NE prođe nijedan dan u kojem barem jedan poslodavac u Srbiji ne proglasi svoga radnika - viškom. Tako je samo od početka ove godine sa radnog mesta direktno na biro otišlo čak 33.270 radnika, koji više nisu potrebni svojim firmama. Što govori da će do kraja godine brojka prebaciti prošlogodišnju od ukupno 42.500. Da stvar bude gora, sindikalci tvrde da je broj otpuštenih daleko veći.

- U Srbiji svakoga dana poslodavci proglase između 50 i 80 radnika za tehnološki višak - ocenjuje Ranka Savić, predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata. - Primera radi, u duvanskoj industriji ”Filip Moris”, koja je nekada brojala hiljade zaposlenih, danas radi samo njih 312.

U prošloj godini je mnogo više radnika uspevalo da naplati po sto evra za svaku godinu staža, ali danas to gotovo nikome ne polazi za rukom. Ove godine više od 90 odsto onih koji su proglašeni za višak nisu dobili ni dinara jer su im preduzeća propala i uprkos tome što bivši radnici imaju pravo na taj novac, oni nemaju od koga da ga naplate.

NESLAVNI STATUS STEKLO PREKO 300.000 LjUDI PREMA podacima Republičkog zavoda za statistiku, u Srbiji 342.261 građanin još nije pronašao posao iako je ”status” tehnološkog viška zaradio pre najmanje pet godina. U Ministarstvu rada objašnjavaju da radnik može da se proglasi za višak zbog tri razloga. Prvi je tehnološki - ako je firma kupila nove mašine koje automatski obavljaju ono što je rađeno ručno. Drugi je - ekonomski, odnosno firma je pred bankrotom, a treći - organizacioni, tj. usled spajanja dve firme ukidaju se duple pozicije.

Isplate koče i oni poslodavci koji se nadaju izmenama Zakona o radu. Prema prognozama Zorana Martinovića, državnog sekretara u Ministarstvu rada i socijalne politike, novi propisi bi mogli da ugledaju svetlost dana već naredne godine, a najznačajnija izmena se odnosi upravo na otpremnine.

- Predloženo je da poslodavac radniku isplaćuje otpremnine samo za vreme koje je proveo kod njega u firmi, a ne za ukupan staž - kaže Martinović.

U međuvremenu, otpuštenim radnicima ostaje samo mogućnost da se prijave na biro za zapošljavanje i da se nadaju novom radnom mestu ili, što je verovatnije - penziji, jer je većina ”viškova” u zrelim godinama i sa pozamašnim stažom iza sebe.

Dok ne nađe novi posao ili se ne penzioniše, radnik proglašen za tehnološki višak ima pravo na novčanu naknadu, i to u visini od 50 odsto plate koju je primao u poslednjih šest meseci. Ta pomoć, međutim, ne može biti veća od 40.000, ali ni manja od 16.000 dinara mesečno i najduže može da se isplaćuje dve godine.

U NSZ dodaju da je kvalifikaciona struktura ovih viškova poprilično ”šarena”, ali da je među njima skoro 5.000 visokoobrazovanih radnika. Najviše je, međutim, onih sa diplomom srednje škole - 63,3 odsto, a potom onih koji nemaju kvalifikacija ili su polukvalifikovani - 21,6 odsto.

BROJKE

42.500 radnika proglašenih viškom prošle godine

16.000 dinara najniža isplata