Grčka ATE banka namerava da do kraja ove godine okonča prodaju manjinskog paketa akcija koje poseduje u niškoj AIK banci. Reč je o vlasništvu od 20,3 odsto kapitala, a ceo paket običnih akcija na Beogradskoj berzi trenutno vredi oko 30 miliona evra.

Naime, upravni odbor ATE banke odlučio je da se nastavi međunarodni tenderski postupak prodaje udela u niškoj AIK banci i u skladu sa tim su angažovani konsultanti za prodaju: Investiciona banka Grčke i Evropska korporacija za privatizaciju i investicije EPIC, objavljeno je na Atinskoj berzi.

- ATE banka namerava da do kraja 2012. proda većinsko vlasništvo u rumunskoj ATE banci, kao i manjinske pakete akcija u AIK banci - navode analitičari „Sinteza invest grupe“. - ATE u AIK-u poseduje 20,3 odsto običnih akcija koje je stekla krajem 2006. godine na nivoima od oko 5.200 dinara po akciji, kao i 24,9 odsto prioritetnih akcija ove niške banke.

Akcije AIK banke su proteklu sedmicu okončale na Beogradskoj berzi na 1.811 dinara, a na ovom nivou ATE-ov paket običnih akcija vredi oko 30 miliona evra.