Iračani se obučavaju na srpskim avionima

Marko LOPUŠINA

08. 02. 2012. u 20:55

Na avionima pančevačke „Utve“ u vojnoj bazi Tikrit počela obuka 200 kadeta. Zadovoljni Iračani planiraju da kupe još 16 naših letelica

Posle četiri meseca probnih letova na našim „lastama“ u iračkoj vojnoj bazi Tikrit, nastavnici Vojne akademije započeli su obuku 200 budućih pilota Ratnog vazduhoplovstva Iraka.

U Avio-industriji „Utva“ u Pančevu, čiji su stručnjaci pune dve i po godine radili na izradi 20 aviona tipa „lasta 95“ za iračku armiju, kažu da su tamošnji instruktori veoma zadovoljni prikazanim i da će, najverovatnije, da kupe još 16 letelica.

- Preneto nam je da se „lasta“, koja je laka, brza i stabilna, pokazala kao idealan školski avion za obuku mladih pilota. Tim pre što je opremljen i za noćno pojedinačno i formacijsko letenje, kao i za avionske akrobacije - kaže direktor fabrike Tomislav Bjelogrlić.

Avione čiju je proizvodnju i finansirao, Iraku je isporučio „Jugoimport - SDPR“ u sedam tura. Po tri „laste“ su rastavljene i složene u transportni avion „iljušin“, a onda su ih na bagdadskom aerodromu sastavljala sedmorica srpskih tehničara i mehaničara.

- Za to im je bilo potrebno po sedam dana - prenosi iskustvo iz Iraka Siniša Stanovčić, vodeći projektant „Utve“. - Naše male „laste“ su u Bagdadu bile smeštene u bazi Al Mutana, gde su bile parkirane pored velikih američkih „herkulesa“. Procedura predaje aviona bila je dosta složena, jer aerodrom drže američke i koalicione snage, pa su mere bezbednosti rigorozne. Uz to, vojni protokol je nalagao da naši opitni piloti obave probne letove 30 kilometara izvan Bagdada, da potom irački piloti lete sa našima i, na kraju, da Iračani samo preuzmu „laste“.

Te letove je, uz to, trebalo usklađivati s planovima i dozvolama letenja na aerodromu u Bagdadu, na temperaturi od 50 stepeni, i ponoviti celu proceduru 70 puta. Pored letelica, Iračanima su u Bagdadu isporučeni kompletna dokumentacija, oprema, alati i rezervni delovi. Uz avione su ostali naši tehničari i mehaničari, da brinu o njihovom održavanju.

- Sada su „laste“ stacionirane u hangarima vojne baze Tikrit, za koje smo čuli da su ih svojevremeno gradili srpski građevinci - kaže Siniša Stanovčić.

SPAS ZA FABRIKU

Za Avio-industriju „Utva“ proizvodnja „laste 95“ je gotovo istorijski poduhvat, jer je fabrika, zahvaljujući strateškom partneru „Jugoimportu - SDPR“, zaustavila bankrotstvo, ušla u proces restrukturiranja, uposlila kapacitete, zaposlila 200 novih radnika i izašla na svetsko tržište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

Phoenix

08.02.2012. 22:08

Cisto da se zna, za ovaj projekat i ovaj avion je ogroman broj ljudi (od laika do inzenjera) govorio da je u nasim uslovima nemoguc (srusena fabrika gde je ostalo 150 ljudi, institut gde je broj inzenjera vise nego prepolovljen). Evo vam nemoguce!Jedna stvar je u vezi avijacije vecito razlicita od "obicne" industrije, a to je entuzijazam. Medju nasim avio inzenjerima, mehanicarima i ostalim radnicima je puno njih koji su ovo radili vise iz ljubavi nego zbog para, plate su ionako bedne.Bravo!

ikar

29.04.2012. 22:32

@Phoenix - na ovaj link dodjoh sa jednog clanka o kopcu. kad bi ponovo uposlili sve nase bivse inzenjere iz vti koji rade sest dana u nedelji po dvanaest sati u erbasu i boingu i ko zna gde sve jos blo bi i toga. mozda bi i oni mogli da prenesu svoje znanje i iskustvo na neke nove klince.

Joca

08.02.2012. 22:16

Kazem isto jedno veliko BRAVO !!! Pa da nas za koju godinicu pocaste i nekim novim i mnogo boljim borbenim projektom. Svaka cast momci.

Ivan

09.02.2012. 00:06

..i ovakva vest ima samo dva komentara? ..ljudi, posle svega mi izvozimo avione ..i to sasvim pristojne avione ..velika je to stvar, SRBI, prs' na celo!!

Orkan

09.02.2012. 01:41

Ja mogu da ga pogodim ovaj avion sa strelom bez problema, zaboravi ti FIM-92 Stinger ili RIM-162 ESSM.

Faki

09.02.2012. 19:58

@Orkan - E moj prijatelju, kazes malo, ali lupis mnogo... a sto bi obarao avion za obuku?

Ana

09.02.2012. 09:27

Rekla bih da sam na osnovu pročitanog shvatila da Srbija izvozi avione... I dalje mi je čudno i sa pomalo neverice obrađujem informacije, ali ovo je sjajno i dokazuje da se sve može kad se hoće!!

Faki

09.02.2012. 19:55

@Ana - Ana, za tvoju informaciju, Srbija ove godine slavi 100 godina vazduhoplovstva, a skoro i isto toliko godina i proizvodnje, sa doduse prekidima u ratovima...Samo sto smo nekad pravili na stotine, a sada...

Oba su pala

09.02.2012. 10:36

Što će kad nauče pilotirati bacati pesticide po onoj pustari, na ovoj jedrilici sigurno neće naučiti kako srušiti Američki avion.

gotovo sve su satrli

09.02.2012. 10:56

Kao i Utva mnoge proizvodne firme su se mogle pokreniti ,međutim nebriga,hoštapleraj možda direktiva sa zapada zatvorili su mnoge proizvodne pogone pa sad uvozimo sve i svašta ne proizvodimo gotovo ništa (LASTA,da). Bruka i sramota za današnju vlast.

Faki

09.02.2012. 19:52

@gotovo sve su satrli - Iz mnogih firmi su i radnici krali... neki su u Kragujevcu sastavljali kola i kod kuce!!! Ali, naravno da je vlast najvise krala, UVEK!!!

Minić

09.02.2012. 13:26

Sklapanjem dobrih poslova koji mogu da donesu profit se vodi briga o ljudima. Svaka čast za ovaj uspeh... Posle toliko godina, naša vojna industrija se diže na noge!

Faki

09.02.2012. 19:50

@korleoncic - Sta li si sad lupio crni sine? Molim tebe i slicne da ne lupaju gluposti!!! Koji smo to avion uvezli za obuku iz Amerike? Nijedan!!!