STOTINE prijatelja, rođaka i članova porodice na poslednji put ispratile su sestre Rusov. Ljiljana (24) i Milena (28), koje su život izgubile u stravičnoj nesreći na Pančevačkom putu, sahranjene su u utorak u Pančevu.

- Kada me je otac tog dana doveo da upoznam novu komšinicu, u tvojim očima sam videla da ćemo biti drugarice do kraja života - rekla je Milenina drugarica iz detinjstva Milana, opraštajući se od prijateljice.

Niko, međutim, nije ni slutio da će za jednu od njih kraj tako brzo doći. U potpunoj tišini, zanemeli od neverice, rođaci i prijatelji pratili su dva bela sanduka u kojima su ležala tela nesrećnih devojaka. Roditelji, malaksali od bola, jedva su se držali na nogama. Sahrani je prisustvovao i suvozač iz BMV-a u kojem su poginule sestre Rusov, Mirko Gačić. Kraj kapele, dežurala su kola Hitne pomoći za slučaj da nekome pozli.

U čitavom Pančevu osećala se tragedija koja je zadesila porodicu Rusov. Ispred svake cvećare stajale su gomile venaca i suza na kojima su bili ispisani poslednji pozdravi Ljiljani i Mileni.

Potresno svedočenje suvozača iz BMW smrti pročitajte OVDE

Nesreća u kojoj su život izgubile sestre Rusov i njihova drugarica Jadranka Jović (23), a Predrag Fuštić (37) teško povređen dogodila se u noći između petka i subote. Pošto su popili piće u kafiću u blizini njihove kuće u Pančevu, Ljiljana, Milena i Jadranka su, sa Predragom Bojanićem i Mirkom Gačićem krenule prema Beogradu, gde su planirali da nastave provod. Seli su u BMV kojim je upravljao Bojanić.

Gačić je bio na suvozačkom mestu, a devojke pozadi.

Oko ponoći, Bojanić je, vozeći više od 150 kilometara na sat i prošavši kroz raskrsnicu dok je na semaforu bilo crveno svetlo udario u "jugo" koji je nailazio iz bočne ulice. Za njegovim volanom bio je Predrag Fuštić. Od siline udarca, BMV i "jugo" potpuno su se raspali. Sestre Rusov ostale su na mestu mrtve. Jadranka i Fuštić prevezeni su u Urgentni centar sa teškim povredama, dok Bojanić i Gačić nisu ozbiljnije povređeni.

Posle tri dana borbe za njen život Jadranka je u ponedeljak po podne preminula u bolnici. Fuštić je i dalje u teškom stanju, ali lekari kažu da mu je nešto bolje.

PRITVOR

POSLE saslušanja, istražni sudija je doneo rešenje o određivanju pritvora do 30 dana i rešenje o sprovođenju istrage protiv Predraga Bojanića. Na teret mu se stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja sa umišljajem, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.