ANA protiv dijaloga Beograda i Prištine

Tanjug

12. 01. 2013. u 11:38

АНА против дијалога Београда и Приштине
Albanska nacionalna armija (ANA) izrazila je uznemirenje ponašanjem kosovske vlade i izjasnila se protiv susreta "najviših zvaničnika Kosova sa zvaničnicima Srbije"

Albanska nacionalna armija (ANA) izrazila je uznemirenje ponašanjem kosovske vlade i izjasnila se protiv susreta "najviših zvaničnika Kosova sa zvaničnicima Srbije".

"Dok Srbija i srpska politika ne prestanu s antialbanskom politikom, razgovore ne treba nastaviti, jer se na početku zna njihov rezultat", navodi se u saopštenju ANA, koju prenose prištinski mediji.

U saopštenju se ističe da je ANA spremna da "odgovori na srpske napade prema građanima, našoj braći i sestrama u Istoćnom Kosovu (Prerševska dolina)".

ANA poziva sve svoje pripadnike, gde god da su da se "jave na svoje zadatke" i poručuje da niko samostalno, na svoju ruku i bez koordinacije ne sme da preduzme bilo kakvu akciju.

Tadašnjei šef UNMIK-a Mihael Štajner proglasio je ANA terorističkom organizacijom 2005. godine, nakon akcije postavljanja eksplozivne naprave na mostu u severnom delu Kosova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

istina....

12.01.2013. 12:30

Jos jednom "bravo" za nase izvestace, ovog puta Tanjug.....dok ih cak i jedan Nemac Stajner nazvao pravim imenom "teroristicka organizacija" dotle ovi iz Tanjuga "im podilaze" , cuj, nacionalna armija albanaca u zemlji Srbiji , oslobodilacka vojska bla, bla, bla.......eeee zemljo Srbijo, sama sebi kopas raku..!

Skenderbeg

13.01.2013. 00:41

Postoji samo Albanska antisrpska politika i genocid nad Srbima na Kosovu.. Asimilacija, arbanašenje (Adem Demaći) hrišćanskog i muslimanskog stanovništva, ubijanje i proterivanje. Rušenje Srpskih crkava, manastira i nadgrobnih spomenika. Šiptari nisu Iliri to je lažna podmetačina, došli su sa prostora Rumunije u 9 veku kad je albanija bila u sastavu bugarskog carstva , živeli nekad blizu baltičkih naroda litvanaca, jezik im je sličan.

Alah s vama

13.01.2013. 11:28

Ako ste ljudi, drago bi mi bilo da imate svoj mozak i svoju rec. Alah amanet, ako ste otpali od naroda - onda idite dalje i od tog vaseg zbunjenog i poplasenog a delom i potplacenog naroda, da bar vi dalje zlo ne sirite. Ova sadasnja srpska vlast na celu sa tako sirokim predsednikom sve cini da svi, pa i vi budete ravnopravni u svemu. Ali nista vise od toga