Pavlović:Paradu treba organizovati na ozbiljniji način

Tanjug

18. 05. 2012. u 14:04

Predsednik "Gej strejt alijanse" Lazar Pavlović izjavio je danas da bi ovogodišnju "Paradu ponosa" trebalo organizovati ozbiljnije, kada je u pitanju saradnja sa državnim organima

BEOGRAD - Predsednik "Gej strejt alijanse" Lazar Pavlović izjavio je danas da bi ovogodišnju "Paradu ponosa" trebalo organizovati na mnogo ozbiljniji način, kada je u pitanju saradnja sa državnim organima i pristup organizatora toj manifestaciji.

Pavlović je, u Skupštini grada, gde je predstavljen godišnji izveštaj o stanju ljudskih prava LGBT osoba u Srbiji za 2011. godinu, rekao da o ovogodišnjoj "Paradi ponosa" zna samo ono što je u medijima objavljeno, a to je da će organizatori sledeće sedmice najaviti datum njenog održavanja.

"Ukoliko neko ozbiljno misli da organizuje 'Paradu', to treba da radi na mnogo ozbiljniji način i kada je u pitanju saradnja sa državnim organima i kada je reč o samom pristupu organizatora", rekao je Pavlović, odgovarajući na na novinarsko pitanje.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je, na pitanje novinara o datumu održavanja "Parade", rekao da je "poražavajuće" da neko postavlja takvo pitanje nakon što je u Skupštini grada više od sat vremena bilo reči o tome šta je poenta ljudskih prava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Lavica

18.05.2012. 14:58

Mislim da je krajnje vreme da se u saradnji sa drzavnim organima organizuje Parada ljubitelja piva i drugih, jos zescih alkoholnih pica!

БЕЦОЊА

18.05.2012. 14:59

Каква је у опште сврха одржавање таквих глупости и шта желе тиме да постигну.Приватно нека раде шта год хоће али јавно би требало то забранити јер и цивилно и црквено устројство државе и друштва је сасвим другачије постављено.

Milomir

18.05.2012. 15:04

Paradu ponosa u Presevo, Madvedju ili Bujanovac!Ne u Beogradu i unutrasnjosti Srbije. Organizovati na Kosovu ili Novom Pazaru! Naj pogodniji su Presevo, Bujanovac i Medvedja. Ovo su vazni gradovi u Srbiji.

Mirko

18.05.2012. 16:33

Samo napred, sve najbolje Vam želim i nadam se da ću i ja šetati sa Vama, naša zemlja i naše društvo moraju reći odlučno NE primitivizmu i nasilju.

ee

18.05.2012. 23:01

@Mirko - Mirko, nisi primitivan ako si protiv setnje onoga sto nije "zdravo" i nije "prirodno". To je znak zdravog razuma.

sale 1971

19.05.2012. 19:17

@Mirko - Samo napred Mirko i ja tebi zelim sve najbolje ali u drugoj zemlji pa se setaj sa njima koliko god hoces.

Jeger

30.05.2012. 13:13

Nece biti parade u Srbiji da znate,ni ove godine a ni narednih godina!!!A ti Mirko idi iz Srbije ne vracaj se nisu nam potrebni pederi u Srbiji!!!Bog je lepo rekao radjajte decu ,a ne ped...Vi niste ljudi da znate vas treba lincovati...Necete setati kroz bg ....