Bez carine do 70 evra

28. 09. 2011. u 21:02

Država najavljuje povoljniji uvoz robe. Proizvodi vrednosti do 70 evra ubuduće neće podlegati plaćanju carine, najvaljuju iz Ministarstva finansija

VLADA Srbije trebalo bi iduće sedmice da razmotri predlog za podizanje granice za bescarinski uvoz robe sa 45 na 70 evra, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu finansija Miodrag Đidić.

- Pojednostavljeno rečeno, vi ste mogli da naručite robu iz inostranstva, knjigu recimo, čija je vrednost 50 evra i vi ćete platiti sve dažbine, jer je do sada bila oslobođena plaćanja carine roba vrednosti do 45 evra. Sada se to menja pa roba u vrednosti do 70 evra ne podleže plaćanju carine - rekao je Đidić.

On objašnjava da je reč o pošiljkama koje stižu poštom, kada ih pošalje neko iz inostranstva, ili kad se neka roba kupi u inostranstvu, a stiže u paketu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

grga

28.09.2011. 21:51

to to,samo uvoz,samo narucivanje preko americkog interneta,ako hoces nesto da kupis odes lepo u prodavnicu!!

Mile

28.09.2011. 23:56

Jos jedna prevara i zamajavanje naroda. Drzavni sekretar ne govori istinu, a to znaju svi koji su pokusali nesto da kupe na ovaj nacin. Trenutno oslobodjenje od carine je na vrednost paketa do 20 Eura s tim da je i cena postarine uracunata u vrednost !!! Ovo se odnosi samo na to ako vam neki rodjak salje neku polovnu stvar. Svaka komercijalna transakcija se carini bez obziraq na vrednost tj ako kosta i samo 1 Euro. Od ovoga su izuzete knjige. Da ne govorimo o paketima koji nestaju na carini.

abc

29.09.2011. 19:50

@Mile - @Mile Ja vrlo cesto kupujem na ovaj nacin.Tacno je da je trenutno 20e granica i tacno je da se paketi gube na carini. Ostalo sto ste napisali je gomila gluposti! Sve se bojim da ce neko da carini paket vrednosti 1e, pa samo carinske takse bi bile visestruko vece od vrednosti tog paketa. Vrlo cesto se desava da i paketi vecih vrednosti od 20e prolaze bez carinjenja.

Mika

29.09.2011. 03:13

Pretrgli su se..... ! Sopstvenom narodu onemogucavaju bilo kakav normalan zivot.... a za kradju paketa i njihovom otvaranju u posti, niko ne odgovara! Ma, Srbija ide ka srednjem veku, a ne ka Evropi! Zasto knjige, muziku, filmove, casopise i slicno u potpunosti ne oslobode carine! Sramota!

marko

29.09.2011. 16:02

Dok se sve proizvodilo kod nas nisam ni uvozio ni imao razloga sem na luksuz a danas kada je ova vlast upropastila Srbsku privredu placali smo carinu i na keks: Hvalite se pa cime se to hvale gubitnici sto su prodali i upropastili zemlju?

nebojsa

29.09.2011. 19:04

ja sam sa vrsacke poste poslao paket detetu koji lezi na institutu za opekotine u zvecanskoj u kojoj su bili samo slatkisi radi nemogucnosti da dolazimo svaki dan kod nje u posetu posto je na odeljenju intezivne nege,,verovali ili ne, od paketa ni traga., pojeo vuk magarca,kolike li mizerije od strane postara ili onih u portirnici koji tamo primaju paket,,tek sta bi bilo da je bio paket vece vrenosti,,zamislite te ljude koji rade na tim mestima i koliko bi trebali za takve stvari da odgovaraju,,