Britanski sud: Galaxy tab nije kul kao iPad

Tanjug

09. 07. 2012. u 18:23

Samsung je dobio sudsku bitku protiv Apple-a, budući da je britanski sudija presudio da Galaxy tab nije dovoljno "kul" da bi ga pomešali sa iPadom

LONDON - Južnokorejski Samsung dobio je danas sudsku bitku protiv američkog rivala Apple-a, budući da je britanski sudija presudio da Samsung-ov tablet uređaj Galaxy tab nije dovoljno "kul" da bi ga pomešali sa Apple-ovim iPadom.

Britanski sud je presudio da se Galaxy tab ne kosi sa registrovanim dizajnom Apple-a i da nisu velike šanse da ga potrošači pomešaju sa iPad-om, prenela je agencija AFP.

Modeli Samsung-a ne poseduju prepoznatljivu i ekstremnu jednostavnost koja je karakteristična za dizajn Apple-a, naveo je u presudi sudija Kolin Birs. "Oni nisu tako kul", dodao je on.

Sudija je dodao da je Samsung-ov tablet dosta tanji od iPad-a, i da ima "neobične detalje na pozadini". Apple ima rok od 21 dan da podnese žalbu na presudu.

Apple-ov iPad drži oko 65 odsto rastućeg tržišta tablet računara, dok "Samsungov" Galaxy tab čini oko šest odsto globalne prodaje, prema podacima istraživačkih kuća ABi i IHS.

Kompanije Apple i Samsung podnele su jedna protiv druge niz tužbi oko patenata u većem broju zemalja, u pokušaju da se dokopaju većeg udela na tržištima pametnih telefona i tablet računara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

baunti

09.07.2012. 20:43

Drago mi je zbog ove presude, jer je Apple poceo da prelazi sve granice sa svojim glupim tuzbama. Oni kao prvi ne bi smjeli da tuze nikoga jer su pokrali toliko inovacije od Xerox-a i drugih kompanija da to nije normalno, a sada se prave zrtve. Od kako je Steve Jobs umro, mislim da ce Apple polako u sunovrat, jer ne znam koliko im je novo rukovodstvo spremno da napreduje inovacijama, a koliko tuzbama.