Vučić u SB: Srbija traži pravdu

V. N./ Tanjug

05. 12. 2012. u 23:59

Вучић у СБ: Србија тражи правду
Aleksandar Vučić na sednici SB UN o Haškom tribunalu: Pravo mora da važi za sve narode jednako, a ovaj sud se time nije rukovodio. Ko je odgovoran za smrt svih ovih ljudi?

ZA moju zemlju, za Srbiju, ovo nije obična sednica. Ovo je prilika da kažemo, jasno i otvoreno, da međunarodno pravo mora da važi za sve podjednako, a ne za neke narode više, a druge manje. Pravo i pravda za Srbiju su ispred politike. Smatramo da pravo i pravda nisu uvek bili ključni principi kojima se rukovodio Haški tribunal.

To je u sredu, na sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku, poručio Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane. On je rekao da je vera Srbije u međunarodnu pravdu doživela najteži mogući udarac zbog sramnih oslobađajućih presuda Anti Gotovini i Mladenu Markaču:

- To je izazvalo razumljivu ogorčenost u mnogim delovima sveta, kao i veoma negativne reakcije ne samo zvaničnika Srbije, već, što je još važnije, srpskog naroda. Ona je pričinila veliku štetu, pre svega, porodicama žrtava zločina koji su evidentno izvršeni tokom akcije ”Oluja”.

DECU ĆE UČITI POGREŠNOJ ISTORIJI SRPSKA nacija je izdvojena kao jedina odgovorna za svirepe zločine počinjene tokom devedesetih. To se očito ne poklapa sa činjeničnim stanjem. Haški tribunal, usled nemogućnosti da adekvatno raspodeli krivicu, nije uspeo da zadovolji pravdu. Istorijski udžbenici u Hrvatskoj, delovima Bosne i Kosova će propagirati ovakvu ideju nevinosti, i njihova deca će steći iskrivljenu sliku o strašnim događajima koji su se tamo odigrali.

Vučić je postavio pitanje: ”Imaju li i Srbi pravo na pravdu i ko je odgovoran za brojna ubistva srpskih civila na području Hrvatske, kao i najveće i najteže etničko čišćenje sprovedeno na evropskom tlu po okončanju Drugog svetskog rata?”

Prvi potpredsednik Vlade je taksativno nabrojao primere zločina i ubistava srpskog stanovništva od strane snaga pod komandom Markača i Gotovine:

- Ako Gotovina i Markač nisu krivi za počinjene zločine tokom ”Oluje”, ko jeste? Ko je ubio sve te ljude? - direktno je pitao predsednika Suda Teodora Merona.

On je istakao da postoje brojne kontroverze u nepravednoj haškoj presudi - preglasavanje sudija Žalbenog veća (3:2) uz neuobičajeno oštar ton dvojice sudija:

- Bivši i sadašnji tužilac su izrazili razočaranje presudom i istakli da njome nije došlo do ostvarivanja pravde. Tribunal za preko 1.500 ubijenih i preko 250.000 proteranih Srba iz Hrvatske, te druge evidentne zločine nad civilnim stanovništvom počinjene tokom operacije ”Oluja”, nije osudio apsolutno nikoga, iako je u svojim presudama sa apsolutnom sigurnošću konstatovao da je nesumnjivo da su zločini počinjeni.

Vučić je istom žestinom i argumentovano kritikovao oslobađajuću presudu Ramušu Haradinaju, Idrizu Balaju i Lahi Brahimaju, navodeći i imena žrtava ponaosob.

SLUŽENJE KAZNE U SVOJOJ ZEMLJI Vučić je izneo inicijativu da se svim haškim osuđenicima omogući da izdržavaju kazne zatvora u državama nastalim na teritoriji bivše Jugoslavije čiji su državljani: - Još je na snazi preporuka generalnog sekretara UN da ”izdržavanje kazni treba da se odvija izvan teritorije bivše Jugoslavije”. Iako se ovakav stav mogao smatrati opravdanim dok je rat trajao na prostorima bivše Jugoslavije, jasno je da je odavno izgubio celishodnost, pošto se situacija na terenu promenila.

- Ovi postupci su od samog početka pratile teško shvatljive greške na strani Tužilaštva i postupajućih sudskih veća. Tako je sudsko veće dozvolilo Haradinaju da bude uslovno na slobodi i da, čak, učestvuje u političkim aktivnostima nakon podizanja optužnice, što je slučaj bez presedana u Tribunalu.

On je rekao da je ova presuda dodala ”so na ranu”:

- Opšte je poznato da je značajan broj svedoka smrtno stradao pod izuzetno sumnjivim okolnostima, dok je nekolicina njih, pod velikim pritiskom, odbila da svedoči plašeći se za sopstvenu bezbednost.

Više puta ponavljajući: ”Ko je odgovoran za smrt ovih ljudi”, Vučić je poručio:

- Ne može da se izbegne činjenica da je Tribunal za stotine hiljada srpskih izbeglica, hiljade mrtvih, ranjenih, unesrećenih, osudio nekoliko čuvara logora Čelebići u Bosni, i dvojicu kosovskih Albanaca. Ovakav rezultat pobuđuje sumnju da je pravda u postupcima pred Tribunalom bila selektivna, a jasno je da se selektivna pravda i ne može smatrati pravdom. Rezultat rada Tribunala može se opisati rečju groteskno - upravo onom rečju koju je upotrebio sudija Pokar posle oslobađanja Gotovine i Markača.

Vučić je napomenuo da je Tribunal osudio određeni broj bivših srpskih političara i vojnih zapovednika za ratne zločine, a da u isto vreme, za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, nije osuđen nijedan visoki zvaničnik Hrvatske ili Bosne, kao i nijedan viši zvaničnik kosovskih Albanaca.

Uz podsećanje da je Srbija izručila 45 okrivljenih, on je poručio da će se nastaviti saradnja sa Tribunalom na tehničkom nivou.

- Verujemo u ozbiljne namere SB u vezi sa daljim procesom pomirenja na Balkanu. Upravo zbog toga SB ne sme biti isključen. Srbija se nalazi na evropskom putu, Srbija želi da sarađuje sa svim narodima i državama u regionu, Srbija je prihvatila i ispunjava sve svoje međunarodne obaveze, Srbija vodi dijalog sa Prištinom pod okriljem EU, i jedino što Srbija traži jeste - pravda. Ništa više i ništa manje!

 

ČURKIN: TRIBUNAL NIJE POKAZAO PRAVDENOST

AMBASADOR Rusije u Ujedinjenim nacijama Vitalij Čurkin ocenio je da Haškin tribunal "nije pokazao ni pravednost ni efikasnost" u radu i dodao da je Rusija bila iznaneđena kako su u slučaju presude hrvatskim generalima jednim glasom opovrgnute godine istrage o zločinima.

"Ko je kriv za ubistva i progon 250.000 ljudi", upitao je on.

"Tu nije ispunjena pravda," naglasio je Čurkin govoreći na sednici Saveta bezbednosti UN o radu Tribunala.

Prema njegovim rečima slično se dogodilo i sa suđenjem Ramušu Haradinaju.

"Ubistva i mučenja na Kosovu su se bez sumnje dogodila a nemamo počinioce. Ovakvi postupci samo podstiču nepoverenje koje je stanovništvo bivše Jugoslavije i prvobitno pokazalo prema ovom sudu," istakao je on.

BRAMERC: ŽRTVE IMAJU PRAVO NA ZADOVOLJENJE PRAVDE

GLAVNI tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc pohvalio je saradnju Srbije sa Tužilaštvom u Hagu, istakavši da je ona od najvećeg značaja za uspešan završetak suđenja koja su u toku.

Povodom oslobađajućih presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču i bivšem kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju, da nema sumnje da su ozbiljni zločini počinjeni i da žrtve imaju pravo na zadovoljenje pravde.

"Te presude su izazvale veliki broj reakcija, i ja mogu da kažem da nema sumnje da su ozbiljni zločini počinjeni, kao i da žrtve imaju pravo na zadovoljenje pravde, rekao je Bramerc, dodavši da ohrabruje lokalna tužilaštva da sarađuju i vode krivične postupke.

On je kazao i da će u tome imati pomoć njegove tužilačke kancelarije.

MERON: ODLIČAN NAPREDAK HAŠKOG TRIBUNALA

PREDSEDNIK Haškog tribunala Teodor Meron ocenio je da je taj sud ostvario odličan napredak u radu i dodao da je Tribunal zauvek transformisao lice međunarodne pravde u potpunosti uvažavajući prava optuženih i principe pravde. Kao primer odličnog napretka on je, između ostalog, naveo završetak suđenja bivšem komandantu takozvane OVK Haradinaju.

Meron je izrazio očekivanje će suđenje bivšem predsedniku RS Radovanu Karadžiću bude okončano do 31. decembra 2014. godine, a bivšem lideru vojske bosanskih Srba Ratku Mladiću do 31. decembra 2016. godine. Suđenje bivšem predsedniku Republike Srspke Krajine Goranu Hadžiću trebalo bi da bude okončano do 31. decembra 2015., a predsedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju do jula 2013. godine, rekao je on.

Predsednik tribunala je, takođe, podsetio da će 12. decembra Haški trbunal izreći presudu penzionisanom generalu Vojske Republike Srpske Zdravku Tolimiru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (144)

Komsija

06.12.2012. 02:05

Pa sigurno nece Meron i Bramerc da kazu javno da su placeni za specifican zadatak...a to je drobljenje srba i srbije.Kao takav,zadatak je po meni i Meronu odlicno napredovao.Cak je i legalizovao bombardovanje itd... da mi je znati kako se stice ta krpa od obraza...?Dal je to genetski?ma nije...imamo i mi tih krpa-zove se ceda

Feba

06.12.2012. 02:33

Govor Aleksandra Vučića na sednici Saveta bebednosti me je impresionirao, potpuno zadovoljio moja očekivanja, odbranio stav vlade o radu haškog Tribunala, odbranio pre svega interese naroda i države. Opisao je događaje na prostorima bivše SFRJ. Jedan narod nije kriv za rat. Pravda treba da bude iznad politike. Haški sud nije pokazao ni pravičnost ni efikasnost. Drago mi je da su Rusi opet stali na stranu Srbije.

tresla se gora....

06.12.2012. 02:56

E baš im je "rekao" :D "Srbija će i dalje saradjivati sa H.Tribunalom.Srbija se zalaže zapregovore sa Prištinom.Srbija želi dobre odnose sa susedima.........Niko nema hrabrosti da kaže da su Amerika i NATO pomagali u zločinu!

Pedja Doboj

06.12.2012. 03:34

Ovo vam se zove bacanje prasine u oci , bas u ovo vrijeme nagodili , kao brinu se za svoj narod . Idi pitaj kojeg Srbina jos trebate, sad cemo mi njega svezat i dovest. Koga blefiras.

Aleksandar Vučić

06.12.2012. 03:44

Planiram da postanem transverzista pa i striptizeta, ako priznaju Nezavisno Kosovo. Promenuću onda i pol, idem na operaciju!! E, i u inat, sad hoću!!!

SijaSunce

06.12.2012. 04:15

Zna zlo šta je dobro, ali mi ili ubedjumo zlo da je dobro bolje ili ubedjujemo dobro da je zlo gore. Kao da ceo svet već ne zna istinu? Pa znali su je i 1991 i 1995 i 1998, a pogotovu 1999! Nego da se mi okrenemo uništavanju zla u svojoj kući, koje nam je unešeno u vlast i institucije a kao korov se proširilo Srbijom. Podrška Vučiću u borbi za pravo i pravdu u Srbiji, a velike sile mogu bar jednom da se bore bez nas u prvim redovima!!! Da li se neko seća - ko nam je pomogao 1999???

savo arizona

06.12.2012. 05:03

Vucicu niko te nije ni slusao pa i ovi iz Fasistickog Haga oni tupe svoj cinizam i ne mozes im bas nista.Savjetujem ti raspisi referendum za pripojenje Majci Rusiji i ne uvlaci se Evrofasistima.

atlas2000

06.12.2012. 05:29

Agresori su razočarani pravdom, hahahaha! Napravili 4 rata bez razloga i u tomu zlodjela kao "Vukovar" i "Srebrenica" i hoće pravdu, hahahaha!

puky

06.12.2012. 06:40

"Vučić u SB: Srbija traži pravdu" ... ma OK je što tražite pravdu ... problem je kad je dobijete ... onda je ne možete podnijeti ... strava ...

D. Morrissey

06.12.2012. 07:02

Gos. Vucicu u SB sigurno ce te naci podrsku kao i za sve drugo sto je vlada Srbije radila tamo. MSP o odluci za Kosovo, isto tako kako je SB mogao i da stopira bomardovanje Srbije 1999 godine. I najverovatnije ce taj isti sud po 3 put da sudi Haradinaju i da ga osudi na dozivotno. Hoce ali 1 aprila. Ali politicar mora da dobro prica pred javnoscu inace nije politicar. A sat se uradi uradi se pa kako bude. jel sam u pravu gos Vucicu???

djoka

06.12.2012. 07:20

Svi rekose svoje, I sta sada? Nista!A Srbija nastavlja svoju "tehnicku" saradnju sa Tribunalom, "tehnicke" pregovore sa separatistima I kriminalcima, I put u fatamorganu - EU! Sta nas to tamo na kraju "puta bez alternative" ceka? Robstvo za placanje korumpiranih kredita I amputiranje parce po parce drzavne teritorije I otimanje svega sto ima neku vrednost do potpune propasti nacije I zatiranja. Zadnji je cas za osvescenje!

Mišo

06.12.2012. 07:31

Sada se vidi da je Srbija pogrešila što je jedina isporučila sve optužene Srbe Hagu i dostavila svu traženu dokumentaciju. To nisu uradili ni Hrvati , ni Muslimani kao ni Albanci.Oni su traženu dokumentaciju kao izgubili a svedoke su fizički uklonili .Prošla vlast je slavila kada su uhapsili Karadžića , Hadžića i Mladića i isporučili ih Hagu. Samo je Srbija slala Srbe u Hag da svedoče protiv Srba.Šta smo bolje mogli očekivati od Haga.

The Edge

06.12.2012. 10:07

@Mišo - Pa tu se tradicija samo nastavlja, jer kad se malo po istoriji proceslja, moze se zakljuciti da su Srbi, a ne znam se razlog tome, fenomen koji prvo ubiju svog junaka pa mu onda spomenik dizu!

savatije

06.12.2012. 10:32

@Deki - Gresis . Vucicu su jedini nalogodavci srpski narod koji ga je i izabrao.

Mali bata

06.12.2012. 07:43

Trazis od UN da oslobode nevine Srbe a ti cuvas kriminalca u kuci koji su njih optuzili i predali Haagu. Ti moras prvo da ocistis Srbiju od terorista kriminalaca za prednost miroljubivog i marljivog naroda, i da gostoljubiv narod imaju slobodu kretanja i stvaranja.

feredon

06.12.2012. 07:48

Tako treba Vučiću, nemoj dozvoliti da nas ponižavaju! Srbiji je definitivno potreban lider koji će misliti na narod, za sada misliš i čestitam ti na tome!

Mile

06.12.2012. 07:51

Pravedan sud i pravedne odluke su donesene za sve zrtve YU-ratova. Po broju godina robijanja je srazmeran broju zlocina, i nadajamo se da ostatak ovi zlocinaca dobiju maksimalne kazne, a onda se okrenuti dobrim odnosima sa bivsom bracom,,!! ;-))

Tomislav Hrvatski

06.12.2012. 07:56

Hrvatska je ...."sama"...osudila svoja dva generala (Glavaš i Norac) na dugogodišnje kazne zatvora zbog zločina nad Srbima! A koga ste osudili vi Srbi.......(pustimo sad osude ...."pikzibnerima")???

neobavesten

06.12.2012. 08:07

A sta su rekli nasi prijatelji kod kojih ce g. Vucic biti do 11. dcembra? I nasi prijatelji i saveznici iz EU, Velika Britanija i Francuska? Oni su izgleda mudro cutali i cekaju da se, po starom dobrom obicaju, za nekoliko dana Srbi pocnu zamajavati necim drugim. A presude ce ostati i mi cemo opet ostati jedini gubitnici u igri ciji scenario su napisali oni s kojima smo"prijatelji i saveznici".

Podromanija

06.12.2012. 08:12

Vučić je večeras sa svojim govorom upozorio SB,i istakao svrhu postojanja Haškog suda na kome se donose selektivne odluke.Srbija mora biti okrenuta miru i stabilnosti u regionu , ali istovremeno ne sme biti ponižavana sramnim presudama haškog suda.Presude Gotovini , Markaču i Haradinaju su dokaz da pravo i pravda nisu isti za sve. U svakom slučaju večerašnji govor gospodina Vučića je za svaku pohvalu.

Prota

06.12.2012. 08:48

Nasa pravda dobro je poznata po celom svetu. Zato smo idoli vecini poput Breivika i ostalih terorista.

DENIS

06.12.2012. 10:36

@Prota - Pa ovo je neverovatno. Dok Hrvati pravefrenetican docek svojim generalima zlocincima kod ima jos ljubitelja haske pravde kojima nije dosta sto je taj isti Hag oslobodio sve zlocince koji su ubili vise hiljada ljudi, proterali peko 250.000 hiljada, oteli im imovinu nego traze jos. Bez obzira na njih nase drzavno rukovodstvo treba svuda i na svakom mestu da trazi pravdu za srpske zrtve.

DENIS

06.12.2012. 08:53

Predsednik haskog tribunala Teodor Meron je oslobadjajucim presudama Gotovini, Markacu, Haradinaju je pokazao da je haski tribunal izgubio svaki kredibilitet i sasvim ogolio princip istog tribunala da je pravda selektivna odnosno da su svi nevini dok se ne dokaze da su Srbi. Skoro pola miliona Srba je proterano sa prostora bivse Jugoslavije, a Hrvatima u Srbiji nije ni dlaka sa glave falilia.

The Edge

06.12.2012. 10:14

@DENIS - Pa nije im falila (osim onima u Hrtkovcu) a zasto, da li si se to ikada zapitao??? Pa zato sto ih nije niko zaludjivao kao Krajisnike onaj bolesnik Martic, zato sto su Srbiju priznali kao svoju drzavu itd.E sad, zasto sud tako sudi? Pa tako i bude kad se rat izgubi pobjednici pisu istoriju(2 sv.rat- Njemackoj je sudjeno, USA ne, staljinu takodje ne, a cinili su mnoga zla, to svi znaju). Okrenimo se ka naprijed, bilo sta je bilo, ajmo dalje,gledanje unazad unazadjue

baja

06.12.2012. 09:06

...čitava poenta je da se obraćamo istim onima koji su "skrojili" balkan i osnovali haški...tako da će incijativa naše politike o kredibilitetu haškog...nema neke svrhe i cilj jer oni neće lobirati protiv sebe...

Rusi & Kinezi

06.12.2012. 09:25

Okasnio je Vucic. Pravdu ste trebali traziti 90-tih. Onda ste se cak i isclanili iz UN-a. Gdje je pravda za zasticene zone koje je proglasio UN ?

aleden22

06.12.2012. 09:29

Ovako javno na svakom mestu i u zemlji i na medjunarodnim institucijama treba da govori ne samo Vucic nego i ceo drzavni vrh. Trba da trazimo pravdu za sve svoje zrtve i kaznu za pocinioce. Nisu Srbi ubijali proterali Srbe i iz Hrvatske i za Kosova.

LAV 886

06.12.2012. 09:46

Strasno je sta rade i to sa kojom lakocom. Kao da od njihove presude ne zavise odnosi buducih narastaja i zadovoljenje pravde i prava proslih generacija. Odakle im snaga da gledaju u drugu stranu dok cine takva zlodela? Usudio bih se da kazem da mislim da nisu samo aminovali neverovatne zlocine u Hrvatskoj i na Kosovu vec su ucinili mnogo gore. Zauvek su nam oduzeli pravo na miran zivot.

MatijaBG LDP

06.12.2012. 09:58

Vucic je pored duhovitosti i pokazao providni cinizam,a najbolji primer svega je cinjenica da mu Hag i "pravda"iz Haga smetaju u slucaju Markac/Gotovina,ali ne primecujem da mu je u prethodne tri godine smetala pravda u slucaju Seselj.Ne branim Vojvodu,daleko od toga,na pravom je on mestu,ali primecujem malo nepravde i u pogledu njega.Vucicu,prestani nas zasmejavati.Nisi ti nikaav preporodtelj,samo si izvrstan glumac,a naocasre kao nov detalj,slabo menjaju tvoje,nama jako poznato lice!

HitmanSRB

06.12.2012. 10:40

@MatijaBG LDP - Ja primećujem malo više nepravde prema njemu. Nijedan validan dokaz protiv njega nije iznet za sve ove godine, a presuda od 18 meseci za "nepoštovanje" suda je u najmanju ruku smešna, pogotovo u momentu kada su Markač, Gotovina, i Haradinaj proglašeni nevinima.Znam ja, Matija, da si ti vatreni obožavaoc Šešelja, i da zato sa prezirom gledaš na ove što su mu okrenuli leđa. Provaljen si :=)

Nada-SU

06.12.2012. 09:58

Svaka cast za govor gospodina Vucica. Moram samo da se osvrnem na bitnost, barem prema mom shvatanju, toga sto ce deca uciti u skolama. Koliko ce tek biti iskrivljenih shvatanja u buducnosti to niko ne moze ni da pretpostavi. Haski tribunal nije doprineo nikakvom miru, bezbednosti, pravdi niti dobrosusetskim odnosima.

Нови cрпски шеф без бубица

06.12.2012. 10:00

Kosovo je evropske Srbije teritorija na kojoj zivi jedan narod!

Srki

06.12.2012. 10:01

Brilijantan govor Vucica. Konacno, nakon 20 godina da neko od srpskih ploiticara zna formulisati problem

Pecanac

06.12.2012. 10:42

@Srki - ma to njima udje na lijevo a izadje na desno uho,,sta koga zanima sta Vucic prica ;))))

CG

06.12.2012. 10:43

@Srki - Ako ti je Vucic cjeli ponos srbije i neki novokomponovani politicar koja srbija nije imala zadnjih 20 god,onda dovidjenja srbijo

arsa

06.12.2012. 10:06

Zasto se samo spominju 250.000 proteranih srba iz Krajune a ne spominje isto toliki broj proteranih sa KIM.Jel to treba da shvatimo u duhu nove nakaradne politike prema KIM.

Rodoljub BG

06.12.2012. 10:16

Bitno je diplomatskim tonom konstantno informisati svet šta se dogodilo na našim prostorima, ne smemo dozvoliti da istorija piše da su srbi jedini krivci i varvari kakvim su nas predstavili. Neko od moćnih ljudi u svetu će to primetiti i, nadam se, odreagovati. Vučić je imao dobro i argumentovano izlaganje.

Rusi & Kinezi

06.12.2012. 10:58

@Rodoljub BG - Rodoljub @ E moj Rodoljube. Primjetili su mocni sta je radjeno 90-tih i ispravno su reagirali. Zato i nemate Kosova, a presude su konacne i ulaze u povijest.

Srbin

06.12.2012. 11:34

@Rodoljub BG - Rusi & KineziCivso, nauci prvo ruski i kineski, pa se onda tako predstavljaj. Uzivaj na Srpskoj teritoriji dok mozes, jer je to kratkog veka.

boki

06.12.2012. 13:07

@Rodoljub BG - čekaj samo koji je glavni grad krvatske?? hmm...Beč, Budimpešta, Berlin, Beograd, Brisel?? izem ti ja tu vašu nezavisnost, ne smete se počešati a da ne pitate ujka, teču ili čiku , dajte neku prognozu ko će ih sledeći trtiti posle Brisela, ekstra ste nezavisni ....a ček samo da braća italijani dođu po svoju Istriu , pa Dalmacija samo polako ipak se okreće, ulizice i izdajice najgore prođu na kraju...

The Edge

06.12.2012. 16:30

@Rodoljub BG - Zagreb druze Boki, Zagreb!!! Zapamti to dobro, a mi imamo svoju drzavu, kompletnu, de odricemo se polako nicega, za razliku od vas koji morate raditi sve sto vam se iz Brisela naredi. Cuvaj Vojvodinu jos koji dan, kosovo je proslost, ne brini o nama mnogo!

savatije

06.12.2012. 10:16

Nisam fan Vucica ali posle ovog njegovog govora na sednici Sveta bezbednosti UN posvecenoj radi Haskog tribunala ponosan sam sto pripadam istom narodu.

Pecanac

06.12.2012. 10:33

godinama vrsili genocid nad Albancima,Hrvatima,Bosancima itd itd sad ocekuje i trazi neku pravdu,,,,,,,,,Vucicu kad bi pravde bilo prvo ti nebi bio na toj funkciji i ako me ne zanima posto si politicar susedne drzave

englez

06.12.2012. 11:06

@Pecanac - Zanimljiv ti je taj genocid, vas sve vise a Srba sve manje i ti pricas o nekom genocidu.

cigaja

06.12.2012. 10:43

Haški tribunal je svojim presudama izdvojio srpsku naciju kao jedinu odgovornu za svirepe zločine na teritoriji bivše SFRJ, a to jednostavno nije tačno jer u građanskom ratu i bilo kom drugom nema nevinih učesnika rata i zločini se čine i na jednoj i na drugoj strani.

CG

06.12.2012. 11:14

@cigaja - Kakav gradjanski rat ??? zar nije Srbije slala svoju vojsku u BIH-HR-KS- samo sa namjerom ubijat sve sto nije srpsko,treba biti realan !!!

serbon

06.12.2012. 10:56

Našao je crkvu kojoj će se moliti, da su oni hteli pravdu onda nebi zlikovce puštali na slobodu i u tom nacističkom sudu u Hagu držali korumpirane sudije koji jesu sramota i za zemlje iz kojih dolaze i za škole koje su im dale diplome

Vladimir

06.12.2012. 10:58

Od velike je vaznosti sto smo izasli sa jasnim stavom sta zelimo i sta nam smeta, a usput receno, u pravu smo sto se tice Haga koji se pokazao tako kako se pokazao.

momcilo

06.12.2012. 11:04

Vucic otisao da se zali djavolu sto je djavoverujem da cemo mi Srbi na kraju ipak biti pobednici, kako neznam, Bog Pravde zna.

buda

06.12.2012. 11:18

Međunarodno pravo mora da važi za sve podjednako, a ne za neke narode više, a za druge manje. Samo ako budemo jedinstveni moći ćemo nešto uraditi za naše osuđene i optužene sunarodnike koji su isporučeni ovih zadnjih 10 godina vladavine žutih.

LJUBICA

06.12.2012. 11:24

Sa svime se slazem sto je izneo Aleksandar Vucic na sednici Saveta bezbednosti UN o radu haskog tribunala. Samo se pitam zasto ne iznese ni jednu recenicu o Vojislavu Seselju koji je pritvoren vec 9 godina u haskom kazamatu po licnom dogovoru bivseg srpskog premijera i Karle del Ponte?

trpko

06.12.2012. 11:33

Koju pravdu da docekamo?jedino bozju,druga ne postoji,u ovom svetu je samo pravda mocnika!

VasaS

06.12.2012. 11:42

Slazem se da je govor upucen onima koji su nam najvecu decenijsku nepravdu i napravili!Ali je takodje vazno da je sve sto je trebalo da se kaze receno javno i da ce biti zabelezeno!S obzirom na prilicno mekanu politiku koja se vodi poslednjih meseci,ovaj Vucicev govor je bio konkretan, fokusiran na cinjenice i u ostrom tonu bez saginjanja glave!Smiren,stalozen,potkrepljen cinjenicama sa stavom i drzanjem pravog diplomate!To je nacin na koji Srbija treba da vodi spoljnu politiku!

Robinson Kruso

06.12.2012. 11:43

U Kninskoj krajini je stradalo 1500 Srba dok je u Srebrenici (Istocna Bosna) stradalo 8500 Bosnjaka. Na njihovim kostima je stvorena "republika sumska" u ovoj drzavi. Sve se ovo zna -zato se svi smeju Vucicevim zalopojkama.

Deki

06.12.2012. 12:28

@Robinson Kruso - @Robinson Kruso 06. decembar 2012. 11:43 #2241435:Alija je prodao Srebrenicu,kao i Naser Oric.Koji je popalio 50 srpskih sela oko Srebrenice i pobio 1300 Srba,medju njima starce,zene i djecu?Samo kod tebe odjednom 8500 ubijenih muslimana u Srebrenici. Znas li ti da je vecina poginula u proboju ka Tuzli,a tu su medju 8000 i oni koji su umrli prirodnom smrcu?Donose mrtve iz cele Bosne,ne bi li nekako namirili tih 8000.Ko vas samo ne zna,skupo bi vas platio.

Bosnjak

06.12.2012. 11:56

Za srpske zrtve glavni krivci su SANU,SPC i velikosrpska ekspanzionisticka politika.Nije vam uspjelo ko kanam da izjednacite da su svi krivi za rat.

zoks

06.12.2012. 12:13

@Bosnjak - Ali ti zato ne smeta velikoturska ekspanzija,nego ........sa poturicama je tesko polemisati,jer onome koji se odrekne samoga sebe i prihvati nekoga ko mu nije ni rod ni pomozi Bog nista nije sveto!Umesto da se vratite u pradedovsku veru vi tupite jednu te istu mantru o velikosrpstvu i sirenju istoga!

RObert

06.12.2012. 12:38

@Bosnjak - @ bosnjak: poturice nemaju sta tu da komentarisu. zna se ko su i ciji su isprdak i dan danasnje sluge. dakle, pokrijte se usima i cutute, sramoto ovozemaljska. ekspanzionizam je turska namera na nasim prostorima a ne srpska. srbi brane svoja ognjista i bivaju proterani od jada koji nije imao tri ciste da zadrzi svoju religiju i kulturu vec je posao za okupatorima i sad se be naziva bosnjacima - poturice ste i ne izmisljajte sebi druga imena. izdajnici , jadu i bedo balkana...

boki

06.12.2012. 12:56

@Bosnjak - Ovim putem bih zaista zamolio, ali bas jako zamolio ako je moguce da vecernje novosti ne objavljuju komentare i ne dozvoljavaju komentare koje pisu bivse komsije hrvati i izmisljeni bosanci a o siptarima da ne govorim. svako ko je probao da nesto napise na njihovim sajtovima doziveo je to da nijedan komentar nije objavljen, to samo dokazuje njihovu spremnost da cuju ili procitaju drugo misljenje, stavove,hvala

zoks

06.12.2012. 13:40

@Bosnjak - boki@ iskreno receno Boki,ja u odredjenoj meri ne postujem samoga sebe,ali da idem na sajtove krvat,poturica i siptara.........ipak sebe postujem koliko toliko!Na njihove sajtove nikada ne bih otisao,jer od njih nemam sta ni cuti,ni videti,ni doznati,sto do sada a i pre 100 godina nisam cuo,video,znao,pocev od mojih predaka pa do danasnjeg dana!Ne mogu se toliko nisko spustiti da bih otisao na njihove sajtove!To ne znaci da osudjujem one koji idu,nego govorim o samom sebi!

Nena Bogić

06.12.2012. 12:12

Kada se neko iskreno zalaže za Srbiju i to radi punim srcem, uspeh ne može da izostane!

Mica Veštica

06.12.2012. 12:27

Nema tu šta da se doda, posle onakvog govora nije više stvar pitanja ko voli a ko ne voli Vučića već kako je nastupio! Kao ni jedan do sada.

Aska i vuk

06.12.2012. 12:30

Mozda taj govor nece nista promeniti, pogotovo vec nepravedno izrecene presude ali je lepo i zaista ohrabrujuce cuti da se neko zaista zauzima za sav taj proterani narod srpski i da neko ukazuje i na srpske zrtve. Istina mora da se cuje a da bi se rekla mora da se kaze, prema tome svaka cast!

Mica Veštica

06.12.2012. 12:30

Ne znam kakav će ishod biti ali sam nastup Vučića rekao je sve! Sada ostaje na onima kojima i ne verujemo da pokušaju da demantuju sve ono što je Vučić rekao. Ako mogu, neka pokušaju ali ceo svet je čuo reči!

Leptirica

06.12.2012. 12:32

Trebalo bi da u najmanju ruku svima bude podjednako.Kako neko za istu stvar moze biti manje ili vise kriv?Verujem da ce se zahvaljujuci Srpskim liderima stati nepravdi na put.

Bubica

06.12.2012. 12:35

Znala sam da će Vučić štititi interese Srbije i zauzeti jasan stav po pitanju Haških presuda. Rekao im je on šta Srbija misli o njima!

Igi

06.12.2012. 12:38

Haški tribunal je pokazao da štiti interese Hrvata i Albanaca, u stvari svih bivših republika osim Srbije! Vučić im je odlično pokazao stav Srbije i Srpskog naroda! I to mi je drago, ma kakav ishod bio. Sve ostalo... neka mu je sa srećom!

rebeka

06.12.2012. 12:42

Ovo je bila pokazna vežba kako se istupa na visokim međunarodnim skupovima i kada se zalaže za poštovanje prava i pravde za sve. Bravo!

Igi

06.12.2012. 12:42

Kako ih samo nije sramota?! Srbi jedini krivci?! Haški tribunal podhitno treba raspustiti i nadam se da ćemo uvek imati pomoć Rusije! Srbija mora dokazati da je prema nama izvršena nepravda i tu moramo biti svi složni bez obzira na stranačku pripadnost! Nadam se da će Vučić pokazivati naš stav sa kime god se u Americi bude sastajao!

miki skepticni

06.12.2012. 12:42

Sastaviti izveštaj. Lepo nabrojati sve činjenice i o ratu u bivšoj Jugoslaviji i o radu tribunala (koliko je žratava bilo, koliko prognanih). Dopuniti to sa potezima koje su vukle Vlade u poslednjih desetak godina. I tako predstaviti i medjunarodnoj yajednici ali i u Srbiji. Mislim da ni to neće mnogo vredeti ali će možda neko iz medjunarodne zajednice to da pročita pa da se zapita, da li je sve bilo po pravu ili je sud u Hagu politički (a jeste)!

Mica Veštica

06.12.2012. 12:43

Ko je želeo da čije, čuo je. Do sada ni jednog našeg predstavnika nisam ni videla ni čula da ovako govori i na ovakav način brani interese Srbije. Šta reći sem kamo sreće da je više ovakvih političara.

anabela

06.12.2012. 12:43

Mislim da treba pozvati na odgovornost(makar moralnu) sve one koji su poslednjih 12 godina kreirali politiku prema Hagu i doprineli da na kraju Srbija ispadne odgovorna za sve a da svi ostali uglavnom budu abolirani.

Vrabac

06.12.2012. 12:44

Poseta gospodina Vučića Americi je od velikog značaja za našu zemlju i njen nastavak puta ka EU.Podrška nam je potrebna pogotovo od USA.

dule56

06.12.2012. 12:47

Na zalost, presude su donete neke pravosnazno a neke sa pravom zalbe i sada je verovatno kasno da se ucini nesto vise. Kreatori drzavne politike su 12 godina zdusno pomagali u tome.

Enigma

06.12.2012. 12:47

Sve najbolje Vucicu. Siguran sam da ces imati puno uspeha u poseti SAD-u.

sestraVesna

06.12.2012. 12:48

Sve sto je uradjeno u saradnji sa Haskim tribunalom je bilo izuzetno kratkovido i suprotno drzavnim interesima i za to neko mora da odgovara.

zoks

06.12.2012. 13:12

@sestraVesna - Vesna@ nas koji smo ukazivali jos od samog pocetka rada tog cirkusa od sudista su nazivali svakojakim imenima,od nacionalista,cetnika,velikosrba,a sada im je izgleda doslo iz d..... u glavu!Zakasnili ste!U srpskom narodu su,nazalost i to veliku,jos uvek jaki koreni po pitanju bratsva i jedinstva,te degradirane pojave zbog koje Srbi pljunuse na same sebe!

Karambol

06.12.2012. 12:54

Konačno da neko priča i u ime svih Srba, dosta nam je ne pravičnosti i jednostranog suđenja Haškog tribunala, mora se ceo svet upoznati sa činjenicama delovanja ovog suda.

Gary

06.12.2012. 13:00

Napokon da je neki drzavnik Srbije pokazao stav pred svetom. Verujte mi, pomodarce gaze dok one sa stavom ce poceti da postuju.

Bonamassa

06.12.2012. 13:01

Sav napor Srbije da pristupi EU, ukljucujuci i napore sadasnje vlasti, je pao u vodu sramnim presudama. Nije EU nepogresiva kao sto mnogi zele da nam predstave. Zato je Vucicev nastup odlican jer ukazuje na pogresan pristup Eu prema Srbiji, a posebno prema srpskim zrtvama.

Vaughan

06.12.2012. 13:02

Pitao sam se dokle cemo tolerisati podsmevanje nasim zrtvama. Vucic me je uverio da nema nameru da odustane od pravde za nase zrtve, kakve god presude donosio Hag.

Cubura

06.12.2012. 13:03

Ma koliko tvrdili suprotno, svetske glavesine jos nisu prevazisle crno-belo pojmanje ratova, a posebno im je tesko da shvate da posebno kod nas svako ubija svakoga. Zato je bitan Vucicev nastup, jer im je ne samo objasnio, vec pokazao nameru da Srbija nece tek tako pristati na ovakve ofrlje odluke. Srbija je sinoc briljirala u UN.

Demokrit

06.12.2012. 13:08

Treba svet stalno podsecati na to da najveca izbeglicka populacija u Evropi se upravo nalazi u Srbiji. Da li taj podatak moze da nas kvalifikuje kao agresore? Ne naravno. Zato Vucicu, podsecaj ih kao sto jesi, jer iskrena pravda nije nedostizna.

Mica Veštica

06.12.2012. 13:11

Mi smo oduvek bili večiti dežurni krivci ali posle navedenih argumenata, datuma, načina na koji je srpski narod stradao mislim da će se svi malo zamisliti!

Nada BL

06.12.2012. 13:15

Odgovor Bosnjaku, od tebe se nije mogao ocekivati drugaciji komentar, ti sa sada bosnjak a bio si ovo ono i kozan sta ces jos biti i kako ces se zvati. Postujem Muslimane, Turke Iracane Irance jer znaju ko su i nemjenjaju svoj identitet. Ti si jadan, okreni se unazad od balkanskih ratova pa nadalje bili ste koljaci i krvnici, sada ste igracka zapada koji vas vjesto koristi za svoje interese. Zao mi je nevinog muslimanskog naroda koji je stradao jer su tako drugi dogovorili, Markale, Srebrenica,

zoks

06.12.2012. 14:12

@Nada BL - Nada BL@ sa komentarom se slazem,jedino se ne slazem sa time(ne zameram ti sto tako mislis jer je to tvoja volja i ja to postujem)da zalim Muslimane po pitanju Markale,Srebrenica,jer sto bih ih ja zalio kad ih njihovi politicari nisu zalili!?Pa nisu valjda meni blizi, po krvi i veri, Muslimani nego njihovim izabranim politicarima?Zalili smo ih posle Prvog i Drugog svetskog rata i eto videli smo kako se to zavrsilo!Nikada vise nadam se!

Ruben Lonuestro

07.12.2012. 17:26

@Nada BL - Izgleda Nado da se jos jedino u Srbiji nezna cije su delo Markale i Vase Miskina ; sto zoks kaze neka ih zali njihov politicki vrh koji odlucuje takve monstruoznosti u optici politicke koristi ; sto se Srebrenice tiice radi se o klasicnom ratnom poduhvatu ; ofanzivi klasicnog tipa ; sve ostalo je dobro rtazradjena kriminalna retorika smisljena u zapadnim apotekama informativnog kriminala.

sas

06.12.2012. 13:17

Vuco' kuku se onom ko pravdu trazi :(Sila i moc je jedina i prava pravda!)

deki

06.12.2012. 13:24

Svaka cast Vucicu na govoru, treba ga podrzati u naporima da stvari pomeri sa mrtve tacke.

zipoonom

06.12.2012. 13:50

Nego sta nego trazimo pravdu,ovo je dokaz da je Haski sud bio namenjen samo za progon srba

rade ger

06.12.2012. 13:50

Kad si vec ispred mikrofona, trebao si da kazes ko naredjuje ovakve odluke suda, naravno usa nato i eu, sve srpski neprijatelji. Sve ste sami izrucili sada ste nasli kome da se zalite. Samo vi trcite u eu, ostacete i bez vlasti i bez gaca. Na kraju ce morati neko da odgovara za sve gluposti koje je ova i bivsa vlada napravila.

Nikolina Nikolić

06.12.2012. 13:53

Znate ko je kriv? Krivi smo svi mi koji smo dozvolili da nas gaze, govore u naše ime bez dozvole i zastrašuju prethodnici koji su zaista bili vladari ove zemlje. Zašto smo to dozvolili? Zašto tada nismo ustali i rekli da je dosta bilo. Ne ... ćutali smo. E sad neka nam, trpimo i molimo Boga da usliši reči Vučića i probudi savest u ljudima!

zare5

06.12.2012. 13:54

Ja mislim da ce posle ovoga Vucicevog govora neki da se zapitaju za koga je ustvari ovaj tribunal stvoren jer u njemu nema pravde

mina

06.12.2012. 14:03

Znamo mi da nećemo nikoga da potresemo što smo izneli pred SB činjenično stanje, jer svi oni vrlo dobro znaju kako stoje stvari, ali bar da se zna da nećemo prećutno da pređemo preko tako sramnih odluka, a i da se ne iznenade odnosima koji će teško da idu u dobrom smeru, zahvaljujući najvećim delom, njihovom pristrasnošću.

Vojvodjan

06.12.2012. 14:04

Zar vas nije sramota. Izazvali ste ratove, sve izgubili, pobili tolike ljude i kad vam se vratilo trazite pravdu. Kakav ste vi olos . Ovo nije Srbija koje se je secam.

zoks

06.12.2012. 14:20

@Vojvodjan - vojvodjan@ ali se zato secas Jasenovca, i ostalih jama po Balkanu koje ste punili sa Srbima!Koja si ti ljiga!

Jasenovac

06.12.2012. 15:17

@Vojvodjan - Jasenovac se ne može zaboraviti isto tako se ne može zaboraviti ni rat 90-tih genocid i etničko čišćenje.Uostalom niti jedan genocid se ne zaboravlja u svijetu.U čemu je razlika.Zar po vama ispada da treba izvršiti genocid nad Turcima jer su i oni vršili genocid?Zar se u Srbiji ne vrši rehabilitacija četništva kao da nisu vršili genocid nad nesrbima?

zoks

06.12.2012. 16:54

@Vojvodjan - Iz hrvatske i "bosne"sa sve "kosovom" proterane stotine hiljada Srba,a ti optuzujes Srbe za etnicko ciscenje?????Da mi je tvoje "pameti" kako bi to bio divan odmor!Ziveli Cetnici!!

Oluja

06.12.2012. 20:36

@Vojvodjan - Zoks-Nije rat počeo "Olujom".Mnogo prije su se događale strašne stvari.Niti su Srbi protjerani prekomjernim granatiranjem ,ta tužba se temeljila za "Oluju" na tome da svaka granata koja nije pala unutar 200 m na vojni cilj spada u zločin.

Pravda

06.12.2012. 14:05

Tko se našao da priča o pravdi .Vrlo je zaboravan kad je držao govor u Glini o granicama Karlovac,Karlobag,Virovitica i o etničkom čišćenju te kako Hrvati i Srbi ne mogu živjeti zajedno.Šta si posijao to si i poženjo.

sneska

06.12.2012. 14:25

Svaka cast Vucicu na odbrani interesa drzave i naroda , pravi covek na pravom mestu..

Nikolina Nikolić

06.12.2012. 14:38

Po drugi put osetila sam se kao ponosna srpkinja. Prvi put kada je pravi čovek postao predsednik Srbije i sada kada su mi suze tekle dok sam slušala Vučića kako brani Srbiju!

Marko Mihajlovic

06.12.2012. 16:32

@Nikolina Nikolić - Nikolicka jasno da podrzavas presednika i ja sam ponosan na Dragoljuba Drazu Mihajlovica.

karasdjordje

06.12.2012. 14:39

pazljivo sam gledao izlaganje Vucica koje je bilo sasvim uverljivo i prikazano u pravoj slici desavanja,smatram da ce ovo mnogo poraviti sliku a i treba uzeti u obzir da medjunarodna zajednica u Vucicu vidi ozbiljnog politicara koji se istinski bori za svoj narod

Idler

06.12.2012. 14:40

Tko je kriv shvatit će te kad shvatite kako rat nije započeo s "Olujom 95" već je s njom završio. Prije toga je bilo više prognanih i daleko više pobijenih nesrpskih civila što redovito zaboravljate spomenuti. Ostatak svijeta nije ni u kakvoj uroti protiv vas već su samo zbrojili 2 i 2...i to vam je to !!!

baunti

06.12.2012. 21:37

@Idler - A kada ces ti shvatiti da rat nije poceo '91. nego bar 50 godina ranije, kada ste ubijali, mucili i protjerivali, da ne kazem nasilno katolicili... U pravu si, nije rat poceo '95., ali nije ni zavrsio.

Bosnjak

06.12.2012. 14:43

Poslije pocinjeni zlocina i pocinjenog genocida olos trazi pravdu,isto kao kad bi pravdu trazili nacisti.

Branko Samac

06.12.2012. 15:18

@Bosnjak - Jeli ti pričaš o pravdi u kojoj ste vi branili Sarajevo od "agresora" pa pritom proterali 250 hiljada Sarajlija "agresora" koji igrom slučaja nisu Bošnjaci. A prije rata ti tvz." branioci" Sarajeva činili populaciju od 49% Sarajeva. I taj pravedni sud sudi Srbima što su sami sebe etnički očistili iz Sarajeva!

GALEB BIJELI

06.12.2012. 16:36

@Bosnjak - BRANKO SAMAC, naučite se problem ratova u bivšoj SFRJ promatrati cjelovito, a ne segment kopji vam paše! Podsjećam Vas da su ratna zbivanja započela puno ranije negu u Sarajevu, i da je JNA oružje ostavljala samo jednoj strani. Pa kako onda može biti realčno izjednačavati krivnju i tražiti(političkim pritiscima) isto okrivljenika i krivicu. Potpisane obaveze(Miloševića) u Dejtonu(Haški sud) ne možete povući. Stoga je govor Vučića potpuni promašaj.

Svekrva

06.12.2012. 18:32

@Bosnjak - Moj galebbbe . kuca se pravi od temelja.Tako i tvoja prica treba da je od pocetka.Ko je napadao jna . ko je ubijao civile po kucama , ko je bjezao iz jna dezerirao , ko je ...itdmioj galebe

Pravoslavka Srbija

07.12.2012. 22:28

@Bosnjak - Joj sto mi je muka kad procitam ili cujem to Bosnjak!Kakvi bre Bosnjaci,pa to covece ne postoji!I sta trazis na nasoj stranici,hajde gubi se odavde,i ti i tebi slicni.Koliko ste samo iskompleksirani,pa to je strasno,strasno!

Da, da

06.12.2012. 16:23

"Negativne reakcije" drzavnog vrha bile su ravne francuskom podrigivanju posle jela. Da ste ozbiljni u vodjenju drzave pozvali bi narod da masovno izrazi nezadovoljstvo u protestnim setnjama na ulicama gradova pa neka svet vidi sta se desava. Kao ljutite se a pazite da ne uvredite kolonizatore srbije. Do juce ste pricali jedno a sada nastavljate pesmu bivseg rezima. Sledeci put i da Hitlera treba da rusim sa vlasti necu vam dati svoj glas!

Goku

06.12.2012. 17:10

Sinocni Vucicev govor je bio odlican. Dokumentovao je zlocine koji su vrseni nad Srbima a za koje izgleda niko nije odgovoran. Ako su culi njegov govor sinoc ne bi mogli a da se ne zapitaju. Videcemo kakve ce reakcije ovaj govor izazvati ali moramo priznati da je Vucic dao sve od sebe da odbrani nase interese.

Duxy

06.12.2012. 17:13

Nas najveci problem je vezan za nasu neslogu. Evo danas umesto da vidimo reakcije na Vucicev govor u novinama se nalaze neke suprotne informacije vezane za SPC i najvisi drzavni vrh. Prva vest je o nekom pismu koje ima politicku konotaciju a kasnije vesti stizu kao demanti. Ovo se sve desava jer neko zeli da nas jos vise razjedini i udara na najvaznija mesta u nasoj drzavi, na vlast i SPC.

riki

06.12.2012. 18:47

razumijem ogorčenje gubitnika,požnjeli ste ono što ste nam namijenili,svi su vam krivi, cijeli svijet osim rigidne rusije,i što sad, koprcajte se u vlastitim iluzijama, a mi idemo u europu, hvala Bogu s balkanskom krčmom za leđima...

Zlatko

07.12.2012. 19:53

@riki - Samo idi ti u Evropu,a ja vama zelim da ne pozanjete ono sto ste sejali po Jasenocu,i ne bih vam sudio,jer iznad svakog suda na ovoj zemlji,postoji jedan a to je Boziji,a ta pravda je spora ali dostizna,pa ce i vas stici.A sto se iluzija tice,tamo gde vi idete to je vec iluzija koju nazivaju EU.Lepo je Jovan Ducic rekao"Hrvati su najhrabriji narod,ali ne po junastvima,nego po tome sto se nicega ne stide".

Pravoslavka Srbija

07.12.2012. 22:35

@riki - Hej Riki,da li si cuo nekad za ono BOG CUVA SRBE?Vidis taj nas Bog nas zeli zastiti od olosi,i sprecava ulazak Srbije u EU.Jer tako treba da bude,da bi nas zastitio od propasti i Novog Svetskog Poretka!Srbija nikada nece ni uci u EU,jer nas narod to ni ne zeli!Sretan vam put,i svako dobro!

MAJA

06.12.2012. 20:44

Svaka čast Vučiću rekao si im sve što niko nikad nije smeo da im kaže i što misli srpski narod!!!!!

gerilac

07.12.2012. 08:15

@MAJA - Zabeleži sebi 5 poena. Kad skupiš 100, dobijaš majicu sa Vučićevim likom.

LULI

07.12.2012. 05:39

Mislim da je Aleksandar Vucic napravio odlican balans izmedju onoga sto Srbija hoce i onoga sto Srbija moze. Realno, hocemo da budemo celovita zemlja koja ce uci u Evropsku Uniju i formalno, a realno je i da sve to mozemo ako zasucemo rukave. Mislim da ovaj put svet prepoznaje spremnost Srbije da udje u drustvo najrazvijenijih zemalja Evrope i sveta.

Leptirica

07.12.2012. 09:56

Srbija slobodno moze da kaze da neko brine o njoj.Vucicu hvala ti sto se zalazes i brines o svima.

Cica-Maca

07.12.2012. 10:04

Mnogo znaci kada vidite da se neko do te mere zalaze i brani interese svoje zemlje.Svake pohvale za Gospodona Vucica.

Marija

07.12.2012. 13:25

Vidi se ko voli svoju zemlju i ko je spreman da se zalaze i bori za nju.Pravi Srbin,bravo Vucicu! Rekao je sve sto narod misli i sto bi narod rekao umesto njega.

mile

07.12.2012. 16:01

Novac , taj prokleti novac!!!! Mi ga nevolimo , bar ja koliko svoju zemlju i narod i porodicu!!! Samo bez nega se ne moze, a za napredak on je potreban u ooogromnim kolicinama!!!

AcaL

07.12.2012. 16:33

"Teodor Meron ocenio je da je taj sud... zauvek transformisao lice međunarodne pravde " Zauvek! Sila Boga ne moli, ali ni Bog silu ne voli..

Zlatko

07.12.2012. 19:39

Srbija mara da prepozna vreme u kome zivimo,a to je globalizacija,sve se vrti oko novca,bez jake ekonomije i jake vojske,nikko nas nece postovati,i dokle god je to tako ponizavace nas,iz prostog razloga jer im se moze.Moramo poceti placati najjace lobiste u Vasingtonu,Berlinu,Londonu,pametno raditi,praviti mrezu po svetu prijatelja Srbije koji ce lobirati za nas,ako ovako nastavimo nemamo buducnost,ucicemo njihovu istoriju i njihovu "istinu",moramo se ujediniti!

PRocitajte itw Rogozina

07.12.2012. 23:07

@Zlatko - Ruskoj reci pre mesec ili dva: "Gvozdena pesnica ; samo to "civilizovani svet" zna da postuje ; kad shvati da moze da je dobije po nosu... to oni postuju bolje od bilo kakvog lobinga i ostalog tracenja novca i vremena. sve ostalo je lupanje prazne slame.