POKRET radnika i seljaka predao je u utorak u RIK izbornu listu sa 190 imena kandidata za poslanike Skupštine Srbije. Prvi na spisku je lider pokreta Zoran Dragišić, a slede predsednik Unije malinara Dragiša Terzić, dok je treća na listi domaćica Draga Bajić.

Listu je potpisima podržalo oko 11.000 građana, a zauzeće 11. mesto na listiću ako RIK utvrdi da su ispunjeni svi uslovi. Dragišić kaže da nastupaju kao grupa građana koju čine 32 organizacije, među kojima su i tri partije:

- Naš je cilj borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Želimo da vratimo državu narodu i zato smo odlučili da na našoj listi budu ljudi iz svih slojeva društva, ali i iz raznih krajeva Srbije.

On je ocenio da je predstojeće glasanje prekretnica u političkom životu Srbije i dodao da je taj pokret podneo i predizborne liste za lokalne izbore, a da će do kraja sedmice predati i kandidaturu za predsedničke. Njihov kandidat za šefa države biće Dragišić.

Na listi se nalaze i autor emisije "Nemoguća misija" Goran Marković, Rodoljub Stepanović, bivši šef kabineta Edvarda Kardelja, četvorostruki prvak države u kik-boksu Danica Veličković, predsednik Saveza voćara i vinogradara Sava Bašić...