Danica Grujičić: Treba nam hirurg

M. B.

16. 04. 2012. u 20:45

Даница Грујичић: Треба нам хирург
Potpredsednica SDS, o šansama na izborima. Kucnuo je čas da promenimo i vlast i opoziciju
DA su profesionalni političari radili kako treba, ne bih se ni kandidovala. Ovako, kucnuo je čas za nas nove ljude da promenimo i vlast i opoziciju, koji su od ove naše divne Srbije napravili Divlji zapad.

Potpredsednica Socijaldemokratskog saveza, neurohirurg Danica Grujičić, ovako nam objašnjava zašto se prvi put upustila u trku za fotelju šefa države.

* Kakvu promenu nudite i imate li snage da je iznesete?

- Realno sagledavam svoje moći, ali boriću se da uđem u drugi krug. Na čelu Srbije danas je potrebniji hirurg nego psiholog. Ona je teško oboleli bolesnik kojem je neophodna intenzivna terapija. Nudimo jasan i konkretan program za oporavak države. Nudimo zaokret u socijalnoj politici, brigu za malog čoveka, borićemo se za materinske penzije. Boljitak svima, a ne samo da se pojedincima pune džepovi.

* Favoriti za drugi krug su Tadić i Nikolić. Koga ćete podržati?

- Daj Bože da uđem u drugi krug, pa da o tome i ne razmišljamo. Ako ne uđem, nikome nećemo dati glasove.

* Hoće li za SDS biti kobno što nije ušao na listu SPS?

- Neće. Postojimo tek četiri meseca i mi smo nova snaga. Da smo sa bilo kim pre izbora napravili koaliciju izgubili bismo ime i šansu da Srbiju menjamo nabolje. Mislim da bi ulazak u Skupštinu za nas bio ogroman uspeh.

* Ako preskočite prag, hoćete li ići na onu stranu na koju će i Dačić?

- Sa kim bismo formirali vladu odlučivali bi organi stranke. Po nekoj logici SPS i ostale partije, koje se kunu da su socijaldemokratske, trebalo bi da nam budu bliske. Ali, one ništa nisu učinile da se poboljša položaj radnika i ugroženih grupa. Štaviše, aktivno su učestvovale u njihovom sunovratu. Kada sve to imamo u vidu, mogu metaforično da poručim da će sa nama 7. maja biti, ako već nije bilo 6. oktobra.

ŽENE UZIMAJU KORMILO

* JESTE li razočarani što su u trci za Andrićev venac samo dve žene?

- Žena je u fokusu programa SDS i trudićemo se da popravimo njihov položaj. Ako ništa, vratićemo im makar pravo na normalno materinstvo, koje im se okrutno ograničava i u privatnim i u državnim firmama.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Čedomir Činić

16.04.2012. 23:05

Zahvaljujem za sve pozitivne povratne informacije koje dobijam. Dogovor Srbiju gradi.