ALEKSANDAR ŠAPIĆ, PREDSEDNIK GRADSKOG ODBORA DS

PRVI DALI LISTU

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Aleksandar Šapić izjavio je u subotu da je ta stranka prva predala izbornu listu za predstojeće izbore u Beogradu pod nazivom „Dragan Đilas - izbor za bolji Beograd“.

- Demokratska stranka je danas prva predala izbornu listu, jer smo prvi prikupili dovoljan broj potpisa građana - naveo je Šapić u pisanoj izjavi.

On je ocenio da je to pokazatelj da je DS Beograda radio dobro i odgovorno.


ALEKSANDAR VUČIĆ, ZAMENIK PREDSEDNIKA SNS

POSAO PRIORITET

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke i kandidat naprednjaka za gradonačelnika Beograda, Aleksandar Vučić, predstavio je u subotu „Plan za Beograd“, čiji je prioritet, kako je rekao, smanjenje nezaposlenosti i obezbeđivanje radnih mesta za Beograđane.

Vučić je na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu „Holidej in“ naveo da je nezaposlenost najveći problem Beograda i da je, kako tvrdi, 25 odsto Beograđana bez posla.

Stoga su prioritetni ciljevi naprednjaka popravljanje investicionog ambijenta, otvaranje novih radnih mesta i obezbeđivanje više poslova.

- Beograd mora da bude motor razvoja cele Srbije, a pitanje radnih mesta je danas ključno i najvažnije - smatra Vučić.

VOJISLAV KOŠTUNICA, PREDSEDNIK DSS

POZIVAJU NA NASILJE

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da i posle osam godina od talasa nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji albanski separatisti pozivaju na nasilje i prete da će silom sprečiti održavanje izbora u toj pokrajini.

- Mi hoćemo demokratsko pravo da organizujemo izbore, albanski separatisti hoće nasilje. Time po ko zna koji put potvrđuju da je nasilje drugo ime za lažnu državu Kosovo - rekao je Koštunica u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.


ČEDOMIR JOVANOVIĆ, PREDSEDNIK LDP

MODERNO SELO

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da ne može da zamisli ideju moderne Srbije bez srpskog sela, ali da ne misli da bliskost sa selom treba graditi na izveštačen način, „gurajući se u neku štalu ili u prikolicu“, saopštila je LDP.

Jovanović je na tribini u Barajevu rekao da Srbija treba da bude bolje mesto za život i da je beda posledica niza grešaka onih koji su vodili zemlju.

- Monologu nema mesta u kampanji, a ono što rade drugi, mi sebi ne smemo dozvoliti. Istina pred ljude. Od istine se ne može pobeći i niko od istine nije pobegao - izjavio je Jovanović.

GENETIČAR MIODRAG STOJKOVIĆ KANDIDAT DEMOKRATA

JASNA VIZIJA BUDUĆNOSTI

Dr Miodrag Stojković, koji je svetsku slavu stekao tako što je prvi klonirao ljudski embrion u humane svrhe, odlučio je da uđe u političke vode i to kao poslanički kandidat Demokratske stranke. Peti je na listi, odmah iza Dragana Đilasa, Ružice Đinđić, Dragoljuba Mićunovića i Rasima Ljajića.

Stojković je, za „Novosti“, rekao da ga iz Demokratske stranke niko nije zvao, već da je u DS sam otišao, jer veruje da njena politika garantuje budućnost mladim i talentovanim ljudima u Srbiji.

- Muka mi je od mapet šou politike, koju svi imamo prilike da gledamo. Mislim da je naša obaveza da pomognemo onima koji dobro rade i imaju jasnu viziju kuda dalje - rekao je Stojković.

On ističe da mu je posebno važno da se još brže menja stanje u nauci i da u toj oblasti najbolji program ima stranka koju je izabrao. (D. I. M.)