Putevi u Vojvodini ponovo su blokirani traktorima. Nezadovoljni novim načinom subvencionisanja proizvodnje po kilogramu, u sredu su poljoprivrednici sa mehanizacijom izašli na drumove. Protestu se u sredu, međutim, odazvalo manje poljorivrednika nego što je najavljeno, jer, kako ističu, ne žele da pojedine političke partije manipulišu njihovim nezadovoljstvom.

Prema rečima Miroslava Ivkovića, jednog od organizatora protesta, na putevima je oko 2.800 poljoprivrednika sa traktorima u Vojvodini, i još 700 u centralnoj Srbiji.

- Naš glavni zahtev se nije promenio - kaže Ivković. - Zahtevamo da se vrati stari način subvencionisanja proizvodnje od 14.000 dinara po hektaru i primeni Strategija ruralnog razvoja jer je ona uslov za korišćenje sredstava iz IPA fondova EU. Zatražili smo da se, bar, poljoprivrednicima odobri, da sami odaberu, koji način subvencionisanja žele da se primeni. Ni to nije usvojeno, tako da je protest ostao jedino rešenje.

- Sada, dve nedelje pred izbore nije vreme za proteste, pošto ćemo uskoro imati novu vladu - kaže Vojislav Malešev, lider ovog kluba. - Trebalo je da se za izmenu uredbi izborimo u vreme kad su usvajane, a takođe, naša udruženja, posle izbora i formiranja vlade, treba ministru poljoprivrede da predoče sa kojim se problemima sve sukobljavamo. Sada, ovakav protest, ne može da da rezultat.

Poljoprivrednici iz okoline Kragujevca svojom mehanizacijom blokirali su u sredu regionalni put od Kragujevca ka Topoli i Rači, kod sela Cerovac.