Vučinić: Štitio sam Slobu i Ustav!

N. B.

03. 02. 2012. u 20:38

Iznova otpočeo postupak protiv petorice "branitelja" Slobodana Miloševića, optuženih da su pucali ispred vile "Mir" marta 2001.

PRED Prvim osnovnim sudom u Beogradu u petak je iznova otpočeo postupak protiv petorice "branitelja" Slobodana Miloševića, optuženih da su pucali ispred vile "Mir" u noći između 30. i 31. marta 2001. godine, kako bi sprečili hapšenje nekadašnjeg predsednika SRJ.

Od prvobitna 34 imena, optužnica je svedena na Bogoljuba Bjelicu, bivšeg visokog funkcionera SPS i predsednika udruženja "Sloboda", Ratka Zečevića, bivšeg poslanika SPS, kao i Sinišu Vučinića, Sašu Matića i Dejana Đikića.

Bjelica je u petak tvrdio da nije nosio oružje, ali je zato Vučinić rekao da nije nosio jedan, već četiri pištolja.

- Uvreda je za srpskog vojvodu da nosi jedan - rekao je Vučinić. - Imao sam i bejzbolku kojom sam udarao i terao napolje pripadnika DB. Nisam pucao u vili "Mir", nego na Topčiderskoj zvezdi u vazduh da bih rasterao navijače - huligane i "otporaše", koji su maltretirali starije ljude. Niko nije pucao iznutra, ali su pucali spolja na nas braća Simović i Kalinić. Imao sam nameru da izazovem građanski rat, ali su me izdali Bane Ivković i ostala bagra iz SPS. Branio sam Slobu i Ustav Srbije.

Prvobitno, suđenje je započelo u decembru 2006. godine. U međuvremenu je nekoliko puta odlagano, što zbog izostanka pojedinih optuženih, što svedoka i čekanja na dostavljanje dokumentacije. Došlo je i do promene sudije posle reizbora, što je dovelo da u odnosu na ostale optužene zastare krivična dela koja su im se stavljala na teret.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Kosta

03.02.2012. 23:02

Nije on kriv sto je pucao, kriv je sto se nije bolje naoruzao. Sad, posle 11 godina od tzv. dolaska demokratije, dosta nam je i te istrosene reci i njenih dela, a najvise njene dece. Neuki narkomani, ratoborni filozofi, belosvetski probisveti, samoproklamovani doktori nauka, svetski priznati ekonomisti koji su se odrekli svojih savrsenih radnih mesta da bi nas prosvetili, su samo neki od onih koji nam kroje sudbinu. Da se bolje naoruzao, bilo bi nam mnogo bolje! Sloba je za "ove" majka Tereza.

zoks

04.02.2012. 04:38

@Kosta - Kad je demokratija ovakva,kakva li je tek diktatura? Ovi danasnji nisu dostojni ni cipele da obrisu Slobi,cak ni mrtvom!

Stelt

04.02.2012. 11:14

@Kosta - Ubiše Slobu a sada drugima koji su ga štitili, sude im. Kojim sve treba da se sudi i osude po raznim osnovama naši zatvori su mali. Niko ne pominje šta je sa nagradom za hapšenje Slobe???? Šta je sa Slobinim parama na Kipru ??? Uka buka nekoliko dana a onda šuš. Sve su pokrali a sad pred izbore navalili kao da im je pred glavu, što kaže naš narod.

Srbin

03.02.2012. 23:06

Sloba bese ANDJEO, spram aktuelne vrhuske... Eeeeeeeeeeeee Slobo, SLOBODO, da nam se vratis, kad bi moglo!!!

Baki

04.02.2012. 00:03

Sude mu oni koji su osudili i unustili Srbiju. Sude mu oni koji su pomogli da se rasturi Jugoslavija. Zaboravljaju da su ovi ljudi bili na svojoj duznosti i da su branili tada legitimnog Predsednika Drzave. Hoce li se suditi onima koji sada stite Gospodu na Vlasti kad ih bude hapsila neka nepriznata sacica huskaca i bukaca???? Zato se i raspada Srbija jer oni koji su je stitili i stite njima se sudi, njih ubijaju. Kuda idu divlje svinje?????

Duleee

04.02.2012. 13:02

@Baki - Pa Sloba je i unistio ovu zemlju, rasturio Jugoslaviju (onu pravu) i nije bio legitimni predsednik drzave kad su ga hapsili! Sinisa Vucinic je okoreli kriminalac koji je odavno trebao da zavrsi iza resetaka.

debo4499

04.02.2012. 11:45

Bar je RODOLJUB iPATRIOTA uodnosu na večinu današnjih evropejskih prodanih duša.

bole

04.02.2012. 12:11

najveci mafijasi hapsili predsednika a vucenicu da sude sto se tome suprostavijo ovi danasnji voleo bi da dodu u istu poziciju zlo se vraca zlom ima onog gore on sve vidi

Nenad

04.02.2012. 13:53

Siniša legendo ti si najveci borac protiv kriminala,drži se pobedićeš i ovaj put.

d

04.02.2012. 15:54

G:Vucenic ,kao pojedinac nije mogao tada da promeni vazeci ustav ,vec je morao da ga postuje.Kao danasnji ustav ne moze pojedinac promeniti vec mora ga postovati ,pravilan ili ne pokazace se , stime nije zakonski optuzivati pojedince.