Kruševac: Turska kompanija U.A. Aribolt otvara pogon

Tanjug

22. 01. 2013. u 18:05

Kompanija U.A. Aribolt iz Istanbula otvoriće u narednih šest meseci pogon za proizvodnju ženskih čarapa u Kruševcu i za početak zaposliti oko 100 radnika

KRUŠEVAC - Kompanija U.A. Aribolt iz Istanbula otvoriće u narednih šest meseci pogon za proizvodnju ženskih čarapa u Kruševcu i za početak zaposliti oko 100 radnika, saopštio je u utorak vlasnik te kompanije Arif Kazdal.

U naredna tri meseca, kompanija će u Kruševac premestiti oko 200 mašina vrednosti dva miliona evra, da bi u sledeća tri meseca pokrenula proizvodnju od oko četiri miliona čarapa mesečno.

"Kruševac smo izabrali zbog toga što ima slobodnu zonu, kao i zbog velike stope nezaposlenosti", kazao je Tanjugu vlasnik kompanije, nakon razgovora sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem.

On je rekao da je reč o ozbiljnoj kompaniji koja, osim u Turskoj gde se mesečno proizvodi oko pet miliona čarapa, ima pogone u Litvaniji sa proizvodnjom od 2,5 miliona proizvodnih jedinica na mesečnom nivou.

Proizvodnja u Kruševcu biće namenjena tržištima Rusije, Belorusije, Ukrajine i Rumunije, saopšteno je nakon sastanka u gradskoj upravi.

"Razgovarali smo o potencijalnim lokacijama, videćemo da li će predstavnici turske kompanije izgraditi novi objekat ili će adaptirati postojeće napuštene objekte velikih sistema", kazao je gradonačelnik Gašić.

On je naglasio da Kruševac ima osposobljene kadrove za rad u konfekciji, s obzirom da je u tom gradu nekada postojala i dečja konfekcija "Jastra" i podsetio da je nedavno još jedna turska kompanija za proizvodnju PVC stolarije preselila svoje mašine u taj grad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Branko

22.01.2013. 19:26

Pa sve ovo su mogle da urade i komšije iz Prizrena i Uroševca, mnogo povoljnije, sigurnije i poštenije.

Walter Rado

23.01.2013. 07:25

@Branko - Imate pravo. Ali organizovana zavera da se Srbija unisti I na silu islamizira to nece dozvoliti.