“Brak“ Milice i Milkana

Z. Golubović

20. 01. 2012. u 20:59

Prave se planovi za dvoje ljubičaste teladi koja su oteljena u decembru. Sa raznih strana padaju predlozi da se muško ljubičasto tele iz Čačka i žensko iz Grčca upare

Svi putevi rođaka, prijatelja i novinara u petak su vodili u prigradsko selo Grčac, u porodicu Radoslava (44) i Danijele (36) Talijan, koji su imali sreće da drugi u Srbiji dobiju ljubičasto žensko tele.
Otelila ga je krava Đurđa, simentalske rase koju je domaćin kupio od jednog meštanina. Rekao mu je: „Imam dobru kravu za tebe“, što se i ostvarilo, ali verovatno nije slutio šta će se nesvakidašnje dogoditi. Krava je već bila steona i Talijanima je podarila lepo tele svetloljubičaste boje, koje se presijava u srebrnastoj nijansi. Zove se Milica.
- Krava se otelila sama - priča Radoslav, poznatiji kao Raka. - Uveče sam završio posao oko Đurđe i po običaju došao sam sutradan ujutru rano. U štali me je čekalo veselo tele. Bio sam iznenađen, odmah sam video da je neobične boje, ali tome nisam pridavao značaj, bilo mi je važno da je živo i zdravo.
- Milica je odmah imala blesavu boju - dodaje supruga Danijela. - Tih dana je našem sinu bio rođendan. Svi gosti su često išli u štalu i gledali tele, jer takvo do sada niko nije video.
Talijani nagađaju da je boja teleta verovatno pitanje genetike, klimatskih promena, ili nečeg trećeg. Uglavnom, krava Đurđa je umatičena, nosi broj 9050, ali se pouzdano ne zna gde je osemenjena.
Ljubičasta Milica svet je ugledala još 2. decembra prošle godine, ali se tek sada pročula zahvaljujući Rakinim i Danijelinim sinovima - Petru (15) i Mladenu (9). Oni su odavno predlagali da obaveste javnost kakvo neobično tele imaju, ali su ih roditelji odvraćali. Međutim, klinci su sa bratom od tetke ostali uporni.
- Kada smo pročitali za ljubičasto tele u Čačku, odmah smo slikali našu Milicu i sliku stavili na internet. Želeli smo da pokažemo da i mi u Grčcu imamo takvo tele - kaže Petar.
Najviše vremena sa Milicom provodi Danijela. Veli da je tele vrlo umiljato i da ga je zavolela. Suprug Raka dodaje: - Planiramo da zadržimo tele, sad, bože zdravlja, videćemo za dalje, ali nadam se da će ostati u mojoj štali.

PROVODADŽIJA
Rođak porodice, dr Miodrag Talijan predlaže da se muško ljubičasto tele iz Čačka i žensko iz Grčca upare. Veruje da bi tako mnoge generacije njihovih potomaka imale ovu neobičnu boju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

vukan

20.01.2012. 22:25

Predlazem tajno vencanje na Maldivima, da novinari ne narusavaju intimu ovih zvjezda iz regiona! Molim redakciju da objavi u kakvoj ce vjencanici biti mlada!!!

Medena

20.01.2012. 23:26

@vukan - Hahahahaha.....pa skoro se nisam ovakosmejala....hvala na visprenom humoru....hahahahahahaha

nikolaos

21.01.2012. 07:14

A gde je tu ružičasta televizija (Pink) da joj telad posluže kao maskota?

OIIIO jeep

21.01.2012. 14:15

....pogledajte,pozadine slika,ako su to zidovi stala,onda se moze vidjeti montaza,'boja tijela slici boji okline'.............jos jedna u nizu lazi