Uhapšeni zbog falsifikovanja potpisa

Beta

16. 03. 2010. u 14:23

Lideri partija Ujedinjeni pokret srpstva i Partija veterana Srbije Hadži Andrej Milić i Željko Vasiljević uhapšeni su zbog sumnje da su falsifikovali potpise za registraciju partija

BEOGRAD - Lideri partija Ujedinjeni pokret srpstva i Partija veterana Srbije Hadži Andrej Milić i Željko Vasiljević uhapšeni su zbog sumnje da su falsifikovali potpise za registraciju partija.
Postoje sumnje da su Milić i Vasiljević falsifikovali potpise i lične podatke navodnih članova, na izjavama o članstvu u političkim strankama Pokret veterana Srbije i Ujedinjeni pokret srpstva a zatim ih overili falsifikovanim pečatom Trećeg opštinskog suda u Beogradu, saopštio je MUP.
Sve partije u Srbiji bile su dužne da se preregistruju, u skladu sa novim Zakonom o političkim strankama i da do 23. jaunara dostave 10.000 overenih potpisa, odnosno 1.000 potpisa za stranke nacionalnih manjina.
Do sada je registrovano oko 60 partija.
Vasiljević i Milić se sumnjiče da su falsifikovali i zavodne brojeve overa, pod kojima su sporne izjave navodno zavedene u knjigama Trećeg opštinskog suda.
Tako sačinjene izjave su predali Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao prilog prijave za upis političke organizacije u registar političkih stranaka.
Prijavu protiv Milića i Vasiljevića podnelo je Ministarstvo za državnu upravu i oni su uhapšeni po zahtevu Prvog osnovnog javnog tužilaštva.
Vasiljević i Milić organizovali su pre tri godine skupove veterana koji su navodno, kao "Garda cara Lazara" želeli da s oružjem krenu na Kosovu.
Vasiljević je do 2008. godine bio poslanik Pokreta veterana Srbije sa liste Socijalističke partije Srbije, a potom od jula 2008. godine pomoćnik ministra za rad. Odmah po postavljenju na funkciju založio se za dovođenje žena iz Azije kako bi se poboljšao natalitet.
Smenjen je u septembru 2009. godine, posle podele u Pokretu veterana Srbije, posle čega je osnovao Partiju veterana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

стеван

16.03.2010. 23:45

vasiljevic je verovatno samo jedan iz druzine koja manipulise ucesnicima rata, ratnim vojnim invalidima i porodicama poginulih ucesnika rata. Ucesnicima rata, a posebno ratnim vojnim invalidima bi trebao da objasni kuda nestade odmaraliste za vojne invalide na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradista