Vinča: Direktor pred smenom

V. N.

02. 07. 2012. u 20:58

Винча: Директор пред сменом
Upravni odbor Instituta za nuklearna istraživanja "Vinča", nezadovoljan rezultatima rada, zatražio razrešenje dugogodišnjeg direktora ove ustanove dr Jovana Nedeljkovića
UPRAVNI odbor Instituta za nuklearna istraživanja "Vinča" jednoglasno je odlučio da od Ministarstva prosvete i nauke traži smenu dr Jovana Nedeljkovića, dugogodišnjeg direktora ove naučne ustanove.

UO sa Draganom Domazetom, bivšim ministrom nauke na čelu, ocenjuje da "nije zadovoljan rezultatima rada Nedeljkovića i opštom situacijom u Institutu". Nisu predložili ko bi mogao da zameni Nedeljkovića na ovoj funkciji, a njemu su ponudili rok od nedelju dana da sam podnese ostavku, pre nego što zahtev bude prosleđen Ministarstvu. Nedeljković, kako saznajemo, to neće učiniti.

Poslednjih mesec dana, anonimna grupa zaposlenih u Laboratoriji za materijale takođe traži Nedeljkovićevu smenu, tvrdeći da bi u "Vinči" bilo posla za UBPOK i tužioca za specijalni kriminal. Iz "Vinče" i komšijskih Nuklearnih objekata Srbije (formiranih uglavnom kadrovima "Vinče") mogu se čuti vesti o sukobima privatnih interesa, propustima u radu i otvorenom sukobljavanju ljudi ovih dveju važnih institucija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

bambi

02.07.2012. 23:21

ode vunca u vazduh,e tako se to radi!oni sve rade javno da nebi izgledalo tajno.kad su dobro proucili plan profesor ga baca u reku kao praznu kutiju duvana.imate vi iz vince srece sto nema vise ilije i djure.