VLADA Srbije i sve institucije naše zemlje moraju da preduzmu sve što je u njihovoj moći da se zaštite bezbednost i prava naših građana na KiM. Istovremeno, pozivam građane iz južne srpske pokrajine da ne odgovaraju na provokacije.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ovu poruku preneo je u četvrtak političkim liderima Srba sa severa KiM, koju su se sastali sa njim u zgradi Predsedništva.

Nikolić ih je obavestio da se pri rešavanju problema KiM mora postići konsenzus svih relevantnih političkih faktora u državi i da će taj razgovor organizovati u što kraćem roku. On je sagovornicima pokazao deo dokumenata o pregovorima Beograda i Prištine i obećao im da će ubuduće Srbi sa Kosmeta biti uključeni u sve razgovore, ali niko nije želeo da kaže šta je video.

- Očekujemo jasniju politiku Beograda prema Kosovu. Uskoro ćemo dobiti sva dokumenta o pregovorima sa Prištinom, da bismo znali šta je sve dogovoreno. Danas nas je, recimo, Euleks pozvao da uzmemo registarske tablice na kojima piše KS i RKS, iako je Borko Steafanović govorio da to ne moramo - rekao je Dragiša Milović, predsednik opštine Zvečan.

Za stolom su bili i čelnici opština Kosovska Mitrovica, Zubin Potok i Leposavić - Krstimir Pantić, Slaviša Ristić, Branko Ninić, kao i Radenko Nedeljković, načelnik Kosovskomitrovačkog okruga.