Sindikat Poreske uprave najavio štrajk

FoNet

09. 01. 2012. u 13:59

Ukoliko Ministarstvo finansija u najkraćem roku ne razmotri zahteve i ne nastavi dijalog sa zaposlenima, članovi Jedinstvenog sindikata Poreske uprave počeće pripreme za generalni štrajk

BEOGRAD - Ukoliko Ministarstvo finansija u najkraćem roku ne razmotri zahteve i ne nastavi socijalni dijalog sa zaposlenima, članovi Jedinstvenog sindikata Poreske uprave Srbije počeće pripreme za generalni štrajk, najavljeno je na današnjem protestnom skupu ovog Sindikata.

Zahtevi zaposlenih u poreskoj upravi su poštovanje Pravilnika o zaradama, hitna izmena budžeta Poreske uprave, koji je za 2012. godinu smanjen za milijardu i 70 miliona dinara, nova sistematizacija radnih mesta, davanje istih prava koje imaju zaposleni u MUP Srbije i isplata božićnih nagrada zaposlenima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

Zoran

09.01.2012. 14:25

Poresku upravu treba raspustiti i napraviti novu, od nule, koja će da radi posao odgovorno i pošteno. Ovako imamo gomilu korumpiranih službenika koji otimaju od onih koji uredno izmiruju obaveze a ne diraju one koji stalno vrše utaju poreza.

Milam

10.01.2012. 09:41

@Zoran - Vecina radnika Poreske radi posteno svoj posao. Korumpiran je vrh koji stiti tajkune, dovodi svoje poslusnike koji ne smeju da komentarisu zadatke. Riba smrdi od glave. Bozicne nagrade su najmanji problem. Problem je sto rukovodstvo nema dijalog sa sindikatom i tim najnizim radnicima.

Goksi

09.01.2012. 14:31

Sve je u redu, ali tražiti Božićne nagrade, sada kada nam je budžet u deficitu i kada uzimamo nepovoljn ekredite da ga finansitamo, e to stvarno nije opravdano i etički.

kiza

25.01.2012. 19:46

@Goksi - ne bi oni trazili nagrade, ali ti isti poreznici su *otimanjem* od nas krajem godine naplatili poreze, pa onda i premasili naplatu, jer je navodno budzet bio prazan i nije bilo sredstava za plate za druge sluzbe, a onda svi drugi budzetski korisnici podelili 13 plate i nagrade, a poreznicima nista. nije u redu da drzava nekome bude majka a nekom maceha. ja ih razumem al onda treba da bude isplacena nagrada svima ili nikom sto je u trenutnoj situaciji u svetu i najrealnije i najpostenije.

Sundjer Bob

09.01.2012. 15:05

Jos malo ce cela drzava u strajk ovi sto su sada na vlasti upropastise celu drzavu!

Marko

09.01.2012. 15:12

Srbija više ne postoji, javljaju strane štampe!!! šsta se to poBoga dešava!?!

Ivana

09.01.2012. 16:13

Potrebni su nam izbori pod hitno, da bi se doveo državni sistaem u red. Neophodni su nam izbori, raspišite izbore pod hitno. Vlast je potpuno uništila sve državne institcije, pravosuđe i sudstvo. A poreska uprava kao važna državna institucije dovedena u kolaps. Vidimo da nesposobnost političara na vlasti dovodi do totalno rasapada naše države i potpunog uništenja naroda. Promena političke vlasti će dovesti do jačanja državnih institucija, Raspišite izbore pod hitno.

Milan

10.01.2012. 09:32

@dg - Zasto strajkuju? Sada cu ti reci.Poreska uprava puni budzet sa preko 80%. Radnici su pod slicnim ako ne i vecim pritiskom nego policija ili bilo koji drugi drzavni organ. U ovoj godini svim organima je povecan budzet osim Poreskoj upravi kojij je smanjen? Radnici Poreske uprave imaju najmanje plate poredeci se sa slicnim organima: Carina, Trezor ... Svim tim organima se isplacuju nagrade, dodaci osim Poreskoj? Sa druge strane direktor poreske uprave izbegava dijalog sa sindikatom.

Mile

10.01.2012. 22:11

@dg - Pa ne punite budzet svojim nego nasim novcima, a i nije istina da ostale uprave u Ministarstvu finansija imaju vece plate i i da primaju dodatke i nagrade.

Kale

09.01.2012. 21:30

Oni traže ista prava kao i zaposleni u MUP-u? A koja su to prava?Oni ne rade noću, ne rade po smenama, ne rade praznikom, ne rade vikendom...nije baš da im je posao bog zna kako opasan, pa da im treba benificiran radni staž.

Milan

10.01.2012. 09:46

@Kale - Niko ne trazi beneficirani radni staz, vec postovanje kolektivnog ugovora, dijalog sa sindikatom. Ako svi drzavni organi dobijaju povecanje budzeta zasto se poreskoj koja ga puni smanjuje budzet = umanjuje 2000 radnika. Prave se Agencije kojih ima 20x vise nego u evropskoj uniji da bi se zaposlili partijski clanovi sa enormnim platama a smanjuje i unistava Poreska uprava.

dana

10.01.2012. 19:10

@Kale - Naj žalosnije je to što za poreznike važi pravilo kako imaju PLATURINE i SAMO UŽIVAJU mi koji smo zaposleni u PORESKOJ UPRAVI znamo kako je raditi u PORESKOJ UPRAVI,koliko radimo i kako smo plaćeni .Samo zna se i za onu sit gladnom ne veruje...

Milan

10.01.2012. 09:38

Sa druge strane direktor PU izbegava dijalog sa sindikatom. Ako se planira odpustanje, potreban je socijalni program a njega nema.  Dovode se partijski poslusnici koje ne interesuje obican salterski radnik.

Delivoje

11.01.2012. 18:56

@Milan - Tako dobro radite? .... toliko nenaplacen porez, direktor vam je nalickan i zalizan kao da radi u pozoristu, svaki dan se slika i daje smesne izjave o duznicima, pa se sutradan izvinjava jer tada nije bio direktor, pa ako nisu zadovoljni podnece ostavku... A i sindikat nije nabavio krompir, kupus, pilice...Sada kada trebaju da naplate porez iz koga i oni treba da prime platu, strajk!Smesni ste !