Izjave političara na glasanju

V. N.

06. 05. 2012. u 20:12

Pročitajte šta su sve izjavili političari na biračkim mestima prilikom glasanja...

15.09 Krkobabić:PUPS-JS ostvaruje uverljiviji rast birača

Lider Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovan Krkobabić izrazio je danas uverenje da će ta stranka, sa SPS i JS, biti koalicija koja će na ovim izborima ostvariti najuverljiviji rast poverenja birača.

- To je pre svega rezultat onoga što smo 2008. godine obećali i što smo i uradili. Time smo sačuvali ne samo najugroženije kategorije stanovništva već i socijalni mir u Srbiji - rekao je Krkobabić nakon glasanja.

14.38 Gojković: Očekujem uređeniji i sigurniji Novi Sad

Predsednica Narodne partije i kandidatkinja Ujedinjenih regiona Srbije za gradonačelnicu Novog Sada Maja Gojković izjavila je da očekuje ubedljivu pobedu liste koju predvodi i da će Novi Sad posle izbora biti uređeniji i siguran za sve građane.

- Očekujem ubedljivu pobedu liste koju predvodim i programa koji smo predstavili Novosađanima u izbornoj kampanji, koju smo vodili isključivo pozitivno i mislim da smo po tome bili različiti u odnosu na sve ostale stranačke liste - rekla je posle glasanja okupljenim novinarima Maja Gojković.

14.25 Zukorlić: Najvažnije da se građani izjasne kako zele

Predsednički kandidat Grupe građana Muamer Zukorlić izrazio je danas očekivanje da će ceo proces glasanja do kraja dana proteći u redu.

Zukorlić je nakon glasanja novinarima kazao da je najbitnije od svega da građani imaju mogućnost da se izjasne onako kako oni žele.

13.46 Jerkov:Novi Sad da bude najbogatiji u državi

Kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnika Novog Sada Aleksandra Jerkov izjavila je posle glasanja na opštim izborima u Srbiji da Novi Sad treba da nastavi putem kojim je do sada išao, s ciljem da ponovo bude najbogatiji grad u državi.

- Kada je u pitanju AP Vojvodina, treba doneti takvu odluku da se o Vojvodini odlučuje u Vojvodini, a ne negde drugde, s obzirom na to da će odluke koje se danas donesu, uticati na naš život u naredne četiri godine - dodala je ona.

13.27 Drašković: Očekujem dobar rezultat koalicije Preokret

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da očekuje da koalicija "Preokret" ostvari dobar razultat na današnjim izbroma.

- Nadam se da će koalicija 'Preokret' ostvariti rezultat koji zaslužuje, jer je to dobro za Srbiju - kazao je Drašković novinarima nakon glasanja na Banovom brdu.

12.54 Stevanović: Očekujem apsolutnu pobedu

Prvi čovek Kragujevca i kandidat za gradonačelnika Veroljub Stevanović izjavio je da očekuje apsolutnu pobedu na lokalnim izborima i da će lista "Zajedno za Kragujevac - Ujedinjeni regioni Srbije" osvojiti više od 50 odsto glasova birača.

- Očekujem da će Ujedinjeni regioni Srbije na republičkim izborima osvojiti više od 10 odsto glasova birača, a da će naš predsednički kandidat Zoran Stanković, u najgorem slučaju, biti na trećem mestu - rekao je Stevanović.

12.48 Dejanović:Očekujem da izbor građana bude na korist Srbije

Predsednica Skupština Srbije koja vrši dužnost predsednika Srbije, Slavica Đukić Dejanović izjavila je, pošto je glasala, da očekuje da će građani napraviti izbor na korist Srbije i svakog pojedinca.

- Bez obzira ko dobije vlast imaće posebno delikatnu i tešku poziciju i veliku odgovornost zbog ekonomske situacije u kojoj se Srbija nalazi", rekla je Dejanović.

12.36Jadranka Šešelj: Najpreči nacionalni interesi

- Sa puno optimizma dočekujem ove izbore i uverena sam da će građani Srbije dati

povreneju Srpskoj radikalnoj stranci jer je nama uvek preči nacionalni od ličnih interesa - izjavila je predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Jadranka Šešelj.

- Za Srbiju će biti bolje ako Boris Tadić ode, a Tomislav Nikolić ne dođe - rekla je Šešlj posle glasanja.

12.30 Bogdanović: Očekujem pobedu koalicije i Tadića

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da očekuje pobedu koalicije "Izbor za bolji život" i pobedu predsedničkog kandidata Borisa Tadića.

- Poznati smo kao stranka koja se zalaže za mir, suživot i toleranciju i to govorim posebno sa aspekta Kosova i Metohije, što jasno govori da smo spremni i opredeljeni da sve probleme u pokrajini rešavamo kompromisom i12 dijalogom - rekao je Bogdanović posle glasanja u mestu Lešak.

On je ocenio i da je veoma bitno da se posle izbora brzo formira nova vlada kako bi se započeti dijalog o Kosovu u Briselu nastavio, jer, kako smatra Bogdanović, problemi koji postoje u pokrajini iziskuju hitna rešenja.

12.19 Marković uveren u pobedu koalicije SPS-PUPS-JS

Predsednik Jedinstvene Srbije Marković - Palma, izjavio je da će koalicija SPS-PUPS -JS u Jagodini pobediti na izborima i osvojiti više od 60 odsto glasova.

Kada su u pitanuju predsednički izbori, Marković je rekao da će "u Jagodini najviše glasova dobiti kandidat te koalicije Ivica Dačić" i dodao da će "o tome s kim će praviti koaliciju posle izbora, danas odlučiti građani Srbije".

12.17 Đilas:Glasanje - odnos prema svom gradu i budućnosti

Gradonačelnik Beograda i nosilac liste "Izbor za bolji Beograd" Dragan Đilas očekuje da će građani Beograda danas na izborima pokazati da vole svoj grad.

- Očekujem da će građani Beograda pokazati da vole svoj grad koji je nalepši na svetu i da će izaći i glasati i time pokazati odnos prema svom gradu i prema budućnosti - rekao jeĐilas novinarima nakon glasanja.

12.16 Mlađan Dinkić: Očekujem dvocifren rezultat

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić očekuje dobar rezultat na izborima, što bi za njega bio dvocifren rezultat, jer se nada da su građani prepoznali ideju jačanja regiona, bez koje ne može da se ostvari ravnomeran razvoj svih gradova u Srbiji.

- Uošte nije važno da li ćemo biti u Vladi. Bićemo u Vladi samo ako se ostvare ključne tačke našeg programa - rekao je Dinkić, posle glasanja.

12.12Velimir Ilić: Neophodne promene

Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je daočekuje prve rezultate glasanja i ubedljivu pobedu koalicije "Pokrenimo Srbiju" na republičkom nivou.

Predsednik Nove Srbije je istakao da su Srbiji neophodne promene, navodeći da će se posle proglašenja rezultata izbora razgovarati o novim koalicionim partnerima.

11.56 Koštunica: Politička neutralnost put Srbije

Predsednički kandidat i lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica naglasio je značaj današnjih izbora i poručio da je politička neutralnost put da Srbija "povrati dušu i bude slobodna".

- Izbori su uvek važni jer građani određuju kojim će putem zemlja ići. Na ovim izborima oni biraju između dva puta, da li će zemlja nastaviti da ide "površnim, pogrešnim i pogubnim putem - da Evropska unije nema alternativu", ili će se okrenuti sebi, svojim interesima, razvoju i odbrani državnih i nacionalnih interesa. - rekao je Koštunica novinarima nakon glasanja.

11.50 Jeremić:Biće iznenađenja, 20. maj odlučujući datum

Član Glavnog odbora Demokratske stranke i kandidat za narodnog poslanika Vuk Jeremić izjavio je da će na današnjim izborima biti iznenađenja, a da je drugi krug predsedničkih izbora, 20. maja, najvažniji.

Jeremić je, posle glasanja rekao novinarima da je ovo tek kraj prvog poluvremena, a da će drugi krug predsedničkih izbora biti najvažniji za odlučivanje.

Upitan šta očekuje od rezultata parlamentarnih izbora, Jeremić je ponovio da i tu može biti "prijatnih i neprijatnih iznenađenja", kao i da je i 20. maj najvažniji datum u svakom slučaju.

11.49 Tadić: Izbori za budućnost Srbije, ali i stabilnost Evrope

Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić ocenio je danas, nakon što je glasao, da su ovi izbori bitni kako za budućnost Srbije, tako i za stabilnost Evrope, i uztvrdio da će današnja slava DS biti proslavljena izbronom pobedom.

- Ovo je praznik demokratije u Srbiji, verujem i u regionu, jer je Srbija od izuzetnog značaja za čitav region. Zbog toga je odluka građana na ovim izborima bitna za njihovu budućnost, budućnost njihove dece, Srbije, ali i čitavog regiona, kao i stabilnost Evrope - naglasio je on u izjavi novinarima.

On je rekao da su mir, razvoj i stabilnost pretpostavke boljeg života građana, i da su ovi izbori su upravo tome posvećeni.

Najvažniji posao posle izbora biće, kako je podvukao, brzo formiranje vlade. Govoreći o ishodu izbora on je kazao da su izbori sportska dimenzija svugde u svetu, da očekuje pobedu, i da zbog toga uvek i učestvuje na izborima.

11.48 Ugljanin: Glasanjem do objektivne slike političke situacije

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je da će građani danas izražavanjem volje dati objektivnu sliku političke situacije u Srbiji.

Ugljanin je uveren da će objektivno raspoloženje građana biti preneto u Skupštinu Srbije i skupštine opština i gradova.

11.43 Šutanovac uveren da će DS predvoditi Srbiju i ubuduće

Potpredsednik Demokratske stranke i ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da je uveren da će DS predvoditi Srbiju i u naredne četiri godine i da će to biti garancija sigurnosti u zemlji.

- Ubeđen sam da će predsednik Boris Tadić i DS, odnosno lista 'Izbor za bolji život' predvoditi Srbiju u naredne četiri godine i to će biti garancija sigurnih investicija, posla i sigurnosti u Srbiji, a ubeđen sam i u celom regionu - rekao je Šutanovac.

11.38 Cvetković: Siguran sam u pobedu DS i Tadića

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da je siguran da će na današnjim izborima pobediti lista "Izbor za bolji život" i predsednik Demokratske stranke Boris Tadić.

- Ne samo da očekujem, nego sam i siguran da će pobediti opcija 'Izbor za bolji život' i predsednik Boris Tadić - rekao je Cvetković.

11.23 Stanković očekuje brzo formisanje vlade i skupštine

Predsednički kandidat Ujedinjenih regiona SrbijeZoran Stanković izjavio je danas da očekuje da će posle ovih izbora Srbija veoma brzo formirati skupštinu i vladu i da će nakon toga krenuti ka boljoj budućnosti.

- Očekujem da će ovi izbori biti nešto što će odraziti volju građana. Verujem u Srbiju i one koji će biti izabrani da će postići veoma dobre rezultate i da će to biti na dobrobit svih građana Srbije - rekao je Stanković.

11.09 Dragišić očekuje regularne izbore i odličan rezultat

Kandidat Pokreta radnika i seljaka za predsednika Srbije Zoran Dragišić očekuje da će današnji izbori proteći regularno, a da će taj pokret ostvariti odličan rezultat i biti iznenađenje na izborima.

On je izrazio očekivanje da će Pokret radnika i seljaka biti najveće iznenađenje na izborima, da će postići odličan rezultat i da će biti najveći hit.

11.01 Tomislav Nikolić : Večeras promene

Predsednički kandidat liste "Pokrenimo Srbiju" i lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić očekuje da će se već večeras oko 21.30 časova sigurno znati da su on i koalicija koju predvodi dobili najviše glasova i da je Srbija dočekala promene.

- Promene su neophodne i toga su svesni svi u Srbiji - rekao je Nikolić posle glasanja.

Prema rečima Nikolića, o koalicijama će se razgovarati posle analize izbornih rezultata i kada se završe pokrajinski izbori u Vojvodini, dok će predsednički možda imati drugi krug.

Nikolić je napomenuo da je koalicija otvorena za razgovore o koalicijama isključivo na programskoj osnovi, ali je napomenuo da ne zna u ovom trenutku koje će stranke prihvatiti njihov program.

Nećemo, naglasio je Nikolić, sabirati do 126, makar se za nekoliko meseci ponovo u ovoj situaciji sastali.

10.56 Ivica Dačić: Narod bira, očekujem dobar rezultat

Predsednički kandidat koalicije SPS-PUPS-JS Ivica Dačić izjavio je danas da očekuje dobar rezultat na izborima, veći broj glasova nego 2008. godine i da koalicija koju predstavlja bude važan faktor na budućoj političkoj sceni Srbije. Lider socijalista, nakon što je obavio svoju građansku dužnost, poručio je novinarima da narod bira ko će u ime njega donositi odluke, što uzrokuje da je podjednaka odgovornost i građana i političara.

- Ovo je izricanje presude naroda o našem poslu. Ja sam iskusan političar i više me ništa ne može iznenaditi. Kao ministar unutrašnjih poslova, želim posebno da izbori proteknu u miru, kako ne bi došlo do narušavanja njihove regularnosti - naglasio je Dačić.

On je poručio da će o postizbornim koalicijama biti reči tek nakon ozvaničenja izbornih rezultata.

09.53 Čedomir Jovanović: Očekujem dobar rezultat

Predsednički kandidat koalicije "Preokret" Čedomir Jovanović izjavio je da je uveren da će ta koalicija na današnjim izborima ostvariti dobar rezultat i istakao da već sutra treba da se krene u rešavanje brojnih problema na drugačiji način nego do sada.

- Srbiji je potreban uspeh posle izbora i nadam se da ćemo kroz glasanje zajedno sa građanima naći put do tog uspeha. Puno poslova treba da uradimo i zato nam je potrebna jasna podrška. Mi u taj posao želimo da krenemo od prvog radnog dana, od sutra - rekao je Jovanović novinarima posle glasanja.

09.28 Glišić: Nadamo se izbornom iznenađenju

Predsednički kandidat pokreta "Dveri" Vladan Glišić izjavio je danas da je učestvovanje te političke organizacije na izborima veliki rezultat i da se nada izbornom iznenađenju.

- Mi prvi put izlazimo na izbore tako da su 'Dveri' ostvarile veliki rezultat tako što smo se pojavili na ovim izborima. Sve ostalo ćemo znati večeras, a nadamo se izbornom iznenađenju - rekao je Glišić novinarima nakon glasanja.

08.51 Grujičić: Nadam se povoljnom rezultatu na izborima

Predsednički kandidat Socijaldemokratskog saveza Danica Grujičić se nada da će rezultati današnjih izbora biti povoljni i po SDS i po nju samu.

- Nadam se da su građani Srbije prepoznali u SDS-u novu političku snagu na našem malo tmurnom nebu, koja nudi konkretna, jasna rešenja i razlikuje se od ostalih stranaka po tome što ne obećava ono što nije moguće i ispuniti - rekla je Grujičić novinarima nakon glasanja.

08.22 Aleksandar Vučić:Ne dajem izjave do pobede

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke i kandidat liste "Pokrenimo Srbiju" za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić jutros je posle glasanja izrazio veru u pobedu naprednjaka na izborima.

On je novinarima koji su očekivali izjavu posle glasanja, pri izlasku s biračkog mesta kratko kazao: "Ne dajem izjave do pobede"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

kimi

06.05.2012. 20:49

Niko nije pitao kako je narodu 4 godine sa ovakvom vlascu. Nadam se da ce narodu biti bolje posle ovih izbora.