UŽIVO: Nikolić očekuje Dačića

Tanjug/ FoNet

sreda, 27. 06. 2012. u 11:37

УЖИВО: Николић очекује Дачића
Predsednik Srbije izjavio da očekuje "koliko već sutra" da Dačić zatraži od njega mandat za sastav vlade. Dačić: Mi se ne izjašnjavamo između SNS i DS i ne biramo između Nikolića i Tadića, već biramo između njih i nas. Đilas: Neka SPS kaže šta je problem

Danas se očekuje rasplet enigme ko će formirati novu Vladu Srbije. Pregovori DS sa socijalistima, LDP i URS su uleteli u "slepu ulicu", a Ivica Dačić je na korak od odluke da prihvati ponudu naprednjaka.

Pratite sa nama situaciju iz minuta u minut...

19:34 NIKOLIĆ OČEKUJE DAČIĆA

Predsednik Srbije izjavio je da očekuje "koliko već sutra" da Ivica Dačić zatraži od njega mandat za sastav vlade.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je za RTS da očekuje "koliko već sutra" da Ivica Dačić zatraži od njega mandat za sastav vlade.

Istovremeno, vršilac dužnost predsednika SNS-a Aleksandar Vučić kaže da postoje realne šanse da naprednjaci učestvuju u formiranju parlamentarne većine i vlade.

17:02 URS: JOŠ NISMO DONELI ODLUKU O ULASKU U BILO KOJU VLADU

Ujedinjeni regioni Srbije saopštili su danas da još nisu doneli odluku o ulasku u bilo koju vladu.

"Od nas matematički ne zavisi nijedna vlada, ko god da je vodi - DS, SNS, ili SPS", poručeno je iz URS.

Kako navode, u ovom trenutku treba još dosta stvari da se pojasni, posebno kakav će program ta vlada sprovoditi, da li će se ubrzati evropske integracije i da li će se promeniti "autistična i pogrešno vođena unutrašnja politika".

"Laž je ono što kaže zamenik predsednika DS Dragan Đilas da smo navodno tražili sve ekonomske resore. On bi zbog toga trebalo da se stidi, kao i zbog činjenice da su poslednjih šest godina, kadrovi DS upropastili javne finansije i Srbiju doveli do ivice bankrota", ističu u URS.

U saopštenju URS se navodi da Đilas prećutkuje istinu da je Srbija nagomilala rekordni budžetski deficit od više od sedam odsto BDP, a da je za finansiranje obaveza države samo do kraja ove godine neophodno čak oko tri milijarde evra.

17:01 JOVANOVIĆ: DAČIĆ NAS PROVOCIRAO DA BI IMAO ALIBI

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je lider socijalista Ivica Dačić tokom proteklih 50 dana razgovora o vladi "provocirao" LDP kako bi dobio alibi za odlazak na stranu naprednjaka, ocenjujući da je to neodgovorno.

"Šta je Dačić radio dva meseca? On je dva meseca provocirao mene i LDP kako bi dobio alibi za odlazak na stranu naprednjaka. To je neodgovorno i prema Nikoliću i prema Tadiću...neodgovorno je i prema zemlji", naglasio je Jovanović gostujući na Televiziji B92.

Lider liberala je, međutim, rekao da Dačić može da računa na apsolutnu podršku ukoliko bude vodio politiku integrisanja Srbije ka Evropi, razvijao tržišnu ekonomiju i afirmisao ljudskih prava i građanske slobode, a u suprotnom će ga LDP oštro kritikovati.

13:47 STEFANOVIĆ: DS DA NAUČI DA PRIZNA PORAZ

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je danas da bi bilo pošteno da Demokratska stranka, koja je izgubila i parlamentarne i predsedničke izbore, prekine da drži moralne pridike političkim strankama u Srbiji i da nauči da prizna poraz.

Stefanović je u pisanoj izvaji medijma dodao da je "posebno licemerno" da zamenik predsednika DS Dragan Đilas govori o tome šta su predstavnici političkih stranaka jedni o drugima mislili i izgovarali u prethodnom periodu.

On podsetio da je cela kampanja poraženih demokrata bila uperena protiv SNS i Tomislava Nikolića, a da su naprednjaci, uz program i planove za budućnost zemlje, govorili o kriminalu i korupciji koji su izjedali sve strukture društva za šta, smatra Stefanović, najveću odgovornost snosi DS.


13:10 PETKOVIĆ:DSS NIJE UČESTVOVALA U RAZGOVORIMA O VLADI

Demokratska stranka Srbije nije učestvovala u razgovorima o formiranju vlade, rekao je danas portparol DSS Petar Petković.

Upitan da li u vladi za koju mediji spekulišu da će je činiti SNS, SPS i URS ima mesta i za DSS, Petković je odgovorio da DSS nije učestvovala u razgovorima i da je odgovornost na strankama koje su preuzele inicijativu za pregovore.

Petković je, na pitanje da li bi DS S mogla biti stožer opozicije, budući da se protivi evroatlantskim integracijama za razliku od stranaka koje bi mogle formirati vladu, rekao da je o tome rano govoriti.


12:20 ĐILAS: POŠTENO JE DA SPS KAŽE ŠTA JE PROBLEM

Zamenik predsednika DS Dragan Đilas izjavio je danas da je ta stranka "potrošila" 50 dana na formiranje vlasti sa SPS i da je pošteno i da je stvar pristojnosti da socijalisti kažu šta je problem.

"Pošteno je nakon četiri godine saradnje da SPS izađe pred javnost i pred DS sa zahtevom da Ivica Dačić bude premijer, pošteno je i da zahteva da se svi ekonomski resori prepuste na upravljanje Mlađanu Dinkiću, pa da onda svi zajedno znamo na čemu smo", poručio je Đilas u pisanoj izjavi medijima.

"Kako god da se ovi pregovori završe, važno je za buduće procese u ovoj zemlji da se bude iskren, da se i biračima i koalicionim partnerima, budućim i prošlim jasno i glasno kaže istina", poručio je Đilas.

Podsećajući da su DS i SPS još 8. maja postigle dogovor i precizirale principe i program buduće vlade, Đilas je rekao da dogovora nema iako, kako je naveo, DS nije imala nijedan uslov osim odgovorne finansijske politike i odlučnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Đilas u saopštenju podseća i da su naprednjaci u kampanji pominjali afere za koje su optuživali direktno Dačića.

On takođe navodi da je SNS od osnivanja stranke nazivala Dinkića "najvećom štetočinom i grobarom srpske ekonomije" i tvrdila da će ga po dolasku na vlast uhapsiti.


12:08 DINKIĆ: VLADA DO KRAJA JULA

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić ocenio je da nova Vlada Srbije neće biti formirana do kraja ove nedelje, čak i ako pregovori o tome budu ubrzani.

"Ako mene pitate, i ako to od nas ne zavisi, nema šanse da pregovori o Vladi budu završeni do kraja ove nedelje. Mislim da je realno da se vlada formira do kraja jula", rekao je Dinkić.

Dinkić je istakao da URS zvanične razgovore o formiranju Vlade vodi samo sa SPS i da je odluka o budućim koalicionim partnerima u Vladi u rukama lidera socijalista Ivice Dačića.

"S obzirom da nas je Dačić zvao da uđemo u ove pregovore mi ćemo najpre sa njim obaviti konsultacija kada on donese odluku u kom pravcu će dalje pregovarati. Onda ćemo mi doneti odluku kako se mi postavljamo", izjavio je Dinkić.

Dinkić je ocenio da je pred novom Vladom veoma težak posao, posebno u sređivanju javnih finansija i manjka u budžetu, ali nije želeo da govori o tome da li je URS od SNS dobio ponudu da vodi te resore.


11:23
DAČIĆ: ZAŠTO SAMO DA BUDEMO U VLADI,AKO MOŽEMO DA JE VODIMO

Lider socijalista Ivica Dačić smatra da je suštinsko pitanje za koaliciju SPS-PUPS-JS zašto da bude u nečijoj vladi, ako može da je vodi.

"Mi se ne izjašnjavamo između SNS i DS i ne biramo između Tomislava Nikolića i Borisa Tadića, već biramo između njih i nas", rekao je Dačić.

On, je odgovarajući na pitanja novinara o toku razgovora o formiranju vladajuće koalicije, rekao da je tek pre dva dana dobio zvaničnu ponudu naprednjaka i dodao da će odluka biti doneta veoma brzo i ne u tajnosti.

Lider SPS je primetio da se nijedan političar na njegovom mestu ne bi toliko premišljao, ali da on nastoji da bude korektan i prema dosadašnjim koalicionim partnerima, odnosno Demokratskoj stranci i Borisu Tadiću.

"Teške su dileme pred nama - kako pomiriti želju da budete korektni prema partnerima i da uvažite političku realnost u zemlji", rekao je Dačić.

On je poručio da nema ništa protiv da SNS i DS naprave vladu i tako mu "skinu problem sa vrata".

"Kada su Koštunica i Tadić pravili vladu napravili su je pet minuta pre isteka ustavnog roka i to uz moje posredovanje, iako sam tada bio opozicija", rekao je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (115)

neca

27.06.2012. 11:49

Nek udju sa naprednjacima I pokazite gradjanima srbije, koji su glasali za njih, jos jednom kako se vodi drzava. Da mozemo da ostanemo I bez ovo malo sto nam je ostalo. Pokazite da srbija moze da bude I manja nego sto je sada

Bekim Berisha

27.06.2012. 11:57

Ni srbi ,ni albanci ni hrvati opshte ni jedan narod bivshe RSFJ ne treba da izagje iz soje kozhe ,treba da bude shto je i to i ,rata je biloramadane nije bilo svadbe

nena

27.06.2012. 12:03

"da bude jedan od tri najznacajnija faktora u Srbiji" Ovo mi sve lici na onu cuvenu izjavu "Kraljice narod nema hleba da jede, pa dajte mu kolace". Toliko su ovi politicari SVI ALI SVI ogrezli u svojim licnim interesima, da od tog slepila apsolutni nista drugo ne vide, ni gladan narod, ni nemastinu, jad , bedu, propast mladog narastaja. ONI SAMO ONI I POSLE NJIH OPET ONI!!!!!!!!!!!!!!

dušan

27.06.2012. 13:32

@nena - tačno tako!..a dačić je šampion pohlepe!..to još nije viđeno!..njemu je svejedno sa kim će,samo ko ponudi više!..i to otvoreno kaže jer vidi da iovako narod politički nema pojima...Predložio bih da po zakonu sve stranke MORAJU pre glasanja da se izjasne u koju bi ušli vladu a ne da naše glasove nose kako im je volja..SRAMI SE DAČIĆU!

Dovoljno korektno je reći: "Ne Hvala" : )

27.06.2012. 12:04

BONTON : ) , sve velike stvari su jako jednostavne Dačiću. Samo ti poslušaj mene i reci Tadiću tako. Ovo je najbolje za sve nas.

gago

27.06.2012. 12:09

Gospodine Dacicu pokusaj bar jednom da budes korektan prema svom narodu.Pusti narcisiodnog Tadica neka ide u istoriju kao coveka pod cijom je vladavinom ekonomski i ne samo ekonomski Srbija dosla do dna.

dušan

27.06.2012. 13:38

@gago - Gago,pre Tadića su prodavnice bile prazne,ljudi čeprkali po kontejnerima,niko nije imao posla,totalno izolovani od sveta....a sad se vraćaju oni koji su do toga doveli..pa mi nismo definitivno zaslužili da imamo normalan život,sami sebi kopamo jamu...ne treba nam nikakav okupator,mi ćemo sve sami..

Joni

27.06.2012. 15:33

@gago - Dusane, prodavnice su bile prazne, jer su nas ovi tvoji utamničili. Sloba, kakav god bio, bio je patriota. Posle njega su dosli mladi, lepi, ugladjeni, vaspitani. Prevaranti u rukavicama. I sta su uradili sa Srbijom? Razbili je na proste činioce sa svojom Agencijom za privatizaciju...

dušan

28.06.2012. 10:39

@gago - SLOBA PATRIOTA??!!..čiji?..američki odakle je došao?..ruski gde je sklonio ukradene pare.?.ustaški ili šiptarski jer su slavili svaku njegovu pobedu na izborima?...crnogorski kako se uvek izjašnjava njegov brat?...gde vam je mozak???

vukan

27.06.2012. 12:13

Dragi ministre Dacicu, dok ti odlucis, mi mozemo da skapamo, a sto se tice korektnosti, valjda bi trebali biti korektni prema narodu, a ne prema sviti koja vas je htjela lincovati poslije 5. oktobra!!!!

brat djura

27.06.2012. 12:26

Tragedija u Srbiji! Covek, cija je politika dovela do bombardovanja Srbije 1999. ponovo uzima vlast.

leon

27.06.2012. 12:34

dačiću samim tim što si nekorektan prema tadiću nekorektan si i prema nama građanima srbije , doći če vreme za naplatu, bez brige budi rumeni......

englez

27.06.2012. 13:31

@leon - Prvo Tadic da plati pa ostali, neki red se mora postovati ako smo za pravdu, jel tako tako je :D.

leon

27.06.2012. 15:21

@leon - a šta to tadić treba da plati, zato što je promoviso ovu našu napaćenu zemlju po svetu i povratio joj respekt posle vas koji ste je urušavali punuh deset godina ,hajde idi tamo i spavaj,,

milos

27.06.2012. 19:15

@leon - Tadic je platio porazom na predsednickim izborima to sto nije bio odlucan i sto nije vodio svoju politiku onako kako smo mi gradjani ocekivali od njega, ali mnogo bitnije je da ce taj poraz Tadica mnogo vise platiti gradjani svi podjednako i oni koji su ga kaznjavali i oni koji nisu! Ako gledamo na ovo sa pozitivne strane mozda ovo bude konacan poraz mracnih snaga iz devedesetih!!

idi begaj

27.06.2012. 12:39

Sada neka naprave vladu SNS i DS i neka oteraju Dacica u opoziciju,pa ce imati vremena da se premislja celih cetiri godina!

sta je mnogo,mnogo je-dosta vise da se majmunisete!!!

27.06.2012. 12:45

A sta ce nam ta vlada i onako je Srbija i njen Narod nece,zna se ko je dobio vecinu na izborima,ako ovi nemogu sa 20 partija da sastave vladu,kako li ce tek da vladaju.Znaci SNS treba da preuzme kao najveca partija u Srbiji odgovornost,i sastavi vladu,ako i oni nemogu naci vecinu,pa zna se sta treba onda da se radi,novi izbori hteli mi to ili ne.Ovako se samo gubi skupo i dragoceno vreme koje Srbija NEMA.A najbolje bi bilo da NAROD izadje na Ulice pa da im daju do znanja da jos postoji,tu smo.

Dubravka20

27.06.2012. 12:54

SPS "treći odlučujući faktor u Srbiji"? Dačiću, red bi bio da izađete pred narod i tako ispoštujete obe pregovaračke strane.

RADE

27.06.2012. 12:54

...šta je ovo ljudi??..pa ako sam ja glasao sps jer sam zadovoljan onim što je uradio zajedno sa ds,kako sad da shvatim to što moj glas dačić poklanja naprednjacima...pa to je prevara,nije to njegova privatna stranka...NIKAD VIŠE!!!

Miki socijalista

27.06.2012. 12:55

BRAVO! Predsedniče,dosta više ovog ds-a,članstvo je uz vas i što pre sastaviti vladu sa sns-om, to je naša želja!!!Srećno.

Radoslav Jovanovic

27.06.2012. 13:06

Jadna zemlja Srbija. Ovde se nista ne desava. Zelim svojoj zemlji sve najlepse ali je jedina nada sreca ili cudo. Sad ako nam je sreca naklonjena ili se cuda stvarno dogadjaju onda ce sve biti u redu. U svim drugim okolnostima nema sanse. Slobini puleni su glavni kao sto je i on bio. Bio je vazniji od Srbije i zato nam i jeste ovako. Njegovi naslednici nikad uspesniji i opet su oni vazniji od Srbije. Oni su slika dela naseg naroda i zato ce se istorija ponoviti..

Toma Stajić

27.06.2012. 15:13

@Radoslav Jovanovic - Nije tako, majstore! Ne smes da varas! Nisu Slobini puleni veće zlo od ovih od 5 oktobra. Nisu Slobini naslednici upropastili drzavu, nego ovi tvoji.

mefisto

27.06.2012. 13:10

Kako bese onaj predizborni plakat, "glasas za Vucica dobijes Dinkica".Mislim da je takav, ne secam se najbolje...

Čedomir Činić

27.06.2012. 13:25

Negativac pati od veoma naprednog prezira prema, narodnoj volji, i mogucnosti da razumu posledice odlika koje oni donose.

viduka

27.06.2012. 13:27

Sta su oni BOGOVI il CAREVI mozda ? Moja zemlja na rubu propasti zaslugama njihovim, a oni se nadvlace ko ce je gurnuti u provaliju, podavsi ovo malo sirotinje sto nam je ostalo(EPS, BANKU i TELEKOM). Izbora nemamo BOLJIH NE VIDIM ali jedno je sigurno Gopod ce im suditi. Penzioner sam i spremna ne da mi zamrznu penziju vec da uzmu pola da neprodaju sta se prodati moze, Prodati svi znamo ne treba ni pamet ni mudrost. Stvorite nesto, ostavite potomcima. U istoriji ce te biti upisani crnim slovima

neša car

27.06.2012. 14:13

@viduka - Ima boljih od ovih, ali za njih nema mesta. Mali debeli i njegovi sede na po dve stolice.

RADE

27.06.2012. 13:48

...odoše demokrate a dođoše naprednjaci..da kažem,desila se neka promena...ali ON je stalno tu,u vlasti..NJEMU je svejedno sa kim...samo da ON bude premijer...a šta će biti posle sa NAMA nije bitno...ON će opet da se preokrene,odrekne svega što je radio samo da  ostane na vlasti....

Rade.H.

27.06.2012. 13:48

SLIČNOSTI I RAZLIKE!Vizualne sličnosti negdašnjeg Dućea i Dačića nisu zanemarljive. "Govor tijela" i retorika kao i "osnova" političkih stavova gotovo je istovjetna. Razlika je u tome što je Duće već odavno završio, a Dačić je (još uvijek) u položaju.Pitanje je samo kad će analogija biti potpuna'! Po meni ....za najviše godinu....godinu i po dana!

neša car

27.06.2012. 14:11

Zašto ovakve vesti pred ručak? Hoćete da mi se smuči? Mali misli da je Napoleon. I onaj drugi mali, nešto mršaviji, bi da se udeblja. Dačić i Dinkić su u svakoj čorbi mirođija. Ali, šta sad... Vreme je za letovanje, i pakuju se koferi. Neko u koferima drži odelo, a neko voli one sa novčanicama. Ti sa novčanicama su lakši, pa su traženiji. Jadni Boris i Toma. Sad ih obojicu žalim. Ne znaju šta ih čeka. A mi već odavno znamo šta čeka nas.

neša car

27.06.2012. 14:17

Šta će nama gej parada? Pa ovo je još bolje. Ne zna se više ko je koga. I to je tek početak, zagrevanje. Biće seksa među njima još.

nemilosrdno pravedni

27.06.2012. 14:55

@neša car - Onda je to super, nakon politike mocice da pisu ljubavne romane.

dragan

27.06.2012. 14:26

Brzo je zaboravio Dacic,da mu je DS i Boris Tadic pomogao da izadje iz SrbijeAli ocigledno 90-te se vracaju a sa njima i ovim rukovodstvom SNS-SPSubrzo stizu i sankcije.Nema veze sa ovim sto je uradio Dacic ce na sledecim izborima proci kao radikali,laku noc za sva vremena.Vuk dlaku menja,a cud nikako.

Lala iz Banata

27.06.2012. 14:30

Srbiji su potrebni vizionari politicari, to sta vide i cuju, razumu kako jeste, da је velika udruzena privreda, drzava.

smederevac

27.06.2012. 14:44

Jao kako bih sa uživanjem dohvatio obogaćenu (čitaj us*anu) motku pa sve od reda. Od prvog do poslednjeg, pa čak i ove koji nisu prešli cenzus. SVE! Što bi rekao Radovan III, kosku po kosku bi vam krckao!Dokle bre više alavci jedni?!?!?! Ako sam i imao neke simpatije za nekoga, sad ni jednog neću da vidim niti više mogu da vas gledam!

Cvele

27.06.2012. 15:05

Zašto da vi, SPS ne vodite Vladu?Po meni - vaš izborni rezultat je najjači argument protiv Dačića kao premijera.Jednostavno, niste dobili dovoljno glasova, niste dovoljno snažna politička stranka. Dve, po snazi manje više jednake stranke, SNS i DS jedine imaju legitimitet da vode Vladu.

enigma

27.06.2012. 15:09

Tako nam i treba, a građanima Srbije bi poručio da na sledećim izborima "izađu u još većem broju".

Biba

27.06.2012. 15:11

Dačić okrene ledja gdje mu vjetar duva! milloševićev pionir nije ništa drugo naučio osim izdaje i prevarenje!

lili

27.06.2012. 15:12

E, red je da dve najvece stranke prevazidju neprijateljstva i formiraju vladu u interesu naroda! I dosta sa Dacicem!

leon

27.06.2012. 15:14

da nam takvi kao ti opet kroje sudbinu , e druže budi siguran da će mo paziti veoma pažljivo svaki tvoj potez i biti veoma rigorozni da kaznimo svaki tvoj propust ....

Vlada

27.06.2012. 15:30

DS je vratio SPS na polticku scenu,Tadic je krivSta je imao da napada Tomu,bolje da je sa njim formirao vladu,sumnjam da bi Toma na to i pristao jer je takvu kampaju protiv SNS-a vodio,takve bljuvotine a vratio nam SPS.Ja se vec spremam da brisem iz zemlje.5 oktobra su pricali da ce da se zabrani rad SPS-u i radikalima ,a dokle smo dsli.Ovo samo moze u Srbiji,pa gej parada nije nista naspram ovoga.Doduse Dacic je bio iskreniji prema narodu u odnosu na Tadica,to je ono sto je jos zalosnije.

Smaranje

27.06.2012. 15:54

@Vlada - ma gde si mogao da misliš da će biti bolje,kad su na vlast došli ljudi koji podržavali bombardovanje "u ime demokratije".Sine,ako ti neko zalepi sankcije,ako te neko bombarduje,a tvoj političar još ode da to podržava,kakav je to demokrata?Koja je definicija demokratije?

Boro Manjaca

27.06.2012. 15:30

Pa normalno je ce Dacic prihvatiti premijersko mesto a ne da bude treci covek u Tadicevoj vladi. DS je trebala uvideti da je Tadicevo vreme proslo i da je za tog coveka najbolje da ode u politicku penziju. Sto se tice Djilasa i poziva za istinom mislim da je kasno uvideo koliko je istina vazna. Pre 4 godine mu nije smetalo sto je Dacic pregovarao sa jednim blokom a otisao u njihov blok.

Bata1959

27.06.2012. 15:37

Bolje i Dacic nego Tadic . DS je izgubila na svim nivoima i to treba da priznaju . Svima se Dacic svidjao kad je govorio o Kosovu i RS . Pustite ga da radi ono sto je obecao . Za smene nikad nije kasno . Mnogima smeta ime stranke a ne ljudi u njoj .

baunti

27.06.2012. 16:30

@Bata1959 - Joj, nesto imam osjecaj kao da biras imedju ajkule i krokodila, pa sta bi vise volio da te pojede. Dacic ima stav blizi vecini naroda po pitanju Kosova i RS, ali nisam siguran koliko je kvalifikovan da bude premijer. To mjesto zahtjeva opsezno znanje ekonomskih mehanizama, harizmu i odlucnost - ni jedan od kvaliteta koje Dacic pokazuje trenutno. Po meni je on vise politikant nego politicar, ali vrijeme ce pokazati. Ipak bih vise volio da vidim nezavisnog eksperta na vodecoj poziciji.

dušan

27.06.2012. 17:40

@Bata1959 - Bato brate,pa najlakše je pričati lepo o Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj jer to ne košta,to donosi glasove a posle se praviš lud jer nemaš rešenja...pa dačić je 20 godina na vlasti pa šta je uradio za KiM,kaži ali pošteno!

Mali bata

27.06.2012. 16:15

To nema smisla, Pre svega, ja sam iznenadjen, sa sefom bezbednosti, on je nekoliko godina promovisao jaku evropsku politiku, a sad diktatorsku.

Bojan

27.06.2012. 16:23

Kako je bilo ono u kampanji glasaš za Djilasa dobiješ, Dinkića, i sada posle svih ružnih reči, pretnji hapšenjem... ispadne, glasaš za SNS pa pored Mladje dobiješ i Kalanovićku, Krišta, Dačića, Krkobabiće, Palmu Markovića... Glasači SNS kako se osećate, malo prevareno ili ste baš to hteli.

ST

27.06.2012. 16:24

Meni nije čudno što je SNS ponudila mesto premijera Dačiću jer objektivno SNS ima kvantitet ali nema kvalitet za vođenje vlade. Ono što je čudno ali i zabrinjavajuće što SNS prihvata URS na čelu sa Mlađanom Dinkićem da čini tu vladu. Setimo se, nije bilo tako davno, šta su sve Nikolić i Vučić pričali za Mlađana Dinkića. Ovo da nije tužno bilo bi smešno.

Mica pevacica

27.06.2012. 19:00

@Maltski red - Budino ucenje je da brines o svakom, kao i ljubav i ciniti plemenito.

gandra

27.06.2012. 16:53

ajde vise formiraj je sa naprednjacima i onako smo propali samo to malo ubrzajte !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VERICA

27.06.2012. 21:02

@gandra - Propast sa DS je vec vidjena na delu sa naprednjacima cemo tek d avidimo sta ce biti.

VM

27.06.2012. 17:09

Na šta će Vlada da liči sa SPS-om na čelu??? Dačić svaku misao završava sa "je" i ponaša se kao da je u kafani. Mi nismo imali za koga da glasamo na izborima, mislim da je to najveći problem našeg društva. Mislim da je velukom broju građana već postalo sve jedno ko će da formira vladu, sam da je već jedanput formiraju i da se sklone iz medija.

narode ...

27.06.2012. 17:51

@Maki - Bitno je da udje Mladja koga ce novi ministar policije Dacic po nalogu predsednika Nikolica a i po nalogu premijera Dacica uhapsiti isto kao i ong Ivicu Dacica kako je obecano :)

"perica"

27.06.2012. 17:29

Kod "prijateljica noci" se zna sta koliko kosta. Kod politicara se nikad "nista ne zna", jer ono sto pricaju ne vazi ni dok pricaju, ni pre, a pogotovo posle!Oni uvek imaju drugaciji komentar, vidjenje onog sto pricaju ili rade, tako da postaje abnormalNo da im se bilo sta veruje, OSIM TOGA DA IM JE SAMO BITNO DA SU STO BLIZE KASI!!

Čika Kure

27.06.2012. 17:30

Iza sedam mora, sedam gora, sedam reka, sedam dolina, sedam planina.....probudim se tako jedno jutro i vidim ...... gde ja živim jbt.

petar smederevac

27.06.2012. 17:35

Toma Nikolic ne bi postao predsednik da mu nije bilo DSS..A videcemo njegovu zahvalnost.

mile

27.06.2012. 17:38

sta reci jadno i bedno od ljudi koju su bili na vlasti a sad se ogradjuju da nisu nista krivi sace dacic velja karic dinkic i kostunica da zablistaju...

Dusan

27.06.2012. 17:41

Onaj koji trguje suverenitetom Srbije ne zaslusuzuje da vodi ovu zemlju. Cak sta vise, u pravnim drzavama verbalni akt narusavanja suvereniteta i integriteta zemlje podrazumeva lisavanje slobode!

carapan

27.06.2012. 18:18

Jadni smo mi koji glasamo.Briga hjih posto ce moja malina da bude,Za vreme izbora sta ne kazu jedni drugima,A pogledajte ih sada,Zalosno,,

ST

27.06.2012. 19:00

Niko kao Koštunica. Iskre, pošten, dosledan, patriota, sposoban... i zato ga se plaše uzeti u vladu jer se boje sebe. Mlađo je jedino kada je Koštunica bio premijer radio pošteno jer je bio pod budnim okom a kod Tadića se dečko oteo kontroli. A tek sada...? Živi bili pa videli.

vvladimir

27.06.2012. 19:07

Vracamo se u devedesete, sa jednom razlikom - ja sada u tome necu ucestovati. Ovaj profil politicara: Toma Nikolic, Dacic, A. Vucic, Velja Ilic....su me prisilili da napustim Srbiju. Kad vidim ko ce voditi zemlju mislim da su mi ucinili dobro delo.

milos

27.06.2012. 19:09

Pokrenimo Srbiju unazad... Zao mi je naprednjaci, glasali ste za SNS a dobili Vladu Dacic-Dinkic u kojoj ce jezicak na vagi da bude SNS. To je zalosno... Ali u svemu tome dobro je sto ce za ocekivani krah ove cirkus Vlade narod kazniti najvise Dacica a najmanje SNS, uostalom kao i na ovim izborima, kaznjava se stranka koja odlucuje bar se tako nadajte! Dolaze losa vremena...

LJUBICA

27.06.2012. 20:58

@milos - Vec 8 godina smo u losim vremenima a vodili su nas isti. Sada dolaze promene

Vojislav

27.06.2012. 21:20

@milos - Kakve promene pobogu? Dacic je bio najvaznija licnost prethodne vlade a sada ce to isto da bude samo uz formalno unapredjenje. Naprednjaci ovo ponizenje nisu smeli da dozvole ( a nadam se i da nece)

Risto

27.06.2012. 19:10

Na sledecim izborima definitivno glasam za NOPO. Nadam se da cemo ih imati do kraja godine!

Vojislav

27.06.2012. 19:39

Sramota, sramota i sramota! Oni koji su glasali za promene nisu glasali da im podpredsednik vlade protiv koje su glasali i zeleli promene, sada bude unapredjen u predsednika vlade. Da smo hteli Dacica za premijera glasali bi smo za njega a ne za SNS ili DS.

Stojan

27.06.2012. 19:46

Sutra.... na Vidovdan... nesto mi je govorilo da ce tako biti.Na Vidovdan je Milosevic predat globalistickog internacionali da se nad njime izivljavaju. Umesto da bude sudjen pred domacim sudovima, predat je Olbrajt-Bilderberg Sudu Pravde.Al' nicija nije do zore...

dušan

28.06.2012. 10:15

@Stojan - Stojane Vidovdan je najtužniji dan u srpskom kalendaru...i to se potvrdilo i ovoga puta!...samo novokomponovani srbi slave uz pesmu na Vidovdan a naša Crkva to zabranjuje zbog odaje počasti svim Srbima koji su pali junački...

Ko je kriv za krizu ? Ko se to nama umusio ??? : )

27.06.2012. 19:47

Konačno je Dačić video da DS treba da se malo opusti i relaksira od "rada" a rezultate tog DS-ovog rada vidimo svuda oko nas. Kako su radili dobro je da je i ovo ostalo . Pa prema tome DS sada treba da živi samo od mesečne plate.

sale RIO

27.06.2012. 20:33

@Ko je kriv za krizu ? Ko se to nama umusio ??? : ) - Divno, sada ce Mladja sa Tomom da dokrajci ekonomiju Srbije. Daju im ekonomiju, prosvetu, policiju, ono najvaznije za jednu zemlju. E onda to ova dvojica Mladja i Ivica uniste i zavrsili su posao ! Bravo Tomo !!!! Nekako sve srpska imena Mladjan, Ivica, Tomislav... Lepa imena ,,,

Blah

27.06.2012. 20:56

@Ko je kriv za krizu ? Ko se to nama umusio ??? : ) - a Dacic je bas zasluzio da bude premijer, njegovi resori prosto cvetaju....

Jok, da ne treba onaj kod koga pare stižu same? Stižu pare "same" ali u njegov džep

27.06.2012. 21:02

@Ko je kriv za krizu ? Ko se to nama umusio ??? : ) - Sramota bre. On ima a narod gladuje

PRIPRAVNIK

27.06.2012. 20:40

Ma ljudi jel moguce da se do 77 komentara nije javio cedin potparol za komentare u Vecernjim novostima onaj znate Matija registarske oznake BG Ceda. komentari bez Matije su dosadni uz njega se covek i razveseli.

Stojan

27.06.2012. 21:14

@PRIPRAVNIK - Matija je danas tesko bolestan. Verovatno nece ustati iz kreveta sledecih nedelju dana.Cuo sam da je ophrvan zalom za Cedinim neuspehom da utice na vladu i skorom zabranom parade.Oni zlobni kazu da je ostisao na sastanak sa cedom po nove instrukcije, sta da bloguje i komentarise na Novostima.Ko ce ga znati, neka mu je siroko polje.

MatijaBG LDP/DS

27.06.2012. 21:41

@PRIPRAVNIK - Srce moje malecko,tu sam ja uvek,nekad i kao DUH....meni kao Cedinom potparolu na Novostima prosto je neverovatno da tebe CESID kao takvog statisticara nije uzeo kao svog potparola...meco,necu ja prestati d avas uveseljavam....moj bozanstveni smisao za humor tek sledi,posebno dok svih narednih godina budete urusavali Srbiju:))Smejacemo se svi grohotom.

Sasa82

27.06.2012. 20:44

red je da se izjasnite, suvise se oduzilo to prelamanje u vasoj stranci, poslusajte glas naroda on je rekao 6. maja da sns treba da bude u vladi

Džej Džej Okoča

27.06.2012. 20:44

Toma (Vučić) - Dačić - Dinkić, sa sve veljama, vulinima, karićima ... Ne znam postoji li groznija kombinacija. Užas !

Jedino je DS odgovor na vaše pitanje da li postoji. DS nema Alternativu

27.06.2012. 20:55

@Džej Džej Okoča - DS je više od kombinacije. Srećom sada imamo alternativu tako da DS može da oladi malo. Najgore je kada nemaš alternativu a imaš DS koji ti ne da alternativu. Da Plačeš od muke ...

dušan

28.06.2012. 10:07

@Džej Džej Okoča - DS nema alternativu jer ovog puta nece u vladu bilo skim..mnogo alternativa oko koalicije imaju samo oni žedni vlasti..trajaćete kratko i to znate dobro..do prvog ozbiljnijeg pitanja oko KiM,tamo gde ste se najviše busali u prsa a vi ste ga i izgubili 90-ih

steps

27.06.2012. 20:56

Gospodine Dacicu nema niceg loseg u tome da vi vodite vladu, samo ne zaboravite da su gradjani prvenstveno glasali za promene i da je sns najaca politicka stranka u Srbiji

Stojan

27.06.2012. 21:06

@steps - Ne brini ti nista, radimo zajedno.Glavno da je DS otisao u istoriju.

Stojan

27.06.2012. 21:12

Vidi, vidi, ispostavilo se da bas DS ima alternativu.Ovom narodu je bilo dozlogrdilo da im neko govori kako EU nema alternativu.Nece proci ni godinu dana videce se da EU ima alternativu i da je dobro da smo na margini a ne u centru nijagarinih vodopada.

Nikoleta

27.06.2012. 21:17

Ja sam glasala za promene a ovo ne samo da nije promena nego nije ni posteno. SNS je dobio najvise glasova i premijer treba da bude naprednjak a ne neko koje bio drugi najvisimfunkcioner prethodne vlade. Sada kad jos kao dodatak dodje i Dinkic, pitam se: za koje promene smo glasali??? Toma bi trebalo da presece ( ipak je on ubedljivo najjaca i najbolja persona u SNS) i da kaze dosta bre ucena. Nije normalno da pobednik izbora samo figurira u vladi koju ce da prave Dacic i Dinkic!

sulejman spaho

27.06.2012. 22:26

@Nikoleta - pa sta sto ce dacic biti premijer,samo ako bude dobro ,,hvatao ove zute kad budu vatali maglu s nasim parama pomocu raznih lirdzetova,cesni i ostalog vazdusno kopnenog saobracaja.bitna je i jedino pravda! oni koji su ojadili,pokrali rascerupali u proteklih 12 godina svu industriju srbije,vreme je da napune od sremske mitrovice pozarevca,valjeva i ostalih zatvora po srbiji.

rade

28.06.2012. 10:03

@Nikoleta - koju industriju srbije,majketi?pre dvanaest godina nije bilo ni hleba ni mleka u prodavnicama!

zare5

27.06.2012. 22:26

pa i treba da ga ocekuje,svako ko ima vecinu za formiranjem vlade ima pravo od predsednika da trazi mandat za formiranjem vlade.

zippo2

27.06.2012. 22:28

dajte vise formirajte tu vladu pa da idemo dalje nije nam vise bitno ko ce biti mandatar nove vlade vec je bitno da se formira.

zlatko

27.06.2012. 22:35

Sta govoriti o coveku koji je spreman na svaki nacin da ucestvuje u vlasti,a sta je sve pricao o dinkicu,dacicu,palmi.U redu,narod je nezadovoljan i hteo je promene,ali ne promene samo jedne politicke partije vec svih koji su prethodnih godina vodili drzavu.Nije problem samo u ds-u vec i u sps-u,ursu i ostalim strankama koje su bile u vlasti,a s'obzirom da se i naprednjaci ponasaju tako,samo da se docepaju izvrsne vlasti onda se vidi da nama obicnim gradjanima nema boljitka

Navijac

27.06.2012. 23:00

Predlazem Sinisi Mihajlovicu da sastavi tim od politicara,dobri su dribleri driblaju svoj narod do iznemoglosti, a pevaju himnu ko slavuji.Za golove su eksperti, ali imju jednu malu manu postizu samo autogolove.

RADE

28.06.2012. 10:32

@Navijac - .a i Siniša ti je dobar strašno..još jedan patriota po zanimanju...svi ste isti!!

dušan

28.06.2012. 10:30

@Ruby - ...hahahah.."ne vraćaj se staroj ljubavi"..pa šta radi Dačić celog života drugo nego da menja stranu samo da bi bio u vlasti???!!!

Biba

28.06.2012. 09:58

Radujem se kad bi Srpija dobila Dačića kao premijera, pa da posmatram Srpiju još jednom u potpunu izolaciju! Iste partije su terali Srpiju već jednom u totalnu katastrofu i narod ništa tome naučio ...... želim vama vesele godine u vašem glavnom kabareta u Beograd .....

ТОМА,СТАРО СЕЛО

28.06.2012. 14:01

Тома оцекује Даццца,а са нјима народ оцекује пропаст.Покаѕали сте ста ѕнате од 97.до 2ооо год.