Đilas: Zašto Vučić vodi Milicu Delević u Berlin?

FoNet

24. 02. 2013. u 12:55

Dobijanje datuma za početak pregovora sa EU važno za Srbiju. Ako neko hoće da me smeni, neka to uradi sutra. Vlada je za sedam meseci zadužila zemlju za četiri milijarde evra, navodi Đilas

Dobijanje datuma za početak pregovora sa EU izuzetno je važno za Srbiju, jer nema boljeg puta od evropskog, istakao je u intervjuu FoNetu predsednik Demokratske stranke (DS) i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, koji je najavio da će DS 17.marta usvojiti plan nacionalnog oporavka Srbije, ali je za jesen predvideo vanredne izbore.

Đilas smatra da je napredak evropskih integracija posledica spremnosti Vlade Srbije da na Kosovu prihvati stvari koje nisu prihvatili Boris Tadić i bivša vlast. Imali bismo napredak i da je Tadić prihvatio carinu ili ukidanje institucija Srbije na severu, objasnio je Đilas, ali je pitanje šta bi, u tom slučaju, bilo na ulicama Beograda i Srbije.

Dajte da govorimo istinu narodu, ako ste već hrabri da imate pregovore sa Hašimom Tačijem i predsednicom Kosova, budite hrabri pa recite ljudima šta u stvari radite, poručio je Đilas.

Uprkos tome što je građanima dosta priče o štapu i šargarepi, Đilas garantuje da nema boljeg puta od evropskog i najavljuje da će DS biti konstruktivna opozicija i podržavati proevropske zakone.

On, međutim, misli da će ove godine biti vanrednih izbora, verovatno na jesen, jer smatra da je svima jasno da ova vlada ne funkcioniše.

NEMA KOALICIJE SA SNS

Upitan o eventualnoj velikoj koaliciji, Đilas je odgovorio da za to ne vidi nikakvu mogućnost. Neprihvatljivo mu je da sedi u Vladi sa onima koji se ponašaju kao stranke koje su danas u vlasti ili ljudima koji u svojim ministarstvima imaju osobe koje prave spiskove nepodobnih nevladinih organizacija ili medija.

Đilas je zato najavio da će na izborima tražiti od građana podršku da sa timom ljudi u celoj Srbiji uradi ono što su uradili Pajtić i on u Beogradu i Vojvodini.

Ne želim da sedim u Vladi u kojoj, kada Beograd odluči da finansira drugi pokušaj vantelesne oplodnje (VTO) parovima koji su dobili dete u prvom pokušaju VTO, dva meseca čeka saglasnost Ministarstva zdravlja, precizirao je Đilas. I dan danas je nismo dobili. Koliko smo novih života zbog tog čekanja izgubili?

Kažu važnija je priča o Kosovu, deklarativna priča o EU, priča o ne znam čemu. Nije važnija, rekao je Đilas, najvažnije su teme koje čine svakodnevni život, i zato želim da DS vodi politiku rešavanja životnih problema građana.

To je politika koju hoću da vidim, a ne filozofiranja na televiziji i priče "danas Ustav pod mišku, a sutra ne znam gde, malo pevamo, malo hapsimo, malo pravde za građane, a u džepu ništa", ukazao je Đilas.

Što Aleksandar Vučić vodi Milicu Delević u Berlin? Zato što iz svoje stranke, prema oceni Đilasa, nema da povede nikoga ko ima veze sa evropskim integracijama.

ZADUŽIVANJE
Vlada je za sedam meseci zadužila zemlju za četiri milijarde evra, iako su, prema rečima Đilasa, svi prebacivali Beogradu da je sa 500 miliona evra prezadužen i da će bankrotirati. Vi u Beogradu znate da je novac iz kredita otišao u infrastrukturu, a ne u plate, istakao je Đilas i pozvao SNS i SPS da kažu šta je njihov ekonomski program, kako oni planiraju da zaposle ljude i povećaju plate, ko su njihovi ekonomski stručnjaci ili da kažu šta je u Dinkićevom programu njihov deo priče o ekonomiji. "Prošlo je šest meseci i, osim šeika, nema ni jedne druge investicije. Evo, sad je vlast odlična, pravna država, nema krađe, nema korupcije, ali gde su investicije?", upitao je Đilas. Nema ih i neće ih ni biti sa ovakvom ekonomskom politikom, ocenio je Đilas i upozorio da je pitanje u kakvom će stanju biti domaća privreda "kada se budemo probudili iz ove serije".

Koga će da povede, onog iz Kolubare, iz pečenjare? Sašu Mirkovića, Bašanovića, Vladu Cvijana, koji Saši Draginu, po rečima njegove supruge, nudi izlazak iz pritvora ako optuži premijera Srbije ili Vojvodine, upitao je Đilas.

On nije ubica, profesor je univerziteta, otac dvoje dece. Predložio je uredbu koju je usvojila cela vlada, a potpisao je Ivica Dačić, podsetio je Đilas i upitao kako Dačić sa slobode i mesta premijera čeka istragu o njegovim kontaktima sa predstavnicima Šarićevog klana, a Saša Dragin mora da sedi u pritvoru?

Koga bi njegova odbrana sa slobode uznemirila i na koje to svedoke on može da ima uticaj? Kada će nam vlast saopštiti rezultate istarage o Vladi Cvijanu, njegovim pretnjama sudijama, konfliktu interesa? Sam Aleksandar Vučić je obećao da će to biti hitno ispitano i ništa. Ali zato na mesto predsednika Vrhovnog suda, prema rečima Đilasa, dolazi čovek koji je oslobodio dokazanog kriminalca, koga je u tom sporu zastupao, gle čuda, baš Vlada Cvijan!

Prema oceni Đilasa, DS ne ruši Vladu, niti stvara afere u medijima, već se bavi svojim programom, idejama i pokušajima da opet stekne poverenje građana. Da otvorimo diskusiju sa drugim partijskim grupacijama, intelektualcima i nevladinim organizacijama, naglasio je Đilas, da DS ponovo radi ono što je trebalo sve vreme, ali nije radila, jer se malo po malo kvarila dok je bila na vlasti.

Demokratska stranka neće populizmom juriti rejting i broj glasača, već će uvek govoriti istinu, istakao je Đilas, koji veruje da će istina na kraju pobediti.

Da li ćemo biti opozicija za šest meseci ili četiri godine i šest meseci? Ako mene pitate, veća je šansa da budemo opozicija naredne četiri godine, rekao je Đilas i poručio da će, ako neko u DS želi u vlast po svaku cenu, morati njega da smeni.

Đilas je najavio da će 17. marta biti održana Programska skupština DS, na kojoj će biti usvojen dugoročni plan nacionalnog oporavka Srbije, jer smatra da je ekonomija najvažnija.

Ističući da DS ima veliku odgovornost prema zemlji, Đilas je objasnio da Otvoreno pismo nije rezultat prevelike teorije, ali jeste ozbiljne prakse koju je on imao u privredi i vodeći Beograd i njegov budžet.

SMENA MOŽE I SUTRA Osvrćući se na učestale najave njegove smene sa funkcije gradonačelnika, Đilas je uzvratio da na tom mestu ne sedi jer mu je to najvažnije, već zato što su ga izabrali građani. Ako neko hoće da me smeni, neka to uradi sutra, rekao je Đilas i podsetio da je sa 25 godina i Miloševiću smeo da kaže šta misli i da mu tek sada ne pada na pamet da ćuti. Zato i ne razmišljam o tome da li ću biti smenjen, naglasio je Đilas.

Ja znam zašto je važna infarstruktura, jer smo mi u Beogradu u roku izgradili dva mosta, 37 obdaništa, šest škola i to je pomoglo beogardskoj privredi da preživi. A Srbija danas ima tri minsitra infrastrukture – Mrkonjića, Ilića, Kalanovićku - i svi grade koridore, a koridora nigde. Pa kada premijer treba da se slika na nekom gradilištu nema gde, nego ide na kineski most koji gradimo u Beogradu, rekao je Đilas.

Za to je, međutim, potrebno da Vlada bude ozbiljna i da guverner ne bude politička ličnost. Uz svo poštovanje Jorgovanke Tabaković, naglasio je Đilas, ona je potpredsednik stranke na vlasti.

"Lažete ako kažete da predsednik njene stranke na nju nema nikakv uticaj", ocenio je Đilas, koji predlaže da se guverner bira dvotrećinskom većinom u parlamentu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (103)

anti imperijalista

24.02.2013. 13:17

Nije uopste vazno. Vazno je zapadu da sto pre zavrsi pricu sa Kosovom. A ako smo budale to cemo im i dozvoliti. A sto se tice EU, vuci ce nas za nos kao i Tursku, i onda cemo se opametiti. Ali kao i za sve ostalo (Jugoslavija, drugi svetski rat...), ispascemo gluperde!

Moma Zivanovic

24.02.2013. 13:36

DS je unistio Srbiju i njihovi nesposobni kadravi....Konan unistitelj je mala bebica za B.T....

zoks

24.02.2013. 13:37

Koliko je bilo vazno za BJRM i Tursku,toliko ce biti vazno i za Srbiju!Cak i manje!Kakva EU i budalestine?Ooooo,svasta!!

zasad bije ih los glas a dobar siledzija ceka

24.02.2013. 13:45

Imam utisak da mnogi ce ovo pratiti sa interesovanjem, sa obzirom na dosadasnju postignute maksimalne rezultate, da li je to maler ili sposobnost.

bambi

24.02.2013. 14:02

Koliko li je gradonacelnik zaduzio grad to ce mo tek da vidimo.novi most nas kosta ko svetog petra popara!

Zozo

24.02.2013. 14:10

Ako ti nije toliko važno da DS bude na vlasti već u opoziciji, zašto je onda smenjen Tadić zbog loših izbornih rezultata?

BeliListić

24.02.2013. 14:21

Izbore žele svi koji nicu clanovi SNS a nadam se da će na njima najzad biti i poštenih kandidata. Odavno su mi se smučili svi dosadašnji. Pre izbora jedno, posle izbora drugo...kao naprednjaci o ceni struje a žuti o borbi protiv korupcije.

ko ceka gubi vreme

24.02.2013. 14:35

Jos uvek Srbija je u ranoj fazi ekonomskih i demokratskih reformi, i mnogi investitori oklevaju.

Cak Noris

24.02.2013. 14:54

Delevicku je Vucic vodio u Nemacku, jer mu je stalo Srbije. Jer ne gleda stvari uskostranacki kao ti i tvoji. Poveo bi i crnog djavola a kamoli zutu Delevicku ako ce to pomoci Srbiji na putu za EU. I nemoj mi samo ti pricati kako se ova vlada samo deklarativno zalaze za EU, Vi da ste ovoliko radili 12 godina, usli bi u EU pre Hrvata.. Ali bili ste zauzeti ruckovima sa Miskovicem i primanjem koverata sa evricima..

Tribonijan

24.02.2013. 14:57

A zasto se ti javljas da pricas o pregovorima sa EU kada prstom nisi mrdnuo za sve ove godine? Strasno

Maja

24.02.2013. 15:06

Kada je DS došao na vlast, imala sam platu 250€, € je bio 80, stabilan, cene dva do tri puta niže i mogla sam da živim! Za 4 godine Vaše vladavine, ne mogu da preživim, a posla jedva da ima. Prema tome, sedi dole - Jedan!

Branko

24.02.2013. 15:16

Pravilno i uredu je što se stranke ne slažu, zato i postoje. Dobro je to što sve relevantne stranke u Srbiji pokazuju zrelost kada je u pitanju proces ulaska zemlje u EU. A stavovi DSS koji su izraz posebnih potreba stranke samo potvrđuje pravilo.

ZOKI

24.02.2013. 15:40

Bilo bi mu bolje da cuti ,pokazali su dovoljno sto su sve u stanju da ucine . Samo ,sve u svemu, sreca je sto je taj zutac dosao na celo DS-a ,rasturio stranku, tako da vise ni jedan pametni gradanin vise nece da glasa za nju .

Mujo i Haso

24.02.2013. 16:22

Iz naše zemlje od 2001. do 2010. nelegalno iznošena 5,1 milijarda dolara godišnje i prebacivana na račune političara, tajkuna i kriminalaca, ali i banaka, piše u izveštaju organizacije Global fajnenšel integriti...a ko je bio na vlasti tih godina????

Srki

24.02.2013. 16:26

Niko iz DS nema prava da govori o zaduzivanju. U poslednjih 6 meseci vladavine DS se zaduzio za cca 6 mlrd evra. Nazalost, ova vlada zaista nema nikakvog ekonomskog programa, upravo kao ni bivsa, a nije ni cudo kad ekonomiju vodi isti covek, dokazani nestrucnjak Dinikc. Ne mogu se nacuditi novoj vladi da su ga ostavili na tom mestu. Ako je vec bilo politicke trgovine, trebali su ga postaviti kao ministra za kulturu da ne upropastava dalje stvari

ilija

24.02.2013. 17:16

pa da se nije zaduzila,ne bi bilo ni plata ni penzija,zato sto ste vi dok ste bili na vlasti sve opustosili!

Ben

24.02.2013. 17:19

Imali ste vremena i vremena i nista niste uradili. DS nas doveo u ovo katastrofalno stanje, a sad kad su u opoziciji hoce da nas izvlace. Pa slatko sam se nasmejao.

sanja

24.02.2013. 17:27

Čim Đilas se protivi toj odluci Vučića znamo da je sasvim uredu.Jer predhodna vlada osim svog ličnog interesa nije iala drugi!

Harem

24.02.2013. 17:28

Zato što Vučić gleda interes Srbije a ne stranke! Puna podrška Podpredsedniku Vlade! Verujem njegovom izboru!

Aleksandar Markovic

24.02.2013. 17:30

A zasto da ne vodi ako je strucna i ako moze biti od koristi za drzavu?

CATHARINE

24.02.2013. 17:42

Ko je trenutno glavni "Consigliere" Demokratske stranke..? Ako ga vec nema Djilasu je krajnje vreme da ga nabavi, kad je vec izgubio politicki kompas.

Ljiljana

24.02.2013. 17:47

Slažem se sa Srkijem.Dokle više sa "dokazanim ekonomskim stručnjacima". Upropastili su nas.

DjAVOLOVA DEVOJCICA

24.02.2013. 17:48

Aman ljudi neka ga neko podseti da je on Gradonacelnik B-E-O-G-R-A-D-A, i da treba da se bavi Beogradom, a ne kao raspomamljeni opozicionar da komentarise i sta ga se tice i sta ga se ne tice!

zvoncica

24.02.2013. 17:56

Nije lako pomiriti se sa opozicijom posle 12 godina.. Smirice se vremenom, tako to obicno biva..

PICOLLO CONSIGLIERE

24.02.2013. 18:01

Srbija je vazila za zemlju u kojoj je naglas pominjanje imena Miroslava Miskovica bila samo mislena imenica. Misroslav Miskovic sada sedi u zatvoru. Srbija je vazila za zemlju u kojoj je naglas pominjanje o smeni Dragana Djilasa bila samo mislena imenica.. Evo, doslo je vreme kada se Dragan Djilas prilicno unervozio. Zasto? Prosudite sami..

DR.HAUS

24.02.2013. 18:03

Neverovatno kako se pokazalo da covek plitko razmislja. Oooo Gradonacelnice, raspisace se izbori, narod ce da glasa, Dacic mozda nece ni proci cenzus posle svog sestomesecnog predsednikovanja u Vladi, Demokratska stranka ce da se rangira nesto jace od LDP-a i DSS-a, a sta mislite, gde ce da odu i kome svi ti glasovi..????

M@RE

24.02.2013. 18:04

Ocigledno da Vucicu nije bitno ko je iz koje partije, vec da se nesto pozitivno i bitno dogodi na drzavnom nivou. Djilas pokusava da sabotira napredak zemlje.

AVE CEZARE

24.02.2013. 18:04

Dacic ako je samo malo pametan, koliko vec sutra ce da uskrati podrsku Draganu Djilasu na nivou grada, jer tom coveku neko mora da stane na put i da mu dokaze da ne moze da se igraljudskim zivotima kako mu se cefne.

Pitalica

24.02.2013. 18:05

Gradonacelnice, skoro je istekao rok prijave privatne svojine Agenciji za borbu protiv korupcije, pa me zanima da li ste istoj prijavili dupleks od 270 kvadratnih metara, u iznosu manje vise od 700 000 eur?

Djavolja Rabota

24.02.2013. 18:08

Ma u celoj ovoj pometnji smo zaboravili na najblizeg pomocnika Dragana Djilasa, na jos jednog velikog gospodina pod imenom Aleksandar Bijelic, koji je sa mesecnom platom od 100 000 DINARA uspeo sebi da priusti dzio od 100 000 EURA!!! Nadam se da ce ovo da procita neko ko je zaokruzio ime Dragana Djilasa na proslim izborima za Gradonacelnika Beograda.

NekadDS

24.02.2013. 18:11

Ja gospodina pamtim da je ćutao kad mu je Milošević rekao da glas jednog studenta vredi kao glas jednog seljaka

Sekretar

24.02.2013. 18:12

Da sumiramo.. Dragan Djilas je ojadio Beograd, mal te ne silom preuzeo stranku, raspustio 20ak odbora po Srbiji, kaze covek reformise. Ako, neka mu je nazdravlje. Onda je izbacio silom 2 clana, ako je sledeci moze samo da se nagadja. A na sve to, ocigledno ga jako pogadja to sto mu je stranka opoziciona jer se u javnosti ponasa kao ranjena zver.. Sve u svemu.. Prognoziram vrlo uskoro slavan krah marketing maga grada Beograda.

Lepljivi papiric

24.02.2013. 18:13

Smesno je krenuti na Aleksandra Vucica u ovom trenutku kada ima skoro 50% narodne podrske. Mislim da je Draganu Djilasu najpametnije da se ucuti i da se bavi svojom strankom, koja je na ivici da se raspadne.

PROFAJLER

24.02.2013. 18:15

Nema potrebe da Djilasa obara SNS niti bilo ko drugi, covek je svojim milionima i milijardama eura sam sebe srusio jer je njegov lopovluk postao patoloski problem. Ne treba njemu niko da ga obara, on se sam srusio vec, trenutak njegovog predavanja gradske vlasti je pitanje trenutka.

plavooka

24.02.2013. 18:16

Samozvani guru mas marketinga je procenio da je trenutak pozeljan da se ne obraca obicnom gradjanstvu. Verovatno se sprema da nasminka jos neki deo grada, kao svoj ustaljeni odgovor na svaku aferu koju napravi.

anonimus

24.02.2013. 18:16

Ako je ova vlada i zadužila zemlju za ne znam koliko miliona evra,šta ste vi uradili proteklih godina,pa je ova ista vlada zatekla sve prazno i pusto?Šta ste vi radili sram vas bilo,a što se tiče toga dad vas smene,gospodine Đilas čitava javnost željno čeka taj dan da vas smene da vas više ne gledamo i slušamo,ali,sad ono najvažnije,da se malo ispita i poreklo vaše imovine itd. pa da malo i odgovarate gospodine!

MOONCHILD

24.02.2013. 18:17

Beskrupuloznosti i bahatosti Dragana Djilasa i njgovih ljudi nema kraja. Od prestonice je napravio muljavu pijacu i grad koji je postao prepoznatljiv po korupciji i kriminalu. Beograd treba pothitno spasiti jer Djilas ocigledno ima nameru da nastavi da isisava gradske pare, posto mu ocigledno most na Adi, Bus plus, i tramvaji nisu doneli dovoljno miliona.

Carobnjak iz Oza

24.02.2013. 18:20

Gradonačelniče, Beograd je grad sa tušte i tma problema.. Pa nešto mislim sama sa sobom.. Zar ne bi bilo bolje da se malo time bavite? Ovo što Vi komentarišete je već pitanje visoke državne politike.. A možda ste Vi zapravo izvršili oktopodizaciju cele Srbije a ne samo Beograda?!?!

888

24.02.2013. 18:22

Avantura je ovo sto Beograd prozivljava sa Draganom Djilasom, i to prava avantura, kojoj ce nadam se, uskoro doci kraj..

Čedomir Činić

24.02.2013. 18:24

To je tacno da Srbija ima naj korumpiraniji rezim u istoriji Srbije. Zato se na svakom ekonomskom forumu savetuje da investitori razmatraju investicije i uspostavljanje kontakta sa Srbijim, pre nego sto se formira novi srpski rezim.

LULI

24.02.2013. 18:24

U dominama se u ovakvoj situaciji kaze "duplo golo", a kako se kaze u situaciji u kojoj je trenutno Dragan Djilas, nisam sigurna.

MILEVA AL' NE POKOJNA

24.02.2013. 18:33

Dobro.. Ako sam pazljivo pratila izlaganje aktuelnog Gradonacelnika, ovo je Vlada, kako je on sam jednom rekao koja samo krpi rupe i hapsi.. Odlicno. Sada se zali na prezaduzenost, lose stanje u Vladi, ne znam sta mu jos smeta, verovatno i ovaj vetar danas.. Ne znam samo da li on stvarno misli da je zaista nedodirljiv kad daje ovakve izjave, i da li je svestan da ce koliko vec sutra Dacic da mu okrene ledja, bice smenjen sa mesta Gradonacelnika, i povesce se istraga protiv njega.

niki

24.02.2013. 18:37

Ovo mi izgleda kao primer de partizacije ali očigledno da nekome to smeta.

KATARINA MARKUS

24.02.2013. 18:38

Savetujem Draganu Djilasu da se ne bavi bas toliko Aleksandrom Vucicem, jer ako Aleksandar Vucic pocne Draganom Djilasom da se bavi ima da iskoci "golemo" po Dragana Djilasa.

Lale

24.02.2013. 18:38

Presedan u politici da visoki funkcioner jedne partije angažuje visokog funkcionera partije iz opozicije.To nema veze sa imanjem ili nemanjem kadrova,već sa interesom države koji je po prvi put stavljen ispred partijskog.Čudno, zar ne gdine Djilas?

Mirko

24.02.2013. 18:40

Dosta je Srbiji bilo DS-ovih eksperata na mestu direktora Kolubare i drugih javnih preduzeća. Nije teško direktorima koje je postavo SNS da budu bolji od njihovih prethodnika, jer dovoljno je samo da budu pošteni, i već su bolji od mnogih svojih prethodnika iz redova DS-a.

wolf

24.02.2013. 18:43

Nakon sto je sproveo stranacku "secu knezova" nastavlja da srlja iz greske u gresku. Nije mi jasno sta ce coveku koji je u prilicnom politickom rascepu da ima ovakve izjave i ljuti one zahvaljujuci kojima i dalje maltretira Beograd vec drugi mandat. Ne znam gde je tu politicka logika.

Mirko

24.02.2013. 18:46

Đilas i DS protivreče sami sebi. Đilas napada Dačića za kontakte sa izvesnim kriminalcem Radulovićem, a Đilas ne isključuje Dačića kao mogućeg koalicionog partnera DS-a. Dakle, ne samo da je DS bio četiri godine u koaliciji sa Dačićem, a sve to vreme znao za Dačićeve kontakte, i ne samo da su opet, i pored toga što suznali za Dačićeve kontakte, hteli u koaliciju sa Dačićem, nego oni ne isključuju Dačića ni kao potencijalnog koalicionog partnera DS-a u budućnosti.

DjAVO

24.02.2013. 18:48

Kada nekome krenu da okrecu ledja najblizi saradnici, i kada on u odmazdu krene da ih izbacuje iz stranke to znaci da je kako politika stranke tako i kredibilitet vodje prilicno poljuljan.

gangnam style

24.02.2013. 18:53

Kako vreme prolazi sve vise sam ubedjena da je Dragan Djilas najgore moguce resenje za mesto Predsednika Demokratske stranke. Pocepace je i rasturiti kao da nije ni postojala.

Stefan Perovic

24.02.2013. 18:56

Sbija je od 2000 godine fakticki vec u EU,jer je Brisel vukao sve konce,a petooktobarske marionete koje je isti taj Brisel doveo tada na vlast je samo izvrsavala naredjenja.Sta smo dobili posle 11 godina vladavine EU u Srbiji:32 milijarde dolara duga,prebogate politicare i jad i bedu u Srbiji.Zato se oni zalazu{a ne narod!!} da se udje u tu propalu EU,da bi mogli i dalje da se bogate.Usla je Slovenija u EU,pa je bankrotirala i 80% gradjana je sada protiv,a mi i dalje ko drogirani:EU,pa EU,.DVERI

DEADLINE

24.02.2013. 18:56

Podneo Dragan Djilas ostavku ili ne, jasno je da je njegovo vreme na mestu gradskog oca isteklo.

Novica 018

24.02.2013. 18:57

Pre neki dan Stefanović izjavlljuje da nema brige zao što iz DS-a izlazi jedan potok ljudi. Ne bi se moglo reći da iz DS-a izlazi potok, kao što to kaže gospodin Stefanović, već iz DS-a izlazi reka ljudi, koja je iz dana u dan sve veća i veća, a DS će na kraju od mora ljudi, zahvaljujući Đilasu i ljudima koji ga tapšu po leđima jer ne smu da mu se suprostave, da se svede na jednu baru u kojoj ostati Đilas, Šapić i još njih nekoliko.

Novica 018

24.02.2013. 18:59

Isključenje Petrovića i Jeremića je samo zagrevanje, jer pravi obračun u DS-u tek sledi. Najveći problem Đilasa je Pajtić i funkcioneri DS-a, poput Elezovića, koje Pajtić forsira. Krajnji cilj Đilasa je da zavlada Vojvođanskim DS-om, i da postavi svoje ljude umesto Pajtića, Elezovića i ekipe. Zato je ovih dana Đilas i doveo Aleksandru Jerkov, koja će naslediti Pajtića, kada za to dođe vreme.

KEJTI

24.02.2013. 18:59

Prirodno je da sve sto ima svoj pocetak mora imati i svoj kraj. Pa tako i bivstvovanje Dragana Djilasa na mestu Gradonacelnika Beograda. Prirodan proces.

lana

24.02.2013. 19:00

Zar ovi iz DS stvarno imaju toliko smelosti da pominju Kosovo i dogovore.Učinili su velike greške i iva vlast samo nastoji spasiti ono što se još spasiti može!

Desko

24.02.2013. 19:02

Gospodine Djilas, to sto je Aleksandar Vucic poveo Milicu Delevic samo dokazuje da je Aleksandru drzava iznad svake stranke. Tu je ogromna razlika izmedju Vas i Aleksandra Vucica.

Marija

24.02.2013. 19:03

Ko bi rekao da je Djilas još ljubomoran na Milicu....? E kad ostaviš bolju....!

PATOFNICA SA STAROG GRADA

24.02.2013. 19:03

Nedovrsen most na Adi, Bus Plus, 10 puta skuplje naplacen rad na Bulevaru, po kisi neupotrebljivi spanski tramvaji, takodje gotovo neupotrebljivi podzemni kontejneri, po grad stetni ugovori za autobuse, ukidanje opstinskih nadleznosti i centralizovanje gradske vlasti, prazna obecanja u vezi izgradnje Metroa, licno bogacenje na racun grada, losa ili nikakva infrastruktura obodnih beogradskih opstina... Treba li da nastavim?

ANA marija

24.02.2013. 19:10

Kaže Đilas neće više Ds u vladu za Dinkićem. Neće Đilas u vladu sa Dinkićem, ako ne bude morao, a ako mu za formiranje koalicije i dolazak na vlast budu trebali poslanici URS-a, onda će ovo obećanje da prekrši, a neće to biti Đilasu ni prvi, a ni poslednji put, da prekrši svoje obećanje.

Rale

24.02.2013. 19:11

Svi smo svesni da je Vučić jednostavno mogao sve da "šutne"i krene sam da radi to što radi.Čak je ponudio Milici Delević da nastavi posao koji je do tada radila.Ovo što Điki iznosi je zaprepašćujuće.Toloko podlosti nisam očekivao od jednog demokrate.Au,ljudi,gde smo stigli?

ANA marija

24.02.2013. 19:12

Dolazak aleksandre Jerkov u DS, na poziv Đilasa, je poruka Đilasa Pajtiću da se sprema i za njega zamena, i da će u nekoj bliskoj budućnosti doći do nove podele u DS-u, a prilika za obračun Đilasa sa Pajtićem će biti, završetak istrage o Razvojnoj Banci Vojvodine i Razvojnom Fondu Vojvodine, nakon čega će se pokazati pravo lica vojvođanskih funkcionera DS-a.

ZAVRZLAMA

24.02.2013. 19:15

Dragan Djilas neka vecno zacuti kada su kadrovska resenja u pitanju? Koga je njegova vladavina u stranci proizvela? Jelenu Trivan? Balsu Bozovica? Onu malu provincijalku koja nije bila sposobna da zapamti dve recenice i da napamet citira Djindjica, pa se na kraju jos i prostrla koliko je dugacka, jer ocigledno, i za hod po stiklama treba inteligencija.. A o kolicini ljudi poput Miroslava Miskovica i Darka Sarica koje je DS proizvela a koji su zaduzeni za propast Srbije bolje i da ne govorim.

MALA od Beograda

24.02.2013. 19:20

Nas Beograd moze biti pravi beli biser regiona. Ali on to nije i nece biti dok ga vodi Dragan Djilas.

APOSTOL LUKA

24.02.2013. 19:27

Vise je nego jasno da Dragan Djilas po svaku cenu hoce da predstavi da je ovo slaba vlast i da ne radi dobro. Samo.. Postoje dve cinjenice koje mu ni malo ne idu u prilog.Prvo, Vlada daje odlicne rezultate, efikasna je i polako resava probleme, a drugo, nema Dragan Djilas taj kadar za obaranje Vlade. Ako mu je Goran Jesic najsposobniji topdzija, onda neka mu je nazdravlje.

PSIHOLOGIJA

24.02.2013. 19:36

On nece u koaliciju sa SNS.. A je l svestan on da ce kada bude bio smenjen u najboljem slucaju ostati samo Predsednik DS-a, ako ne dodje dotle da uskoro pravi drustvo Miroslavu Miskovicu?

BeogradZemun

24.02.2013. 19:38

Ijao ko govori o dugovima, pa vi ste napravili za 12 godina dug koji je zapamcen kao najveci u istoriji, a o Beogradu da ne pricam, koliki je novac gradska vlast potrosila i koliko se zaduzila to cemo tek ispitati, a od svega toga opstina Zemun ima 0,5% budzeta grada Beograda, pa gde su onda otisle pare gospodine Djilas ?

SKORPIJA

24.02.2013. 19:38

Realno gledano, nacin na koji je dao ovaj intervju, govori da je apsolutno svestan cinjenice da mu je dosao kraj.

Nevena

24.02.2013. 20:22

Da je ovaj narod malo manje verovao DS-u, a malo više Vučiću i Nikoliću, pa da je SNS došao na vlast posle izbora 2008. godine, do sada bi Srbija bila u EU.

Tresnja

24.02.2013. 20:22

Vucic rukovodi iskljucivo drzavnim i nacionalnim interesima a ne partijskim.

Tresnja

24.02.2013. 20:23

Nekome je glavni interes politicka partija I licni interesi, a nekome je interes Srbija.

alexx

24.02.2013. 20:59

@Tresnja - Aman-zaman Trešnja, koliko vas plaćaju u partiji po poruci. Pročitaj tekst, pa komentariši...

SOLISTA

24.02.2013. 20:34

DS, ako sebe smatra državno odgovornom strankom, trebalo bi i da se ponaša u skladu sa tim, pa da prizna da u ovom trenutku izbori za Srbiju nisu dobro rešenje, iz više razloga (Kosovo, evrointegracije, zaustavljanje ekonomije). Prvi rezultati rada ove vlade su ohrabrujući. Treba pružiti priliku ovoj vladi da završi posao koji je započela.

regrut

24.02.2013. 21:12

Moglo je nekad da se kaze - sta ce nama evropa ili mozemo mi i bez njih ali danas su druga vremena danas nam je itekako potrebna evropska unija iz bezbroj razloga ali to ne znaci da treba sami sebe da podzenimo i da molimo, da nudimo i ono sto nam ne traze samo da bi nas uzeli u njihovo jato. MI treba sami da se zivilizujemo na evropski nivo , da ostvarimo pozitivne rezultate u svim segmentima drustva , onda ce evropa sama da pozeli da nas ima u zajednici - dobrog svako hoce a loseg niko.

IVČI

24.02.2013. 21:20

E da vas Srbija ne zna, pa da vam i poveruje, ali Srbija je po mnogo čemu loše zapamtila perod vladavine DS-a, i tek posle silaska DS-a sa vlasti, Srbija saznaje kolike su razmera bile nezakonitih radnji funkcionera DS-a, i koliko je zbog tih nezakonitih radnji budžet države Srbije oštećena.

RADOMIR

24.02.2013. 22:00

E pazi da njima ne objasnis sta je drzavni a sta partijski intres.Za njih je partija prvom mestu,to smo bar iskusili na svojoj kozi.

Spartacus

24.02.2013. 22:01

Bilo bi lepo cuti od ds-a sta su dobro uradili za Srbiju i njen narod dok su bili na vlasti.

Zoran1

24.02.2013. 23:59

Vodi Milicu zato sto mu je mila, nema tu nista neobicno skoro svaki politicar vodi po neku Milicu na racun naroda.

Zoran1

25.02.2013. 00:09

90%+ naroda Srbije ne zeli datum pregovore niti ulazak u vavulonsku uniju (EU) ali politicari siluju narod i dalje. Zasto su interesi politicara i naroda tako razliciti? Zasto narod trpi politicare koji rade protiv volje i interesa naroda? Dokle ce narod trpeti ove sto rade za svoje gazde vladare iz senke i kao fol predstavlju narod Srbije? Danasnji politicari Srbije najmanje predstavlju interes naroda Srbije.

Tatjana B

25.02.2013. 00:55

Oni su putovali kao drzavna delegacija ,a ne stranacka. U cemu je problem gospodina Djilasa ? toliko mu stranka udarila u glavu,mora da nauci da razdvoji stranacke i drzavne interese.

Renata

25.02.2013. 01:04

Ja bih pre rekla da Vlada Srbije resava pitanje Kosova koje nisu uspeli,a ni pokusali Boris Tadić i bivša vlast.A iskreno i gradjani cekaju izbore da jednom postave na mesto oni koji su nas godinama unistavali.

Mikana Beogradjanka stara

25.02.2013. 01:07

Zato sto je gospodin covek i nema sujete za razliku od tebe..a najveci razlog je taj jer ima osecaj za Srbiju i ceni ljude koji zele dobro zemlji..Djilase neces proci !

Renata

25.02.2013. 01:24

Mozda iz razloga jer su Vucicu primarni interes gradjani i Srbija a ne partijska moc ko Djilasu!

dule56

25.02.2013. 09:03

Vucic je poveo Milicu Delevic da bi pokazao jedinstvo I vlasti I opozicije I mislim da je to valjda svima jasno, pored toga sto ceni njeno iskustvo I rad.

TetkaPola

25.02.2013. 09:04

Princip da se ne gleda stranacka pripadnost vec dobrobit Srbije postoji od kada je promenjena vlast. To je i ranije moglo da bude radjeno. Mozda bi Djilas mogao o tome da razmisli.

sestraVesna

25.02.2013. 09:05

Djilas bi mogao da odgovori na pitanje ko je sprovodio kadrovsku politiku u DS dok su bili na vlasti i da li je uopste postojala kadrovska politika. Vucic je lepo rekao da SNS trenutno nema kadar kao sto je MIlica i da bi voleo da ona pomogne na evropskom putu Srbije.

bataSMraka

25.02.2013. 11:38

Vucic je to odlicno uradio,i treba drzavna delegacije da ima nekog clana opozicije jer se radi o drzavnom interesu a ne samo se okrenuti svojoj partiji i iskljuciti druge iz svih drzavnih poslova.

Spartanac

25.02.2013. 16:41

Bolje bi mu bilo da cuti!Umesto da se u Beogradu napravio normalan most, za normalne pare, ono se prosipalo za ruglo od kica!Ne mnogo, vec premnogo bacenih para, koje su mogle biti ulozozene na sprovodjenje kanalizacija tamo gde je potrebno, ili jos bolje, da se uloze na zdravstvo!

Tamaris

26.02.2013. 14:51

Vazna je svaka osoba koja odgovorno obavlja svoj posao, bez obzira na stranacku pripadnost. Drago mi je sto se SNS vodi takvom politikom.

Topalovic

27.02.2013. 10:34

Vodjenje Milice iako je clan DS-a samo pokazuje da se politicka klima u Srbiji menja na bolje i da mozda stranacka knjizica nece biti najvazniji dokument, vec znanje, iskustvo i strucnost.