SUPRUGA menadžera Velimira Nikšića Nikše identifikovala je njegovo telo koje je pronađeno u Dunavu kod rumunskog grada Turn Severina. Ona ga je prepoznala po ličnim stvarima koje je imao kod sebe jer je leš zbog vremena provedenog u vodi bio neprepoznatiljiv. Pretpostavlja se da je izvršio samoubistvo, ali rumunska policija ne isključuje ni mogućnost da je poznati menadžer ubijen.

Nikšić je pronađen u sredu u blizini rumunskog grada Turn Severin. Bio je u odeći koju je nosio na dan nestanka, a pronađeni su i drugi lični predmeti, poput njegovog sata, na osnovu kojih ga je supruga i prepoznala. Kod sebe je imao dokumente, a identitet je potvrđen proverom otisaka prstiju.

- Nikšina porodica je u šoku. Supruga Radmila ga je jedva prepoznala jer je telo bilo u užasnom stanju. Ali, više nema sumnje da je reč o njemu. Sada čekaju da se obavi obdukcija i završe sve procedure, pa da preuzmu telo i konačno ga sahrane kako dolikuje - rekao nam je jedan od Nikšinih prijatelja.

Policijska uprava u rumunskom okrugu Mehedinc za "Novosti" je potvrdila da je iz reke izvađeno telo poznatog menadžera. Zamenick predstavnika za štampu policije okruga Andrea Dobrea ipak nije mogla da nam da bliže informacije. Rekla nam je samo da se čekaju rezultati obdukcije.

NAGAĐANjA
ODMAH posle nestanka Velimira Nikšića, u medijima su se pojavili spekulacije o njegovoj sudbini. Pominjala se čak i mogućnost da je pobegao i sakrio se sa novcem od koncerta "Legendi", a pronosile su se i glasine da je viđen u Bosni. Prijatelji i saradnici, međutim, od početka su tvdrili da je Nikša pošten i da nikada ne bi učinio tako nešto.

Direktor "Taš estrade" i menadžer mnogih estradnih zvezdi nestao je 1. februara, a saradnici i prijatelji koji su ga tog dana videli kažu da je bio neuobičajeno potišten i dekoncentrisan. Tog dana bio je kod menadžera Saše Mirkovića, vlasnika producentske kuće "Beoton" u Novom Beogradu, a zatim i u "Sava centru" gde je trebalo da obavi poslednje dogovore za predstojeći koncert "Legendi". Kada je napustio zgradu "Sava centra" izgubio mu se svaki trag i o njegovoj sudbini ništa se nije znalo sve dok telo nije isplivalo u blizini granice Rumunije i Srbije. Autopsija će pokazati i da li je Nikšić stradao istog dana kada je nestao, ili kasnije.

Njegova supruga Radmila nestanak je, na nagovor prijatelja, prijavila tek nekoliko dana kasnije. Navodno je tada objasnila da se i ranije dešavalo da se Nikšić nekoliko dana ne javi. Do poslednjeg dana verovala je da je Nikša živ i da će se vratiti.

Kao mogući motiv za samoubistvo njegovi prijatelji i saradnici pominju to što je bio pod ogromnim pritiskom velikih dugova koje nije mogao da vrati. Navodno, od kolega je pozajmljivao velike sume novca - od 10.000 do 50.000 evra, koje je nekada odrađivao i organizacijom koncerata. Iako se svi slažu da je Nikša bio pošten i da se trudio da izmiruje svoje obaveze i dugove vraća na vreme, poslednjih godina ti dugovi su se nagomilali. Pominje se cifra od 300.000 do čak milion evra.

Nikšini prijatelji, ipak, kažu da im nije jasno na što je trošio toliki novac. Kažu da je živeo skromno i da nije imao poroke. Kao primer navode to što je na posao obično išao gradskim prevozom za razliku od drugih estradnih menadžera koji vole da se razmeću skupim automobilima.