Rekonstrukcija „Kontinentala“: Pet zvezdica za 30 miliona evra

P. J.

petak, 04. 05. 2012. u 20:56

Реконструкција „Континентала“: Пет звездица за 30 милиона евра
Renoviranje će početi 16. jula, a kada se za završe radovi, beogradski hotel sa pet zvezdica poneće naziv svetskog lanca "Kraun plaza"

RENOVIRANjE hotela "Kontinental" počeće 16. jula, a kada se za godinu dana završe radovi, ovaj novobeogradski hotel sa pet zvezdica poneće naziv svetskog lanca "Kraun plaza". U novo ruho biće uloženo između 25 i 30 miliona evra, imaće pet soba više nego danas, a dobiće predsednički i "džunior svit" apartmane.

Spoljašnjost hotela ostaće prepoznatljiva, ali ceo enterijer biće potpuno obnovljen. Tako će beogradska "Kraun plaza" imati ukupno 420 modernih soba, 14 kongresnih sala, dva restorana, bar i prošireni spa-centar. Kada poslednje goste isprate 15. jula, radovi će odmah početi.

"PARK" OBNOVA hotela "Park" počeće 26. maja, odvijaće se u dve etape, a radovi će biti završeni već do početkom septembra. Renoviranje će koštati oko 800.000 evra, a još toliko vredi inventar koji će biti prenet iz hotela "Kontinental". Kako kaže Živorad Vasić, "Park" će nositi tri zvezdice, a gosti će noćenje plaćati između 60 i 65 evra.

- Sam početak rekonstrukcije označiće prelazak u "Kraun plazu" - kaže za "Novosti" Živorad Vasić, direktor za hotelske projekte u "Delta rilestejt" i prvi čovek "Kontinentala". - Ciljamo da naši gosti tokom radne nedelje budu poslovni ljudi, koji učestvuju na kongresima i seminarima. A vikendom očekujemo tranzitne goste koji dolaze u obilaske. Prema specifikaciji "Internacional hotels grupe", 120 luksuznih soba nosiće oznaku "klab levl", imaćemo predsedničke i "džunior svit" apartmane, a ostale sobe biće po standardima "Kraun plaze". Cena smeštaja u novom hotelu variraće od 140 do 170 evra.

Prema njegovim rečima, u sledećih nekoliko nedelja biće završene dve "uzorne" sobe, prema kojima će biti opremljene sve ostale, kada arhitekte "Delta rilestejt" i "Internacional" daju zeleno svetlo. Vredan inventar kojim hotel sada raspolaže popisan je u katalog. Modernim nameštajem biće opremljeno 129 soba beogradskog hotela "Park", koji takođe pripada "Delti", dok će ostatak stvari biti poklonjen ili prodat na aukciji.

- Sa "Delta fondacijom" doniraćemo televizore i krevete domovima za nezbrinutu decu, kako bi ove ustanove postale lepše - kaže Vasić. - Zadržaćemo banket stolice, escajg i tanjire za naš ketering, a od 20. do 30. jula organizovaćemo aukciju. Svi zainteresovani moći će u hotelu da pogledaju eksponate, nakon čega ćemo im slati ponude. Na licitaciji će biti i dva koncertna klavira, kao i mnogi rariteti koji su stariji i po četiri decenije.

NAGRADA

PRVI čovek "Kontinentala" Živorad Vasić dobio je nedavno i priznanje "menadžer u hotelijerstvu za 2011. godinu". Ovu nagradu dodelio mu je Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva SACEN, na osnovu finansijskog uspeha hotela, dobrih komentara gostiju i društvene odgovornosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

miami

04.05.2012. 22:37

Slusam o obnovi od 2005te godine.Od tada je proslo sedam godina.Izbori I price.Gladajte u rezultate,a ne u price.

Miki

05.05.2012. 16:57

@miami - I krajnje je vreme. Ovaj hotel je najveci zagadjivac okoline jer neprestano ispusta i zimi i leti crni dim od mazuta. Trebalo ga je zbog aerozagadjenja odavno zatvoriti!!