Selaković traži Natino izuzeće

E. R.

17. 01. 2013. u 20:58

Ministar pravde zatražio je hitno izuzeće Nate Mesarović iz učešća o odlučivanju o predlogu da se povuče odluka o njenom izboru za predsednika Vrhovnog kasacionog suda

MINISTAR pravde i državne uprave Nikola Selaković zatražio je hitno izuzeće Nate Mesarović, predsednice Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva, iz učešća u odlučivanju o njegovom predlogu da VSS predloži parlamentu da stavi van snage odluku kojom je Mesarovićeva izabrana za predsednika najvišeg suda u zemlji.

Selaković podseća da Mesarovićeva nije prihvatila zahtev, koji su potpisali on i još četiri člana VSS da se sednica pod hitno održi i da ih je o tome obavestila dopisom.

- U navedenom dopisu nije navedeno zbog čega se smatra da ne postoje razlozi za hitno postupanje VSS i održavanje sednice 16.januara 2013. godine, što izaziva sumnju u nepristrasno postupanje predsednika Saveta - piše u obrazloženju koje je potpisao Selaković.

S obzirom na to da se tema sednice koju je Mesarovićeva zakazala za 28. januar odnosi direktno na nju, Selaković smatra da su ”ispunjeni uslovi za izuzeće Nate Mesarović”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Sladjana

17.01.2013. 22:05

Ne volim Natu, ali nije mi jasno ni zbog čega je sada sve tako hitno, a svi su znali tri godine da je neustavno izabrana. Veća muka mi je od ovih članova VSS-a, vrlih pravnih stručnjaka koji su joj se do juče šlihtali, a sve su znali i na sve su pristajali. Najveća odgovornost je na Narodnoj skupštini, pa ne sede tamo šloseri pa da ne čitaju Ustav?!

Branko

18.01.2013. 00:22

Otišao u Hag, valjda mu je odatle lakše da rukovodi - smenjuje, postavlja. Smejurija je to.

Marko

18.01.2013. 08:46

Stanje u pravosudju je sve gore i gore. Nista se nije promenilo. I dalje advokati pocinilaca krivicnih dela uklanjaju dokaze iz spisa, i dalje se odlazu i razvlace rocista, i dalje se stite gradski mocnici, lopurde i prevaranti a govori se ''jednakosti pred zakonom''. Ova zena je svemocna. Pod njenim nadzorom odbacuju se zalbe i revizije sistematski a kada treba da se zastiti neki zuto-crveni pulen. Srbija sa ovakvim celnicima u nazovi pravosudju srlja sve dublje i dublje u ponor. Sve ja farsa.

Krle

18.01.2013. 08:47

Kolko vidim, Selakovic radi dobro, a trebao bi vise raditi na redu u sudstvu, pa bi na njegovom mestu suce kojima visi sud preinaci kaznu, kaznio sa odbijanjem od place 5% od vrednosti sudskog spora