, trojica inspektora su osumnjičena da su pokušali iznudu od Nišlije S. K. vlasnika jedne privatne firme, koja se bavi mnogim poslovima.
Interesantno je da o Ivanu Kovačiću, šefu Grupe za suzbijanje krijumčarenja i narkomanije, njegove kolege u niškoj policiji imaju samo reči hvale. Tvrde da je svima bio na usluzi za bilo koju pomoć, posebno roditeljima čija su se deca odala narkoticima. Kovačić je, inače, jedini inspektor SUP Niš koji ima diplomu FBI sa dodatnog školovanja, a proglašen je za najboljeg pripadnika niške policije za 2003. godinu. Bio je u vreme bivše SFRJ vicešampion države u karateu.
Poznanici Kovačića predočavaju i da je indikativno da su 1. septembra uveče narkomani i narko-dileri u Nišu uveliko slavili pritvaranje trojice inspektora.

ZLONAMERNO
POSLE hapšenja trojice inspektora, tvrdilo se da Ivan Kovačić ima samo sporednu ulogu u procesu privođenja i da je interesantan jedino zbog droge. Navodno je, hapseći narko-dilere, određenu količinu narkotika zvanično prijavljivao, a nešto zadržavao za sebe.

Poznanici Kovačića, međutim, za ovakve priče tvrde da su smešne i netačne, sračunate da se šef Grupe za suzbijanje krijumčarenja i narkomanije niške policije što više „ocrni“.