Novi iPad se više zagreva

Tanjug

sreda, 21. 03. 2012. u 11:33

Нови иПад се више загрева
"Apple" tvrdi da je novi model "iPad-a" u skladu sa njegovim termičkim standardima, iako testovi pokazuju da se taj "tablet" zagreva za 5,3 stepeni više od prethodnog modela
VAŠINGTON - "Apple" tvrdi da je novi model njegovog "tablet" uređaja "iPad-a" u skladu sa njegovim termičkim standardima, iako testovi pokazuju da se taj "tablet" zagreva za 5,3 stepeni više od prethodnog modela.

Veće zagrevanje novog "tableta" u odnosu na prethodni model "ajped 2", otkrio je holandski veb sajt "tweakers.net", preneli su danas francuski elektronski mediji.

Sajt je to utvrdio podvrgnuvši oba "tableta" testu "GLBenchmark", a potom je merio njihovu temperaturu uz pomoć termičke kamere.

Temperatura novog "iPad-a" iznosila je 33,6 stepeni Celzijusovih, a "iPad-a 2" 28,3 stepena Celzijusovih.

Ustanovljeno je i da je desni donji deo "tableta" najtopliji.

Objašnjenje, međutim, nije vezano za neku grešku u izradi uređaja, već za funkcionisanje procesora A5X i njegovog četvorojezgarnog grafičkog dela.

Uzrok može da bude i baterija čija je veličina povećana da bi mogla da se obezbedi autonomija funkcionisanja od 10 časova, dok su performanse vezane za prikazivanje sadržaja udvostručene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije