Šarić imao dojavu da ga policija prisluškuje

E. H.

16. 11. 2011. u 21:02

Mile Jerković na suđenju za pranje novca pljevaljskom narkobosu ispričao kako su se kupovale firme (2)

JEDNOG dana Štrbac je uplašen došao i rekao mi: "Pazi Mile, sve nas slušaju i mene, i tebe i Darka". Drugi put mi je rekao i da nas prate. Tih meseci mi smo često išli kod Šarića, čuli smo se sa Sokovićem, čuli se sa Šarićem, sa Ćopićem i Krlovićem, ali oni su meni predstavljeni kao biznismeni i rekao sam mu da nemamo čega da se plašimo, pare sam primio, imam potvrde.

Vojvođanski biznismen Mile Jerković, svedok u sudskom postupku protiv grupe Darka Šarića, osumnjičene za pranje para, nastavio je da iznosi svoja saznanja o svim mahinacijama i zloupotrebama tokom preprodaje svojih, ali i tuđih preduzeća. "Novosti" su došle u posed transkripta njegovog svedočenja, koja objavljujemo uz neznatne izmene.

- Pitao sam ga odakle mu ta informacija da nas prisluškuju - nastavio je svedočenje Jerković. - Odgovorio je da mu je to preneo gospodin Lazarević, iz MUP Srbije. Njih dvojica su bili dobri prijatelji. On ga je zastupao pre nekoliko godina kada je Ljubljanska banka otišla iz Jugoslavije. Ostala su neka potraživanja od Košarkaškog kluba Partizan. To su bile veće sume.

Prema tvrdnjama ovog svedoka Štrbac je zastupao Lazarevića i ostale članove Upravnog odbora kluba. Izdejstvovao im je da oni novac dobiju na ruke, a ne klub. Štrbac je, prema rečima Jerkovića, uvek potencirao koliko "mu je Lazarević zahvalan".

ODMOR NA CRNOGORSKOM PRIMORJU - Kad smo bili u Budvi na odmoru, kod gospodina Šarića u hotelu, negde u maju ili junu 2009. godine on mi je isplatio nešto novca što mi je bio dužan - ispričao je Mile Jerković. - Zato sam i išao tamo. Poslednji put sam gospodina Šarića video u Pljevljima. Otišao sam sa Štrpcem, jer su mi dugovali pare. Rekao je da sačekam da dobije neki povrat od brodova, odustao je od kupovine i treba da dobije nekih 60 miliona evra.

- Saopštio mi je i da mu je Lazarević rekao da nas prate, ali da je to sve pod kontrolom, da on to drži i ako bude trebalo da nas hapse, mene, Šarića i Štrpca, da će on obavestiti Štrpca o tome - izjavio je svedok u sudnici Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu. - Posle izvesnog vremena opet Štrbac dolazi i kaže: "Sklanjaj telefone. Dobio sam dojavu od Lazarevića da nas prate, a možda će i da nas uhapse". Naredio je i da prestanemo svaku komunikaciju sa Darkom, da pobacamo telefone. Gospodin Šarić je predložio da bacimo naše telefone i da uzmemo sedam-osam kojima ćemo komunicirati.

Jerković je, prema sopstvenim rečima, odbio da baci telefone i nastavio je i dalje da ih koristi. Ipak, zbog opasnosti od prisluškivanja, grupa odlučuje da komunicira iz javnih govornica. Na ovaj način Jerković je razgovarao sa Sokovićem, ali i Štrpcem.

- Onda mi je rekao da ni on neće više kontaktirati sa gospodinom Lazarevićem, već će to činiti njihove supruge - objasnio je Jerković "metode rada". - Njih četvoro su često išli i na ručak. U to vreme meni je rečeno u Agenciji za privatizaciju da Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala kontroliše kompletnu privatizaciju, mene i moju porodicu. Ja sam to preneo Štrpcu, a on je obećao da će ići kod gospodina Lazarevića da vidi o čemu se radi.

ADVOKAT

Vojvođanski biznismen je ispričao da ga je Štrbac, posle razgovora sa Lazarevićem (ne radi više u MUP Srbije - prim. aut.), obavestio da nema nikakve veze sa UBPOK.

- Kada smo otišli kod Darka Šarića, Štrbac mu je preneo šta je čuo od Lazarevića - naveo je svedok. - Darko je rekao da je i on dobio istu dojavu iz tužilaštva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

mr. eko

17.11.2011. 01:41

I posle se pitaju zasto gradjani nemaju poverenja u policiju. Kada je policija korumpirana i kriminalizovana, sta da ocekujemo od ostalih struktura u drzavi?

Oliver

17.11.2011. 02:02

E ljudi ljudi...Taj Saric toliku moc ima,da je potplatio i tuzilastvo i policiju i sud...I ko zna jos koliko vladinih organizacija...Pa drzava Srbija nema toliko para koliko ima taj covek...Manite se vise tog Sarica i pogledajte malo na ovaj napacen narod koji nema leba da jede na ovom brdovitom balkanu....

Prijatelj

17.11.2011. 08:40

Od kad nekoga ko je osudjen na zatvorsku kaznu nazivamo biznismenom. Jerkovic je upropastio bar 10 preduzeca u Srbiji. Nije ni dana proveo u zatvoru iako je pavosnazno osudjen na zatvorsku kaznu zbog sverca cigareta. Jos je i pod zastitom drzave. Kad ce njemu biti oduzeta imovina stecena kriminalnim aktivnostima, ili cekate da ta kaznena dela zastare.

znam

17.11.2011. 09:02

tacno je, nije vise u MUP-u, sad je u Ministarstvu spoljnih poslova i to u Atini, i vozaca je poveo i auto je dobio od MUP-a, kojim se sada vozika

boki 1958

18.11.2011. 17:35

Šarić imao dojavu da ga policija prisluškuje ,ma kakva dojava imao je on direktan prenos iz policije !