Fond za razvoj nudi refinansiranje zajmova

M. Lj. P.

17. 10. 2012. u 21:32

Fond kreće u refinansiranje kredita koje su firme uzele kod poslovnih banaka.Planiraju plasman kredita uz kamatu od svega četiri odsto

USKORO bi, bar prema najavama Fonda za razvoj, ova institucija mogla da krene u refinansiranje kredita koje su firme uzele kod poslovnih banaka. Da će ovaj program za preduzeća biti posebno atraktivan govori podatak da Fond za razvoj u narednoj godini planira plasman kredita uz kamatu od svega četiri odsto. Trenutno je, kako podseća direktorka Fonda za razvoj Slađana Backović, kamata na zajam ove institucije maksimalnih 4,5 odsto.

Prioriteti u korišćenju sredstava imaće projekti koji imaju za cilj otvaranje novih radnih mesta, koji podstiču proizvodnju za izvoz, investicioni projekti iz oblasti industrije, prerađivački kapaciteti, kao i programi primarne poljoprivredne proizvodnje.

- Takođe, veću šansu za dobijanje nekog od ovih povoljnih kredita imaće i biznis planovi, koji obezbeđuju primenu inovacionih tehnologija, ili veću energetsku efikasnost - tvrdi direktorka Fonda za razvoj. - Oblasti na koje posebno stavljamo akcenat su zanatske radnje, kao i sve rasprostaranjenije žensko preduzetništvo.

Najpopularniji krediti su oni za početnike u biznisu, gde je rok otplate do pet godina, grejs period 12 meseci, uz kamatnu stopu od tri odsto na godišnjem nivou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Zoran1

18.10.2012. 04:35

Ma da sve je reseno kada uzmes kredit na kredit. Ako te onaj prvi nije dokrajcio onaj "DOBAR" kredit sa zlatnom kamatomz ce to uciniti sigurno. Kada ce ljudi shvatiti da se banksterima i njihovim slugama politicarima nista nesme verovati?