PREMIJER Ivica Dačić ozbiljno je krenuo u pravljenje strategije za rešavanje urgentnih ekonomskih problema. Kako saznaju “Novosti”, on je već sazvao prvu sednicu Nacionalnog saveta za privredni oporavak, koji je Vlada osnovala u nedelju, 2. septembra.

Članovi Saveta, u koji su ušli istaknuti privrednici, bankari, ekonomisti - među kojima su i predsednik kluba “Privrednik” Branislav Grujić, Draginja Đurić, predsednica IO Banke Inteza, Jelena Krstović, iz “Delta holdinga” - prvi put će se okupiti u četvrtak, 6. septembra.

Na dnevnom redu je jedna tačka - definisanje najvećih problema srpske privrede. Posle toga, premijer će podeliti konkretne zadatke u oblastima u kojima članovi Saveta mogu da daju najkonstruktivniji doprinos.

Inače, kako saznajemo, premijer je na adrese 21 člana Saveta, uz poziv za sednicu, odaslao i “upozorenje” da se na izostanak neće gledati blagonaklono. Zbog toga su mnogi morali da odlože ranije isplanirane obaveze i otkažu sastanke, kako bi u četvrtak bili u Nemanjinoj 11.