Gej strejt alijansa: Preteće poruke na sajtu

FoNet

01. 10. 2012. u 14:52

Gej strejt alijansa danas je saopštila da je sajt ove organizacije hakovan i da je na sajt umesto njegovog sadržaja postavljena pretnja "Čekamo vas!

BEOGRAD - Gej strejt alijansa danas je saopštila da je sajt ove organizacije hakovan i da je na sajt umesto njegovog sadržaja postavljena pretnja "Čekamo vas!".

Za GSA ne postoji sumnja da se radi o direktnoj pretnji, jer su ove reči do sada mnogo puta u istom kontekstu izrečene od strane ekstremističkih desničarskih organizacija, a pre svega od Obraza, saopštila je GSA.

U saopštenju se podseća da je Obraz zabranjen odlukom Ustavnog suda juna ove godine, a da je Prvi osnovni sud u Beogradu, pri izricanju prvostepene presude Mladenu Obradoviću za pretnje Paradi ponosa 2009. godine, utvrdio da je slogan „Čekamo vas!“ pretnja prema LGBT populaciji i da se njime zagovara diskriminacija i izaziva strah.

Za GSA takođe ne postoji sumnja da je ova pretnja upućena aktivistima GSA, kao i celoj LGBT populaciji, u atmosferi straha koja se stvara pred najavljenu Paradu ponosa, ukazuje se u saopštenju.

Ova organizacija od nadležnih organa zahteva da preduzmu sve kako bi ispitale ovaj slučaj, a pre svega da ispitaju i sankcionišu sve pretnje koje se ovih dana pojavljuju u javnosti i kojima se poziva na nasilje nad LGBT populacijom. .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Doktor

01.10.2012. 15:06

A da niste vi to sami sebi namestili...? Čitajući komentare na pojedinim sajtovima oni koji se zalažu za održavanje Parade obično se potpisuju imenima Srbin, Četnik, Srbija, SrbIN, Nacionalista,...

neca

01.10.2012. 16:13

Cak I da zamislimo da su dobili pretnje... nije mi jasno zasto se ljudi toliko opterecuju gej populacijom. Iskreno ne zanima me sta rade ili ne rade.