Izbori 2012 UŽIVO: Drugi krug za Tadića i Nikolića, u Parlamentu SNS ispred DS, Đilas vodi u Beogradu

Novosti online

06. 05. 2012. u 20:04

Saopšteni prvi rezultati predsedničkih i parlamentarnih izbora. Atmosfera u izbornim štabovima različita

Građani su od sedam do 20 sati imali priliku da prvi put u istom danu biraju sve organe vlasti, od šefa države, preko republičkog do lokalnih parlamenata. U izbornim štabovima svi željno iščekuju prve rezultate.

Pratite sa nama uživo sva dešavanja i rezultate izbora iz minuta u minut ...

23:59 RASPORED MANDATA U SKUPŠTINI SRBIJE

Prema dosadašnjim podacima CeSid, raspored mandata u republičkom parlamentu, bez podataka sa birališta na Kosovu i Metohiji biće ovakav:

Izbor za bolji život - Boris Tadić 67 mandata

Ujedinjeni regioni Srbije - Mlađan Dinkić 17 mandata

Čedomir Jovanović – Preokret 19 mandata

Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić 72 mandata

Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica 20 mandata

Ivica Dačić - SPS, PUPS,JS 48 mandata

Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor 6 mandata

Nijedan od ponuđenih odgovora 1 mandat

Marko Blagojević je saopštio, između ostalog, da SRS, kako sada stvari stoje, nije prešla cenzus, već je osvojila 4.6 odsto glasova, tako da neće imati poslanike u republičkom parlamentu.

DEŽER ZADOVOLJAN Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer ocenio je da je zadovoljan što su na izborima u Srbiji dobar rezultat ostvarile proevropske snage. On je rekao da je još prerano za konačne komentare o izborima, ali da je ono što se može već sada reći da su proevropske stranke ostvarile značajne rezultate.

23:59 JOVANOVIĆ: SRBIJA SE VEĆ PREOKREĆE

- Četiri sata posle završenih izbora, mi ne možemo ni da pretpostavimo konačan ishod parlamentarnih izbora – izjavio je Čedomir Jovanović, lider koalicije Preokret.- Koliko god budemo imali poslanika, mi moramo imati značajnu ulogu u vremenu koje je pred nama. Srbija se već preokreće. Biće otvorena, tolerantna zemlja, spremna da se okrene i sebi, ali i regionu i Evropi, bez koje ne možemo.

Jovanović je zahvalio građanima koji su „dozvolili da im priđemo više nego ikad“ i rekao da su mnogo vremena i energije izgubili uklanjajući „prepreke koje su postavile neke druge stranke“.

23:55 TADIĆ: POBEDIĆEMO U DRUGOM KRUGU

- Verujem da će ova prednost ostati do kraja brojanja. Drugi krug predsedničkih izbora definisaće kako će Srbija izgledati u narednih pet godina. Borba će se voditi između Tomislava Nikolića i mene, to su dve vrednosno i karakterno različite politike – izjavio je lider DS Boris Tadić.- Verujem da bi Srbija koju bih ja vodio išla brže ka evropskim integracijama, Srbija koja ne bi morala ništa da sakriva. Uveren sam da ćemo pobediti u drugom krugu.

Ovo je prvi put da imamo vođstvo na osnovu prvog kruga, prethodni put je prednost imao Nikolić.

- Što se tiče nove vlade, neću prihvatati nikakve ucene – poručio je Tadić.

VORLIK: NASTAVITI REFORME Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik ocenila je da izbori predstavljaju moćan trenutak za srpsku demokratiju i poručila da SAD očekuju da i buduće rukovodstvo nastavi reforme, saradnju sa SAD i drugim zemljama, i put ka EU.

23:50 DINKIĆ: ČESTITAM DAČIĆU

- Pokazali smo da ideja regionalizacije i decentralzacije ima budućnost – poručio je lider URS Mlađan Dinkić.- Ovo je tek početak naše borbe za jake regione i mi od toga nećemo odustati. Ubeđen sam da će vremenom naša ideja postajati sve jača.

Dinkić je rekao da je njegova koalicija „podbacila u Beogradu i Vojovodini“.

- Čestitam Ivici Dačiću, jer je on taj koji će preuzeti sada odgovornost u Srbiji, uz jednu od ove dve stranke koje su osvojile najviše glasova – rekao je Dinkić.

23:40 DAČIĆ: MOŽDA SE NE ZNA KO ĆE BITI PREDSEDNIK, ALI SE ZNA KO ĆE BITI PREMIJER

- Ako bismo politički analizirali ove i prethodne izbore, sigurno je da smo mi najveći pobednici. Na prošlim smo osvojili 313.000 glasova, a sada više od pola miliona, na predsedničkim i parlamentarni izborima - izjavio je lider socijalista Ivica Dačić. - Ja sam taj koji je pokazao da ne postoje dve Srbije Tadića i Nikolića. Ja sam taj koji je govorio u ime naroda.

Ovo je naš najbolji rezultat posle 5.oktobra 2.000 godine. Narod je prepoznao da Srbija treba da ima jasnu i odlučnu politiku.

- Možda se u Srbiji još ne zna ko će biti predsednik, ali se vrlo dobro zna ko će biti premijer - bio je jasan Dačić i poručio ostalim strankama da ne mogu više da ucenjuju socijaliste i da je "SPS stranka koja se podigla iz pepela".

23:35 NEZVANIČNI REZULTATI IZBORA ZA SKUPŠTINU SRBIJE

Nezvanični rezultati parlamentarnih izbora na obrađenih 70 odsto glasova su sledeći:

SNS 23,9 %, DS 22,4%, SRS 4,7 %, URS 5,3%, PREOKRET 6,6%,SPS – PUPS- JS 14,5%,

DVERI 4,2%

23:30 ĐILAS: DOBILI SMO POVERENJE BEOGRAĐANA

- Dobili veliko poverenje građana da i naredne četiri godine nastavimo posao- rekao je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.- Zahvaljujem se svim građanima koji su nam ukazali poverenje i obećavam da ćemo i dalje raditi za dobro svih Beograđana. Zadovoljan sam procentom glasova koje smo osvojili, a to je oko 36 odsto. Očekujem da će u parlament ući i naši koalicioni partneri SPS i LDP. Ponudiću na svojoj kvoti predstavnicima URS da ostanu deo tima, iako prema dosadašnjim podacima nisu prešli cenzus.

Đilas je pozvao građane da u drugom krugu predsedničkih izbora podrže kandidata DS Borisa Tadića.

23:20 U RUSIJI, NEMAČKOJ, HRVATSKOJ I CRNOJ GORI PRVI TADIĆ

Boris Tadić i lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić" dobili su najviše glasova državljana Srbije u Rusiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Tadić je osvojio najviše glasova i na predsedničkim izborima na svim izbornim mestima u Nemačkoj, dok je njegova politička opcija izgubila na dva izborna mesta, gde je pobedila Srpska napredna stranka Tomislava Nikolića.


23:10 VOJVODINA: U VOĐSTVU TADIĆ I DEMOKRATE

Prema prvim nezvaničnim rezultatima iz PO DS, objavljenim oko 23 časa, Boris Tadić i Koalicija „Izbor za bolju Vojvodinu - Bojan Pajtić“ u vođstvu su u Vojvodini. Vojvođanski birači dali su Tadiću 28,31 odsto glasova,a Nikoliću 22,48 %.

U budućem sazivu Skupštine AP Vojvodine koalicija oko DS trebalo bi da ima ubedljivu većinu. Na osnovu 33 odsto obrađenih glasova,koalicija demokrata osvojila je 22,17 odsto glasova,a slede SNS sa 17,61 odsto,SPS sa 11,27,LSV sa 10,16 i SVM sa 7,54 procenta glasova.U pokrajinski parlament ulazi i SRS sa 6,60 i DSS sa 5,39 odsto glasova.

23:05 NIKOLIĆ: ČESTITAM SAMOM SEBI

Predsednik SNS Tomislav Nikolić obratio se novinarima nekoliko minuta posle 23 časa.

- Moramo da se pohvalimo izbornim rezultatom, iako nam ga mnogi osporavaju. Stranka je za tri i po godine postojanja ostvarila najbolji rezultat u Srbiji. Mislim da to može da se preslika i na predsedničkim. Ali, poštujem i glasove koje je osvojio Boris Tadić.

Nikolić je čestitao građanima Srbije „što su izbore sproveli demokratski“, a sebi je čestitao „zbog svega što je izdržao“.

- Želim da ova noć ujedini građane Srbije. Želim da od sutra počnemo razgovore o formiranju nove Vlade Srbije.

22:55 PRELIMINARNI REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA

CeSid je saopštio preliminarne rezultate parlamentarnih izbora:

Izbor za bolji život – Boris Tadić 23,2 %, Pokrenimo Srbiju – Tomislav Nikolić 24,7 %, Ivica Dačić – SPS, PUPS, JS 16,6 %, SRS – Dr Vojislav Šešelj – 5%, URS – Mlađan Dinkić – 6,1 %, Vojislav Koštunica – 7,2 %, Čedomir jovanović – Preokret 6,6 %, Dveri – Za život Srbije 3,7%,Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor 2,4%, Reformistička stranka - prof. dr Milan Višnjić 0,2,Sve zajedno: BDZ, GSM, DZH, DZVM, Slovačka stranka - Emir Elfić 0.4%, Koalicija Albanaca Preševske doline 0.2%, Crnogorska partija - Nenad Stevović 0,1%, Nijedan od ponuđenih odgovora 0.5%, Komunistička partija - Josip Broz 0,8 %, Socijaldemokratski savez - Nebojša Leković 0.4%,SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin 0,4%.

22:41 VUČIĆ PROGLASIO POBEDU NAPREDNjAKA

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je da je na parlamentarnim izborima "svakako i definitivno" pobedila SNS.

Vučić je rekao novinarima da, na osnovu rezultata sa 48,7 obrađenih biračkih mesta, lista SNS ima prednost od 1,5 odsto nad listom koju predvodi DS i da je tu razliku "gotovo nemoguće stići".

On je precizirao i da je na osnovu do sada obrađenih rezulatata, lista SNS dobila 24,4 odsto, a lista koju je predvodila DS 22,85 odsto glasova.

"Izvesno je da ćemo imati više glasova od njih", rekao je Vučić i dodavši da je moguće da će ralika od 1,5 odsto uvećati "jer još nijedan rezultata nije stigao sa Kosova i Metohije".

22:29 STEFANOVIĆ:OD SUTRA KAMPANJA ZA DRUGI KRUG

- I SNS i mi smo do sada prešli 30 do 40 odsto uzoraka i treba sačekati konačne rezultate. Ono što je apsolutno sigurno je da naš predsednički kandidat Boris Tadić vodi i mi već sutra krećemo u kampanju za drugi krug predsedničkih izbora. Apelovaćemo na građane da šansu daju osobi koja ima stučnost, kredibilitet i znanje da izvede zemlju iz krize i čovek koji je već prepoznatljiv širom sveta, a to je upravo Tadić. On je, u ovom trenutku, najbolji kandidat od svih – izjavio je funkcioner DS Borislav Stefanović.

On je rekao da podršku očekuje od „svih onih kojima je na srcu dobrobit Srbije“.

22:26 JOŠ NISU ZATVORENA GLASAČKA MESTA PARTEŠ I ŠTRPCE

Portparol Misije OEBS na Kosovu Nikola Gaon je izjavio da su do 22 časa zatvorena glasačka mesta na izborima za parlament i predsednika Srbije koje ova misija organizuje na Kosovu sem glasačkih mesta u naseljima Parteš i Štrpce.

Prema do sada poznatim informacijama izbori su prošli mirno, bez nekih izrazitih bezbednosnih problema koji bi mogli uticati na sam tok izbora.

22:20 NEZVANIČNI REZULATI PARLAMENTARNIH IZBORA

Prema nezvaničnim podacima rezultati parlamentarnih izbora na 46,2 odsto obrađenih glasova su sledeći:

Poslanička mesta u parlamentu Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić 23.90%, Izbor za bolji život - Boris Tadić 22.70% , Ivica Dačić - SPS, PUPS, JS 14.80%, DSS - Vojislav Koštunica

7.10% , Čedomir Jovanović – Preokret 6.50%, URS - Mlađan Dinkić 5.30%, Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor 1.80% , SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin 0.60%, Sve zajedno: BDZ, GSM, DZH, DZVM, Slovačka stranka - Emir Elfić 0.60%

22:11 BEOGRAD: VODI ĐILAS

Nezvanični rezultati lokalnih izbora u Beogradu na osnovu 4,8% prebrojanih glasova, a prema podacima CeSid:

Dragan Đilas - Izbor za bolji Beograd 36.30%,Pokrenimo Beograd - Tomislav Nikolić 24.30%,Ivica Dačić - SPS, PUPS, JS - Milan Krkobabić 8.80%, DSS - Vojislav Koštunica 7.70%,GG Pokret prigradskih opština - Jovan Sretković Jole 5.30% .

22:02 RUŽIĆ: DAČIĆ JE PRAVI POBEDNIK

- Izvojevali smo najbolji rezultat od 2000.godine. Borili smo se da pređemo magičnu cifru od 500,000 glasova i mislim da smo u tome i uspeli – izjavio je predsednik Izvršnog odbora

SPS Branko Ružić.

On je najavio da će se za oko 40 minuta javnosti obratiti i Ivica Dačić.

21:57 VUČIĆ: PONOSNI NA REZULTAT

Zamenik predsednika SNS obratio se novinarima sa prvim do sada obrađenim rezultatima i pozvao sve građane koji hoće promene da izađu i 20.maja „da Borisu Tadiću i DS-u vidimo leđa“.

- Ponosni smo na rezultat, mada smo očekivali da će biti ubedljiviji – rekao je Vučić.


21:55 NEZVANIČNI REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA SA 26,6 ODSTO BIRALIŠTA

Rezultati parlamentarnih izbora na osnovu 26,6 biračkog tela su sledeći: Izbor za bolji život - Boris Tadić 23.80% ,Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić 23.70% , Ivica Dačić - SPS, PUPS, JS 14.40%,DSS - Vojislav Koštunica 7.20%, Čedomir Jovanović – Preokret 6.40%, URS - Mlađan Dinkić 5.10%, Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor 1.90%, SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin 0.60%

21:40 U DRUGOM KRUGU TADIĆ I NIKOLIĆ

CeSid je saopštio da je do kraja izbornog dana glasalo 58,7 odsto od ukupnog broja birača. Izbori nisu gotovi u prvog krugu. U drugi će ućiBoris Tadić sa 26,8 odsto osvojenih glasova i Tomislav Nikolić sa 25,6 odsto.

Rezultati ostalih predsedničkih kandidata: Zoran Stanković 7,1 %, Vojislav Koštunica 7,7 %, Vladan Glišić 2,7 %, Zoran Dragišić 1,7 %, Jadranka Šešelj 3,9 %, Muamer Zukorlić 1,1 %, Danica Grujičić 0,8 %, Ivica Dačić 15,2 %, Čedomir Jovanović 5,3 %, Ištvan Pastor 2,1 %

21:15 PRVI REZULTATI

Prema nezvaničnim rezultatima sa 14 odsto prebrojanih glasova, Izbor za bolji život – Boris Tadić 24,1 odsto, Pokrenimo Srbiju – Tomislav Nikolić – 23,6 odsto, Ivica Dačić – SPS, PUPS, JS – 15,6, Čedomir Jovanović – Preokret 5,9, URS – Mlađan Dinkić 5,3 odsto, Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor 2 odsto.

21:14 URS ISPOD CENZUSA?

Ujedinjeni regioni saopštili su da su prema do sada prebrojanim glasovima osvojili 4, 6 odsto glasova na parlamentarnim izborima.

21:11 TADIĆ U BLAGOJ PREDNOSTI

Prema nezvaničnim rezultatima sa 24,2 odsto biračkih mesta Boris Tadić je osvojio 26,2 odsto, Tomislav Nikolić 25 odsto, Ivica Dačić 14,6 procenata, Vojislav Koštunica 7,2 odsto, Zoran Stanković 6,4 odsto, a Čedomir Jovanović 4,5 odsto glasova.

Dragan Šutanovac (DS) je izjavio da se vodi ozbiljna bitka ko će biti prvi u prvom krugu predsedničkih izbora. Prema njegovim rečima Lista Za bolji život ima blagu prednost i na parlamentarnim izborima. Na osnovu 25 posto prebrojanih glasova, Tadić ima prednost od jedan do dva posto u odnosu na Nikolića.

20:55 RADIKALI STREPE, POSLUŽILI PEČENJE I PITE

U SRS strepe od izbornih rezultata, ali se uzdaju u veliku izlaznost kako bi prešli cenzus.

U Šešeljevoj stranci sede funkcioneri stranke, njegova supruga Jadranka stigla je u prostorije SRS, sa sinovima.

Tu su i Vjerica Radeta, Zoran Krasić, Nemanja Šarović...Ali, osim šala na račun posluženja, stranački funkcioneri nisu davali ozbiljnije izjave.

Radikali su ostali dosledni u jednom – već je posluženo pečenje i pite.

20:51 DINKIĆ JOŠ NIJE STIGAO U STRANKU

U izbornom štabu Ujedinjenih regiona Srbije za sada su samo stranački aktivisti, a dolazak lidera Mlađana Dinkića očekuje se nešto pre 22 sata.

Prvo obraćanje stranačkih funkcionera o odzivu očekuje se oko 21:30 sati.

20:48 ČEDA SPREMIO POKLONE RIVALIMA

U štab koalicije Preokret tek pristižu pristalice i zahuktava se atmosfera za veliku žurku. Svi su opušteni i očekuju pozitivne rezultate, što znači bolje rezultate nego na izborima 2008.godine. Lider LDP Čedomir Jovanović pripremio je i poklone za sve kandidate koji su učestvovali na predsedničkim izborima i poslaće ih večeras u rivalske izborne štabove.

U pitanju su korpe sa voćem, slatkišima, šampanjcem i čestitkom.

20:44 SOCIJALISTI VEĆ POSLUŽILI PEČENJE, OČEKUJE SE DA DAČIĆ ZAPEVA

U prostorijama SPS je već svečarska atmosfera. Koalicija okupljena oko socijalista i ovog puta očekuje da bude tas na vagi. Već je doneto jagnjeće i praseće pečenje. Stigao je i lider stranke Ivica Dačić i brojni funkcioneri. Podršku socijalistima pruža i Ana Bekuta, a osim nje su u SPS stigli i Šaban Šaulić, Neša Galija...

20:40 SPECIJALNO ODELO ZA ALEKSANDRA VUČIĆA

Atmosfera u SNS je pozitivna. Najveće nestrpljenje predstojećih rezultata je upravo u sedištu ove stranke. Svi lideri koalicije su tu. Aleksandru Vučiću stilisti su doneli specijalno odelo, jer se pretpostavlja da će on biti taj koji će saopštiti rezultate izbora.

20:22 BORIS TADIĆ STIGAO U SEDIŠTE DEMOKRATSKE STRANKE

U 20 časova i 10 minuta u sedište DS u Krunskoj ulici, stigao je lider te stranke Boris Tadić, a pre njega i premijer Mirko Cvetković. Predstavnici Demokratske stranke obratiće se novinarima tek posle konferencije CESID-a.

U sedištu Demokratske stranke u Krunskoj ulici nalazi se veliki broj novinara, kojima bi trebalo neko od čelnika te stranke da se obrati u narednih sat vremena.

Za sada nema detalja o atmosferi u sedištu DS, jer su novinari izdvojeni od stranačkih funkcionera. Poslenicima sedme sile posluženi su kafa, voda, sokovi.

Izjave političara na glasanju pročitajte OVDE

20:18 NA KIM DESETINE GRAĐANA I POSLE 20 ČASOVA ČEKA NA GLASANjE

Na većini biračkih mesta u Kosovskoj Mitrovici, u 20 časova, kada je trebalo da budu zatvorena biračka mesta, građani i dalje čekaju kako bi glasali na predsedničkim i parlamentarnim izborima.

20:00 ZATOVRENA VEĆINA BIRALIŠTA

U 20 časova je isteklo vreme za izjašnjavanje na biračkim mestima. Ali, svima koji su se u to vreme zatekli na biralištima mora biti omogućeno da glasaju, zato će zatvaranje pojedinih glasačkih mesta da kasni.

Kako je tekao izborni dan pročitajte OVDE

REZULTATI DO 10. MAJA, SEDNICA U ROKU OD 30 DANA
Zvanični rezultati izbora za šefa države i republičk parlament moraju bitiutvrđeni najkasnije do 10. maja, a prva sednica novog saziva parlamenta da bude održana najkasnije 30 dana od proglašenja konačnih rezultata, dakle 8. juna.
Skupština Srbije buduću vladu mora da izabere najkasnije u roku od tri meseca, inače će, kako propisuje Ustav, biti raspuštena i biće održani novi izbori.Vlada je izglasana ako za njen izbor glasa većina od ukupnog broja poslanika, a njen mandat počinje da teče od momenta polaganja zakletve.
Za predsednika Republike izabran je kandidat koji je dobio većinu glasova birača koji su glasali, a ako nijedan kandidat ne dobije većinu, glasanje se ponavlja u roku od 15 dana.
I prva sednica Skupštine Vojvodine, kao što je slučaj i sa republičkom, mora da se održi najkasnije 30 dana od proglašenja konačnih rezultata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (157)

Boris Tadić

06.05.2012. 20:12

Gotovo je sad, koj je gaso glaso, nema vise, aj sad nas proglasite pobednicima i to je to!!! HE HE HE HE HE...!!!!!

pedaplazanac

06.05.2012. 21:26

@Boris Tadić - ljudi znam da nam tek sada sledi kriza pre izbora poskupelo gorivo i osnocno a tek sada

kicholino

06.05.2012. 20:26

@Dejan - demokrate su smesne,ali zar ti stvarno care verujes da su toma i ekipa spas za srbiju???? hahahahah kolko smo mi oglupeo narod pa to je strasno

MatijaBG LDP

06.05.2012. 21:05

@Dejan - Tadicev poraz je pocetak raspada Srbije,zapamti sta ti kazem........Vojvodina i Beograd zele hitrije u Uniju sa Srbijom ili sami!

giga moravac

06.05.2012. 21:10

@Dejan - Pa neka idu. Samo me interesuje koga će onda da muzu i od čijih para će da žive.

nezavisnni

06.05.2012. 21:25

@Dejan - tako su iz SPS a govorili kad smo menjali Milosevica,pa je zemlja i dalje nastavila da se okrece.

Idler

06.05.2012. 20:31

I dobro susjedi, tko dobiva? Mi navijamo za Tomislava...kad se već kod nas izmjenjuju Vlaisavljevićka i Milanović, ministri Milošević i Jovanović..dajte i vi malo budite kooperativni >;-))

Lala iz Banata

06.05.2012. 21:27

Ako se to desi, demokratija nije pobedila, Kosovo i Vojvodina idu svojim politickim putem, ako zelite napredka bez pljacke i korupcije, podjite sa nama.

joca

06.05.2012. 21:32

ako tadic pob.partizan ce niti prvak Srbije jos 4 puta! NE GLASAJTE ZA TADICA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MatijaBG LDP

06.05.2012. 21:56

@joca - E bas hocemo !!!Nego bre paori,koliko vodite na komentarima,kako to da gubite na izborima.....buhahahahahahahahahhahahahahahahahahaha

Je Li

06.05.2012. 22:25

@joca - Predlažem da se za iskreno zalaganje na širenju demokratije putem logičkih grešaka, predrasuda, prostakluka i uopšte trolovanja Drug Gospodin Član stranke iz potpisa nagradi minum nekim upravnim odborom javnog preduzeća, ili ako već poseduje firmu bar ugovorom na tenderu. Verujem da će neumorno pregalaštvo pokondirenog emancipatora ostaviti duboki trag u kulturi ovog naroda kao aromatična emanacija neumitne promene intelektualne paradigme novog doba na vidiku.

spartakus

07.05.2012. 08:14

@joca - @matija, ko je bre paor bolidu napaljeni.Zasto smaras narod sa svojim umobolnim komentarima, zar nemas nikakvu drugu misiju u zivotu?

zoran svedska

06.05.2012. 21:45

pa jeli moguce da su opet slagali jadan nepismeni narod,e moji srbi posdadoste roblje zar ste toliko slepi

squid

06.05.2012. 21:45

ne znam ko glasa kako i ko daje upustva novinama?! jer niko ni u prici uzivo ni na glasanju ni cak ovde u komentarima ne podrzava tadica, kako je doslo dotle, pa kako je doslo i do svega opsteg stanja u srbiji,smesna zemlja, takav narod i treba da nestane,ajde prebrojavajte glasove 2012 ,prbrojavacete i za kneza beogradskog pasaluka u skoroj buducnosti

Milena

06.05.2012. 21:51

Lepo, grajdni Srbistana imaju to gradjansko pravo da glasaju. A sta je sa nama u dijaspori? Mi nismo ni dobili pozive za glasanje! A znaju da nam traze pare! Sic more! Nista vise od mene! Crknite bre! Odricem se i Srbije i vaseg, sugavog biometrijskog pasosa na koji sam potrosila nedelju dana krvavo zaradjenog odmora i da vas moje oci vise ne vide!

Marijana

06.05.2012. 22:06

@Milena - Potpuno se slažem sa vama, iako živim u Srbistanu. Državljanka sam Slovenije i svaki put mi uredno pošalju papire za glasanje, čak i koverat pošalju, ja samo zaokružim i pošaljem.

Antonije

07.05.2012. 09:23

@MatijaBG LDP - Na Vašem mestu,kupio bih paloma maramice ,jer nešto ste mi loše prošli u Beogradu,mada ni Vučiću nije lako.Šta je bilo?Zakazao "krug dvojke"?

Vladimir Čobić

06.05.2012. 21:57

Pa sami regioni (URS) kažu da nisu prešli cenzus (4,6%) a vi pišete 5,1%. U čemu je štos?

Danijela

06.05.2012. 21:58

Svi za Tomislava........................................20-og maja svi za predsednika Tomislava Nikolica ako zelimo buducnost ako zelimo bolje sutra

Iki

06.05.2012. 22:12

@Danijela - ae ne?......ma cepaj Srbijo glasove ako nećete ponovo 500 godina terora!!!!!

MatijaBG LDP

06.05.2012. 21:59

ZaTadica zbrojite glasove TAadica,Jovanovica,Stankovica,Dacica i Jadranke Seselj ,Istvana Pastora,Bisnjaka ,Albanaca,svih manjina,a za Nikolica ,Nikolica i Kostunicu i to je to:)))))

David Morrissey

06.05.2012. 22:50

@MatijaBG LDP - MatijaBG LDP, tvoj LDP slabo nesto se pokazo. A ti si tolku nadu imo.

MatijaBG LDP

06.05.2012. 22:03

Beograde moj,neka si ti nama opet obojen u zutoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo:)))))

<3

06.05.2012. 22:04

Ma daće Bog da Tomislav Nikolić pobedi....Obećava kule i gradove,a nista ne realizuje..SNS do pobede :)

Danijela

06.05.2012. 22:08

URS se urnisao,tako i treba i skroz do dna i ispod dnaSrbijo glasaj 20-og maja za promene za Tomoslava Nikoilica

lola

06.05.2012. 22:49

@Mali bata - krajnje je vreme da se bezi iz zemlje, pasos u ruke, pamet u glavu i preko grane... kad jednog ne moze 30000000 ljudi da istera, onda shvatis da si mali bespotrebni mrav i da je hrana negde drugde.... ovde smo def visak kao nacija

Aleksije

06.05.2012. 22:15

Nasem Srpskom narodu definitivno treba jedan strucni konzilijum psihijatara i psihologa pa tek onda predsednicki i druga Prava na Izbor, generalno. Amin Boze

Aleksije

06.05.2012. 22:15

Nasem Srpskom narodu definitivno treba jedan strucni konzilijum psihijatara i psihologa pa tek onda predsednicki i druga Prava na Izbor, generalno. Amin Boze

Dragans

06.05.2012. 22:24

skoro procitah komentar,: da do promene u Srbiji nemoze doci bez revolucije u krvi, pomislm kakva glupost..., a sad vidim da je to realno razmisljanje...

Beli Listic

07.05.2012. 01:05

@Dejo - Eto, a toliko s vas u stranci terali da trabunjate na komentarima i opet ste "veciti drugi". Usput, normalni ljudi danas nisu ni glasali nego eventualno precrtali listice. Nema postenog kandidata i neukaljane stranke u ponudi.

zoks

06.05.2012. 23:08

@filipo - filipo@ pa da su izbori stvar koja je u interesu naroda budi siguran da bi ih politicari ukinuli,i ne samo u Srbiji!U celom svetu je isto! Izbori postoje ne da bi se narodu udovoljilo nego da se javno obznani da je narod "pobedio"!Ko pita narod za sta?Pokradeni su izbori bili i za vreme Busha mladjega,pa sta je pomoglo sto se narod bunio?Nista naravno!

deki31

06.05.2012. 22:43

Zato nisam ni hteo da glasam,jer sam znao da ce ovako desiti,sjasi k...u,uzjazi murtu,znaci propast svih propasti nas ceka,sve najgore,nema sta dobrome da se nadamo.

MatijaBG LDP

06.05.2012. 22:44

Velika pobeda stranaka vlasti.Unistili su opoziciju skroz.Nova vlada DS/SPS/LDP/MANJINE,kao sto sam rekao......Demokratska stranka je razbila sve u Beogradu.Cestitke sestrinjskoj stranci na velikoj pobedi u nasem Beogradu I vOJVODINI.NISMO IM DALI DA NAM OTMU BEOGRAD I VOJVODINU!

Je Li

06.05.2012. 23:46

@MatijaBG LDP - Eto. Tolike priče o civilizovanju, a kad ono suština je u najgorem stranačkom feudalizmu. Drago mi je kada šminka empancipacije, bar na trenutak, bude isprana suzama radosnicama od same pomisli na sve te pare iz budžeta koje će da se dele. Sada konačno znam šta je pravi smisao Ode Radosti.

Markiz

06.05.2012. 22:44

Izdvojio bih dosta dobar rezultat DSS i Koštunice koji su uspeli da praktično bez ijednog spota osvoji mnogo veći broj glasova nego što su im analitičari predviđali. Mislim da je pored integriteta Koštunice, za to zaslužna i činjenica da su njihovi funkcioneri proširili i na priču o standardu i onome kako se živelo tokom Koštunice, a kako sada.

David Morrissey

06.05.2012. 23:15

@Sulejman - Sulejman vidis samo koji si ti provokator sa tvojim izjavama, pa prvo ne cinis tvom narodu dobro sa tim izjavama. Srbija ja zemlja svih svojih gradjana koji postuju nju i njen ustav. Pa kao prvo Turci sami nemaju bog zna kakvo misljenje o vama makar ove Tuke koje znam. Sami u Tursku kazu izdo je Srbiju izdace i nas, a zato Turci kad su se povlacili nisu i vas odveli u Istanbul?? Kad vas vec toliko cene.

Rus

06.05.2012. 22:55

Srbija, nemoj da se zalis za svoju buducnost!Izobrali ono sto ste vi zasluzili...Ne bih nikom pozelio tadica....PUTIN ZAUVEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vec sam besna

06.05.2012. 22:59

Mnogo sam razocarana ovakvim ishodom glasanja. Iskocila bih iz svoje koze da se moze. Evo sada sam se malo drala na televizor zato sto su SPS, JS, PUPS dobili ovoliko glasova. Bas me zanima koja sorta ljudi je glasala za njih?

Aleksandar

07.05.2012. 02:38

@vec sam besna - Penzioneri. Oni isti sto su glasali za Milosevica dok su bili radni proleteri. Sad se drze svoje penzije od 300EU i bas ih briga za napredak. Njima nikad bolje nije bilo... Dzelati svoje dece. Izginuli smo u ratu zbog njih, pobegli po svetu ko je mogo, sada se borimo za crkavicu u nesrecnim firmama. Ali njima je dobro.

Miomir Maksimcev

07.05.2012. 05:08

@vec sam besna - Nedavno je bilo objavljeno da su komunisticke tajne sluzbe imale otvorene dosijee za tri miliona gradjana. To je znaci da je svaki drugi punoletni gradjanin bio "nepodoban". To, takodje, znaci da je ona druga polovina punoletnih gradjana bila u sluzbi u Brozovim tajnim sluzbama ili su bili dousnici. To objasnjava ko glasa za Dacica i SPS.

pera

07.05.2012. 06:44

@vec sam besna - Bravo Srbijo nisam ni sumnjao da kad je najvažnije ovaj narod uvek bira najgore. Srećna ti beda Srbijo jer si glasala za svoju guzicu. Ne mogu da shvatim kako je ovaj narod postao samoživ. 15 posto glasova je otišlo penzionerima jer fala bogu bitno je da oni od penzija imaju za mleko i hleb. Jednih 25% su dobili ovi obesni koji su inače glasači Pink televizije a zar je moguće da u zemlji u kojoj se svi žale ima samo 25% nezadovoljnih. Meni je jako žao što sam Srbin i stidim se toga.

duke

06.05.2012. 23:03

8 godina bola gladi tuge za neke nisu duge,,,,glad beda,nezaposlenost,...........veliki porezi nameti nisu bili dovoljni da nas opamete i da nesto promenimo......pokazali smo koliko smo izdrzljivi...i da jos mozemo da trpimo glad i nerad.........bilo koja promena bila bi nam dobro dosla samo da ne budemo vise gladni....

yugovic

07.05.2012. 05:01

@duke - Hvala Novostima sto obezbedise ovim "luzerima" sobu za plakanje. Imali ste sansu al opet ste prokockali jer Vama niko nikad nije bio dovoljno dobar i nece nikad ni biti ,od kralja Petra pa na ovamo.

EU finis

06.05.2012. 23:06

Biracki spisci su po svetu nestali, nikakve informacije nismo dobili mnogi se nisu mogli na vreme upisati jer su cekali pismo za poziv na izbore, kakva demokratija, velika lopurderija! Tadic ponovo predsednik i bez mojeg glasa nece biti! Zanimljivo je da oni koji se vele da su najveci demokrati najnepopularniji politicari. Pogledamo Francusku Sarkozi najnepopularniji predsednik koga je narod ikad izabrao, Bus jr., Obama isto pao na niski nivo, jedino Putina narod voli jer je njihov i nas.

puky

06.05.2012. 23:16

"SRS – Dr Vojislav Šešelj – 5%," ... usraše se radikali ... ništa od crte "Karlobag - Karlovac - Virovitica" ... sad ni šešelj više nema razloga izaći iz zatvora ... strava ...

obaveza

06.05.2012. 23:23

Najvise ce kukati oni koji nisu ni izasli izbore.Glasanje bi trebalo biti obaveza, ko ne izadje na glasanje, pa makar i precrtao glasacki listic, trebalo bi da snosi neke posledice, finansijske, poreske...

srbin

06.05.2012. 23:24

ma ljudi moji ja im ne verujem nista kao ni ovo..zao mi je sto nije pravi srbin Vojislav Kostunica pobedio ali u ovakvoj zemlji izgleda da najmanje mesta ima za nas prave srbe...

Kreka

06.05.2012. 23:28

U kampanji se videlo koje stranke se služe prljavom kampanjom i propagandom, a koje predstavljaju svoj program. Mogu sa ponosom da kažem da sam glasao za DSS koji je predstavio program političke neutralnosti i program ekonomskog razvoja i time pokazao ozbiljnost.

I treba da budeš ponosan

07.05.2012. 00:25

@Kreka - Budi ponosan što su preskočili cenzus. Za nešto veće, ipak nisu - mnogo su spori, uspavani i neobavešteni.

sin dragan

06.05.2012. 23:41

Rezultat u vojvodini je malo cudan, ali to se dalo ocekivati.Kao i ranije (90-ih, za vreme sps), opet le bilo (pokusaja) iznosenja birackih spiskova (i precrtavanja onih koji nisu izasli).Nikako ne mogu da shvatim kako je moguce da sam od nekoga ko je glasao za ds (pre 7-8 godina), dosao do stadijuma u kojem ih volim kao sps 2000-te.

Tuzni Srbin

06.05.2012. 23:45

Ne znam samo cemu smo se jadni nadali.Ko god da dodje na vlast nama ce biti isto-bedno.Svi ce oni veceras da slave i "pobednici" i "porazeni".Za najvise mesec dva sesce opet u poslanicke klupe i j....e nam majku.Predizborna obecanja ne moraju da se ispune,trpaj sto vise u svoje dzepove a narod ko j..e.Eto to je dragi moji Srbi rezultat danasnjih izbora u Srbij.Na moju i vasu zalost.

Toma + Dačić > 50% ! ! !

06.05.2012. 23:49

Kako stoje stvari Vladu će moći da formiraju SNS i SPS-PUPS-JS, i to bez koalicije sa bilo kojom trećom strankom.

DOS više nije na vlasti?

07.05.2012. 00:31

@Toma + Dačić > 50% ! ! ! - Upravo tako, jer je rasipanje glasova (na stranke koje neće preći cenzus) veće od 12%. Izgleda da će se vlast ipak promeniti - neće biti nikog iz DOS-a.

makoguza

06.05.2012. 23:52

dok je boka mikailov na celu sps u mom selu oni ce uvek da imaju mnogo glasova ceo dan su vozili cinagane na glasanje i davali im pivo i brasno stvarno sramota za ovu jadnu zemlju ni kozne gace nam nemogu pomoci

grga974

07.05.2012. 00:04

Stvarno mi nije jasno..??? toliko komentara ovdje procitah u negativnom smislu zasto Srbija nije iskoristila priliku i maknula DS i SPS sa politicke scene i ne samo ovdje nego i u svakodnevnom zivotu je bar 90% Srba bilo za promjene na bolje...i ? koji je zakljucak? jeli sve ovo farsa tj. namjestaljka od izbora ili je stvarno Srbija dohvatila dno dna???

qwerty

07.05.2012. 03:17

@grga974 - Nije. Ovo su bili izbori. Narod je birao kako je birao i izbori su slika tog izbora.

Goran S.

07.05.2012. 09:37

@grga974 - Pre nekoliko godina, jedan srpski biznismenčić ušao u posao sa nekom stranom firmom, on daje zemljište (koje je precenio) i njegova firma izvodi radove, na osnovu toga imao bi udeo u fabrici od 40%, a stranci investiraju sve ostalo. Dugoročno posmatrano posao isplativ i siguran. Međutim svojim prijateljima kaže "ma ako ih ne zavrnem bar za 100.000 evr ništa nisam napravio". E ovako razmišlja 90% Srba. Nikome ne treba uređena država, svi bi nešto odmah, pa ko im šta obeća...

l.l.

08.05.2012. 03:20

@grga974 - Narod, polovina naseg naroda je u kojekakvim strankama leba radi, kakve rezultate da ocekujemo?

yugovic

07.05.2012. 04:49

@Pravi Igrač - Da mi je znati sta je tebi bilo lose dok su bile komunjare.

David Morrissey

07.05.2012. 07:39

@Milan - Dveri ne trebaju nikako da odustanu, broj biraca im uopste nije mali. Ubecen sam da ce sledecih izbora biti duplo visi. Jel stranka ima zdravu logiku svaki deo bilo koje zemlje koji je okupiran kao kod nas Kosovo, treba proglasiti kao okupaciju. Za komadanje Srbije nema pregovora.

zeljko

07.05.2012. 00:39

Tomo ovo je neuspeh predaj OSTAVKU. Na celo SNS treba doci novo lice kao osvezenje mogao bi onaj covek koji je konkurisao za gradonacelnika u Zrenjaninu. Ne vredi Tomo narod te se zasitio ne verujeti i stalno si drugoplasirani, sad nama gradjanima opet sledi visoka inflacija pad dinara jer naravno vodeca koalicija ne planira da smanji svoje provizije koje izvlaci iz budzeta. Tomo ostavku novo lice i osvezenje za jednu modernu partiju.

milan f

07.05.2012. 01:07

@zeljko - Ovi rezultati dokazuju još jednom da smo GLUP narod ! Zašto ? " prosto ko´ pasulj " : u svakom normalnom društvu , loša politika i vladavina se KAŽNJAVA na izborima ! Pogledajte francuski primer : jedan deo Ncionalnog fronta i MODEM-a od Bayrou-a su glasali za socijaliste ne zato što su za Francois Hollande, nego zato što hoćeju PROMENE. U ovom slučaju da bi izbegli loš kontinuitet , nisu glasali za Hollande nego protiv Sarkozija. A Srbija tone a mi se pitamo dali je mlaka voda !!!!!

nauzeja

07.05.2012. 00:48

Jedino mi nije jasno kako je moguce da ima ovoliko negativnih komentara a da je opet sve isto kao prosli put. Ili samo opozicija koristi internet, ili niko iz opozicije nije izasao na izbore. Ovo je samo za plakanje, ne ide mi u pamet da je svaki cetvrti covek u Srbiji glasao za Tadica, a 90 posto ljudi koje srecem ne mogu ocima da ga vide (da se tako fino izrazim). Sta reci a ne zaplakati (ako je ovo istina?)

KakoJe moguce

07.05.2012. 11:50

@nauzeja - Ti sto su glasali za Tadica veze sa zivotom nemaju, o kakvom kompjuteru ti pricas. Kakav internet?!On da nesto zna on ne bi glasao. Zna da ukljuci i iskljuci sijalicu povuche vodu na wc solji a internet...nezna ni sta je to

BOJKE BN

07.05.2012. 00:54

Ovaj rezultat i uzlet SPS-a,me podsjeca na ne tako davni uzlet,gotovo,niodkud SNSD-a u R.S.Koliko vidim veceras,a i kroz kampanju,Dacic se koristi retorikom i pristupom,koji je patentiran ovde kod nas u R.S.,a vrlo je jednostavan.Sto si glasniji,bahatiji,bezobrazniji,prostiji,provokativniji,to bolje.Upravo tako je vodio kampanju,a kulminaciju je priredio ovim govorom veceras.Zapalis mase,i najnize strasti kod istih(sto su isfrustriraniji to bolje) zapaljivim govorima gore opisane vrste.Tuzno....

nemanja

07.05.2012. 01:24

evo vam tadic opet nemoj da se buni neko posle evo vam i evropska unija i sve a suze decaka po 22 dve god nemozete da izbrisete ewo vam sve

despot07

07.05.2012. 01:33

каква је ово пародија од државе и од народа сачувај боже и саклони-никад памети у срба

saskoni

07.05.2012. 01:35

Ako ostane stara vlada, octace nam samo jad i beda i upola manja Srbija.

kondor

07.05.2012. 01:58

Posle ovih izbora , ko zadnji izadje neka ugasi svetlo . Dobro treba da znate Srbija nece vise postojati . Imali ste sansu niste iskoristili i ne traba vam drzava. Sada ulazite u EU i nato , ali dobro znajte ostali ste bez KM uskoro odlazi Vojvodina , jug Srbije i Raska oblast . Morate promeniti ime drzave ne moze se vise zvati Srbija , birajte .

Za Duleta

07.05.2012. 11:45

@dulje - Vrlo lep kratak i jasan komentar.potpuno se slazem sa tobom i tu je tacka !Sta vise reci.

Totalno u Shoku!!!

07.05.2012. 02:03

Ja stvarno verujem u regularnost glasanja. Toma je zadovoljan.Vishe se ne ljutim na politicare, politiku, na standard, na korupciju, na nezaposlenost. Tadica i DS necu vise kritikovati. A NAROD....E NAROD VISE NECU ZALITI.Jedino cu pobesneti kad mi neko kaze..."Ma nije narod kriv"... nego ko je?! Tadic mozda?... sto ga narod glasa posle svega?!Mene je ovo glasanje iz korena promenilo. Ovo je zadnji put da sam izashao na glasanje. Cemu ?!Ma koja Srbija...joj kolko izgubih vremena !

BlendeR

07.05.2012. 02:25

Ja ne mogu da verujem sta se desava. Ajd se ljudi odlucite, hocete ili necete u EU. Gomila srbenda kuka protiv EU i odjednom glasa za Tadica i Nikolica. Kukate za 8 godina izgubljenih radnih mesta, nikad jaci pad dinara i opet glasate za Tadica, kukate za Kosovo, glasate za Cedu i Tadica. Ne pamtim kada je Srbija poslednji put imala coveka rodjenog u Srbiji na predsednickom mestu. Ovde svaka susa moze da prikupi potpise za novu stranku...Ima da napravim BlendeR stranku xD

cica

07.05.2012. 02:35

tuzna sam i pretuzna!!! Kakav smo mi narod?Zar nam je toliko lepo bilo proteklih 8,4 godina,da opet biramo iste?Pogledajte Francuze!!!Nije im se dopao Sarkozi i udruzeno su ga skinuli,bez pardona!!!Verovatno brzo zaboravljamo sva ponasanja dosadasnjih celnika...osecam se kao OVCA!!!Prevarena ,ocajna ,izdana...Iskocila bih iz koze ali nemam kud...SRBIJO CESTITAM TI....!!!???

rex

08.05.2012. 03:13

@cica - Dok se francuzi raduju, srbi ocajavaju. Mozda ce opet morati da se desi 5 oktobar, ovaj put kako valja.

two scars

07.05.2012. 02:44

ja ne znam, htedoh da ostanem ovde, ali sa ovakvim rezultatima, i sa svim onim ponizenjima sto nas od ,,Jevrope&#39;&#39; ceka, ja se pakujem direkt u maleziju tamo da se skucim, a vi ovde kako `ocete

Torente

07.05.2012. 03:13

Za dosadašnju vlast su verovatno glasali svi oni koji imaju posao na kome nisu robovi, dakle plaćen iz budžeta. Oni imaju razloga da strahuju da će promenom vlasti doći u situaciju da od državne službe spadnu na status nezaposlenog ili zaposlenog kod privatnika-robovlasnika. Čuvaju svoj kakav-takav povlašten status makar nas dosadašnja vlast sve zajedno odvela u propast.

srbin

07.05.2012. 03:18

posle ovakvih namestenih rezultata nama srbima nista ne preostaje nego seoba, valjda ce se naci carnojevic da nas spasi ove bede!

Duleee

07.05.2012. 11:40

@srbin - Samo napred, i gde god da odes... molim te nemoj da se vracas!!!

Jabre

07.05.2012. 04:57

Srbi zaslužuju životni standard koji imaju. Ovo je kao neka komedija, bode se luda sa viljuškom i kuka kako je boli.

Stefan Valjevo

07.05.2012. 05:09

Jasno reći: "Stidim se što sam Srbin". Zaista ću postati Albanac i promeniti ime i prezime u Bekim Hodžaj. Izbaciću svako 4S iz moje kuće i bilo šta što ima pomen reči Srbija. Radikali da spadnu ispod cenzusa, Dveri da ga ne predju, a URS i LDP da predju je znak da je ovaj narod potpuno smetnuo s&#39; uma i da mu sledi skori kraj i nestanak. Da li smo stvarno postali ultra-autošovinisti ili je ovo izborna kradja do sad ne vidjenih razmera. Kako sada stvari stoje, lobotomija je uspela.

Miomir Maksimcev

07.05.2012. 05:10

Nedavno je bilo objavljeno da su komunisticke tajne sluzbe imale otvorene dosijee za tri miliona gradjana. To je znaci da je svaki drugi punoletni gradjanin bio "nepodoban". To, takodje, znaci da je ona druga polovina punoletnih gradjana bila u sluzbi u Brozovim tajnim sluzbama ili su bili dousnici. To objasnjava rezultate izbora. Ako gresim, radi se namestanju izbora. Hitno otvoriti dosijee tajnih sluzbi!

Goran5

07.05.2012. 06:08

Žalim sve gradjane koji mesečno zaradjuju 200 evra ,a koji su glasali za režim.Znači da se sa tom platom može lepo živeti u Beogradu.Jutros svi da deci za doručak namažete na hleb most na adi!?!?

miki zr

07.05.2012. 07:04

bravo sps idacic ostvarili ste vise od ocekivanja. partiju uzdigli iz pepela sa oko 15% glasova na svim nivoima. bravo!!!!!

Nikola

07.05.2012. 07:21

Napokon forumasi sa novosti vide da su ziveli u bajci, u nekom svom jednoumnom svetu. Rezultati izbora pokazuju da je sve otprilike isto kao i pre 4 godine, samo sto ce tekuca vlast imati mozda i vise poslanika nego pre 4 godine. Shvatite da internet nije reprezentativan, a sada bih voleo da vidim sve one sto su nas ovde ubedjivali da ce Toma da razbije.

good_ol_rebel

07.05.2012. 07:25

DSS+SRS+Dveri, zbirno su osvojili manje glasova od trija Dačić-Palma-Krkobabić (SPS-PUPS-JS)? Eeeej, bre!?! Šta se ovde događa?! Narod je znači, za sve neuspehe, prevare, obmane, krađe vladajućih eu-ropejaca kaznio radikale i deo patriotskih, nacionalnih stranaka, a stranke vladajuće koalicije (valjda za sav "dobar život" koji mu je "podario") nagradio sa 53% glasova, odnosno pobedom na izborima?! Ako dodamo i eu-ropejce iz SNS, onda je eu-ropski put osvojio 75% glasova!?

spartakus

08.05.2012. 03:08

@good_ol_rebel - @good_ol_rebel, sjajni komentari, potpisujem sve sto ste rekli. Potpuni debakl. Ipak se nadam da ce Dveri Srpske nastaviti dalje, njihovo vreme mora doci.

good_ol_rebel

07.05.2012. 07:31

Pobedila je Meri Vorlik, Jelko Kacin, Guido Vestervele, američka, britanska, nemačka i francuska ambasad. Pobedio je Vašington, Američki kongres, Brisel, NATO i njihovi puleni koje su finansirali i podržavali?! Ili je reč o izbornoj krađi kolosalnih razmera, ili zaista Srbi(janci) ne žele da budu državotvoran narod, žele da žive u koloniji, a ne u nezavisnoj, suverenoj državi? I zato su tako glasali: za marionete, za kvislinški režim i okupacione gaulajtere.

Balsa

07.05.2012. 07:32

Cestitke Dacicu novom premijeru. Tadic i Nikolic da stave prst na celo, i dobro se zamisle. Obojica su dosadili, istroseni su i trebaju nova lica, za DS za 4 g to je Djilas a za SNS nemam pojma. Sutanovac da shvati da Beogradjani i Novosadjani nisu isli po slavama pa zato izostali sa izbora nego su vam na fini nacin rekli da im vas je pun k...., A sada dosta je bilo zajebancije na svoja radna mesta, cirkus odlazi iz naseg grada.

good_ol_rebel

07.05.2012. 07:34

Sad mi postaje jasan onaj komentator: "Teza da su Srbi državotvoran narod nema veze s mozgom i nervira me uvek kad je čujem. Državotvoran narod, a sami zatukli svoju državnost i eksperimentisali sa raznim Jugoslavijama?Držatvoran narod, a jedini u istoriji imaju marionetsku vlast u doba mira?Držatvoran narod koji je samo za obećanje od 1000 evra na prošlim izborima pohrlio u zagrljaj svojim dželatima? Držatvoran narod kome su bez ijednog ispaljenog metka oduzeli 15% teritorije,

good_ol_rebel

07.05.2012. 07:36

... , i to ne bilo koji deo, već njegovu kolevku? Nemojmo da se zavaravamo i da pričamo gluposti. Srbi su kukavice i smejurija od nacije, a mene je sramota što sam se od 7 milijardi ljudi na svetu rodio među tim jadnim splačinama od ljudi. Bolje bih prošao da sam se rodio i u Džibutiju. Možda bih imao nešto manji standard, sa 10 godina bih bio dete-vojnik, a sa 35 umro od malarije i neuhranjenosti, ali me makar ne bi bilo sramota i imao bih minimum nacionalnog dostojanstva.

пропаст

07.05.2012. 07:50

НИЈЕ МИ ЈАСНО!!! сваки дан штрајкови,450000 људи добило отказ за 4 године,толико промашаја,стандард опао,и овде по сајту је скроз друга слика Србије...па ко је онда јуче онако гласао исто као и 2008 ??? јел ово све намештено,а ми не знамо ?!

pelix

07.05.2012. 07:53

E budalaste zemlje. SPS+Radikali (ma kako se zvali) imaju vecinu u Srbiji. Pa vi stariji od 30 godina zaboravili 90` e to ce te i dobiti opet. A ja odo u Finland (stigli papiri) zato nisam ni glasao a vama zelim puno srece pa se vidimo za jedno 10-tak godina.

DejanS

07.05.2012. 08:41

Kol&#39;ko ja vidim Dacic je ovde jedini pobednik. Moze da bira a bez njega ne mogu. Pitanje je veliko sta ce on da uradi.

Pravi pravac

07.05.2012. 08:57

Nikolic Tomislav da reprezentuje snagu i lepotu svoga naroda? Mora da se salite, taj covek ni sam ne zna kako je dospeo na kormilo druge najjace stranke u zemlji. U Srbiji se zivi bolje nego ikad, iako je to relativna stvar. Niko ne uzima u obzir sta se to desava van granica zemlje, kako druge zemlje "zive", dok se kod nas povecava broj stranih ulagaca kao i standard iz godine u godinu, ali opet i to je relativna stvar. Sve u svemu pobeda Tadica na izborima je realna i neosporna.

Zare...

07.05.2012. 12:18

@Pravi pravac - izvini a gde se zivi bolje? Mozda BG, ali zato ostatak Srbije ne. Izadji mali iz Beograda i pogledaj kako se zivi. Nemoj da pricas nesto sto ne znas. Nikada gore nije bilo. Radis za 20000 a porezi i ostale gluposti su 15000 i od cega da se prezivi? Od cega da se skoluju deca, da se hrane? Obidji malo druge delove Srbije pa komentarisi.

nadimak1

07.05.2012. 12:32

@Pravi pravac - o cemu ti pricas matori?? ti ili si glup ili slep.. bolje se zivi nego ikad? standard se povecava iz god. u god. pa dinar zato pada jel? ne znam bre ni gde su mi drzavne granice a ti mi pricas kako je sve super.. zbog takvih mi propadamo

igy

07.05.2012. 13:14

@Pravi pravac - ja koliko vidim da ce sve to da bude isto,mozda samo drugi covek na celu te propagande koji teze da uniste srbiju i ceo srpski narod sa njom,zarad svog licnog doprinosa i fotelje na mestu presednika drzave.koje?pogledajte kako se samo zivi u srbiji pola stanovnistva je ostalo bez posla,a ono stanovnistvo jedva sastavlja kraj sa krajem ili su na ivici gladi...eto kakvu ce drzavu da vodi buduci precednik ma kogod to bio,dolaze nam crni dani.

dobro jutro

07.05.2012. 13:21

@Pravi pravac - Sta su uradili za ovih 8 godina vlasti,sem sto su unazadili zemlju za jedno 20 god,time sto su otpustili ljude,prodali sve sto je moglo da se proda,dinar oslabili i sta vise ima tu da se prica!!!

majstor

07.05.2012. 09:13

Srbijo,majko,zar svako ko se dokopa vlasti ovde mora da hara po petnest-dvadeset godina?Sad ćemo da vidimo ko lepše peva na prijemima u ambasadama...mrtva trka.Ko poslednji izađe nek ugasi svetlo!

Toma

07.05.2012. 09:15

Srbija se odrekla sanse da krene u nekom boljem pravcu. T.Nikolić i Vučic su prokockali sansu svojom mlohavosću. Tadić je u kampanji bio mnogo agresivniji.

DJUBRETARKA

07.05.2012. 09:17

Boris Tadic je isao u koaliciju sa manjinama sto znaci da sa DS nije glasalo ni 5% Srba. Dobro jutro Srbijo.

FERID ABDIC

07.05.2012. 09:35

Opet Vuccic proglasava EMPTY victory-praznu pobedu kao i pre 4 god. Da,pobedio je zatocenog Seselja i njegovu stranku,a pravu pobedu odnosi onaj ko bude na ccelu Vlade.

HitmanSRB

07.05.2012. 10:54

Kako ste glasali, tako će vam i biti. A najviše će da kuka onih 30% što nije moglo da izdvoji deset minuta da ode i zakruži nekoliko papirića. U zdravlje nam bilo, svima!

perorad

07.05.2012. 12:42

Najbolj bi bilo da tadic i nikolic naprave koaliciju . Tako bi jedino dobro bilo Srbiji . A ako opet ovi slobovi dadju na vlast . Kukala ti majka Srbijo .

razocaraniSRBIN!

07.05.2012. 12:57

E moj narode kukala ti majka kad si tako nenormalan!!! Do jucerasnjeg dana sam stvarno bio iskreni zaljubljenik u ovu zemlju i ovaj narod, ali sam se razocarao dibidus, goreg naroda nema nigde na planeti nego sto smo mi, pokoj nam dusi, sta drugo reci!!! Mucite se kad volite mazohisti bolesni!!!

jos uvek PRAVOSLAVAC

07.05.2012. 15:36

ovaj lik pravi pravac,kao i oni slicni njemu, nemaju veze sa zivotom ali zare brate o cemu ti pricas? dokle cete vise da odvajate bg od ostatka srbije?? kad cete da se opametite i da shvatite da obican covek isto zivi i u bg i van njega?! shvatite da je sve namesteno i isto ce nam biti sve dok ne izadjemo na ulice!!! ali svi!! bez izuzetaka!!