SNIMAK na "jutjubu", koji je nedavno "okačen" na ovom sajtu, a na kome se vidi kako mlađi čovek pretura po torbama putnika u autobusu, postao je pravi hit među Čačanima. U opisu ovog videa ispisano je da se radi o šoferu čačanske firme "Autoprevoz", koji je snimljen skrivenom kamerom sa mobilnog telefona kako krade novac iz torbi.

Da stvar bude još strašnija, kako saznajemo, radi se o rođenom bratu gradonačelnika Čačka Velimira Stanojevića - Bratislavu Stanojeviću, koji je radio kao vozač u ovoj firmi.

Po rečima jednog vozača iz "Autoprevoza", koji je želeo da ostane anoniman, radi se o snimku koji je napravljen još pre tri godine, na jednoj đačkoj ekskurziji. Đaci su, priča nam on, kad su uvideli da im posle svake pauze nestaje novac iz torbi, postavili skrivenu kameru i tako uhvatili lopova na delu. Video prikazuje kako vozač Bratislav nonšalantno, čak pevušeći dok "operiše", prilazi sedištima i iz torbi uzima pare od učenika.

UKINUT „JUTJUB“ NAKON što je vest o postavljenom snimku na "Jutjubu" u petak stigla do gotovo svih gradskih funkcionera, kao i do samog gradonačelnika Stanojevića, ovaj video je tokom popodneva, slučajno ili ne, skinut sa ovog sajta.

- Nakon što je rukovodstvo doznalo za ovaj skandal, vozač je jedno vreme bio suspendovan, i to na insistiranje sindikata - ispričali su nam u ovoj čačanskoj firmi. - Nedugo potom, on se vratio na posao, ali mu je kontrola jednom prilikom pronašla dva putnika u autobusu kojima je karta naplaćena, ali nije izdata. Stanojević je zatim otišao na bolovanje... Očigledno je da ga "neko" štiti...

Direktor "Autoprevoza" Aleksandar Petronijević rekao nam je da ne može potvrditi, ali ni demantovati da se radi o šoferu ovog preduzeća, pa čak ni da li se radi o njihovom autobusu.

- O celom slučaju se vodi unutrašnja, ali i spoljna kontrola. Dok istražni organi ne budu završili svoj deo posla, ne mogu da komentarišem ništa, niti da dajem bilo kakve izjave - kazao nam je Petronijević. Ono što je dodao je da do sada nikada nije bilo pritužbi putnika na vozače.

Gradonačelnik Stanojević u petak nije bio dostupan za medije, ali kako nezvanično saznajemo, celu stvar pripisuje prljavoj predizbornoj kampanji, jer je diskutabilno otkuda se ovaj snimak pojavio toliko vremena kasnije, baš pred izbore.