RSS

Sve vesti

Depositphotos

Omiljeni zimski napitak: Kuvano belo vino je nešto što morate da probate

Jedno od omiljenih zimskih pića uz koje možemo najbolje da se ugrejemo svakako je kuvano vino. Obično ljudi kuvaju crno, ali evo kako da skuvate belo vino

Depositphotos

Ne pretvarajte hranu u otrov: Ove greške često pravimo u kuhinji

Evo nekoliko čestih grešaka, uz savete kako ih izbeći...

Depositphotos

Izbegnite ih i napravite savršene palačinke: Četiri najčešće greške u pripremi omiljene poslastice

Iako većina ljudi smatra da je baš onaj recept prema kojem prave palačinke onaj pravi, postoje neka univerzalna pravila, koja će vam pomoći da izbegnete osnovne greške

Depositphotos

Brzo i lako se prave: Ukusne salate za ljubitelje morskih plodova

Napravite: salatu sa lignjama, sa morskim plodovima i povrćem, sa hobotnicom, sa tunjevinom i avokadom

Depositphotos

Zabluda broj 1: Mnogi misle da će smršati, ukoliko primenjuju ovakav način ishrane

Ovaj način ishrane definitivno ne utiče na topljenje masnih naslaga

Vanilice za sva vremena  Depositphotos

Učinite poslastice još boljim: Ukusnije je sa džemom

Mnogi kolači i torte prave se sa džemom. Morate da probatge: vanilice za sva vremena, kako kolačić, saher zadovoljstvo, koh od griza ili knedle posute makom

Depositphotos

Ravan stomak „se pravi“ u kuhinji: Pogledajte 11 proizvoda koji će vam pomoći da izgubite kilograme sa stomaka!

Nutricionisti i lekari ponavljaju neumorno da je za ravan stomak potrebno 70% pravilne ishrane

Foto: D. Dozet

Možda vas ovi razlozi nateraju da ga izbacite sa jelovnika: Evo šta se tačno dogodi telu kad prestanemo da jedemo beli hleb

Količina ugljenih hidrata često hleb čini nezdravom namirnicom, a pogotovo ako govorimo o belom hlebu, onom napravljenom od belog brašna

Ilustracija / Foto Depositphotos

Pekarske čarolije: Gurmanske i posne pogačice

Ko voli stvari od testa, a naročito pogačice, treba da proba ove recepte: punjene mlevenim mesom, jednostavne sa jogurtom, sirne, sa čvarcima, od krompira, sa šampinjonima i maslinama, filovane piletinom

Krofnice / Depositphotos

Niste odoleli i sigurno ste probali, ali, da li znate kako se pravi HANUMIN PUPAK?

Upoznajte krofne koje turske domaćice rado posluže gostima

Ilustracija / Foto Depositphotos

Očistite organizam povrćem: Posle krkanja, treba nam cvekla

Kako bismo popravili stanje organizma i posledice prejedanja, potrebno je da jelovnik obogatimo namirnicama koje će uspešno neutralisati masnoće i očistititi organizam

Ilustracija / Foto Depositphotos

Dijeta za duže staze: Jabuka pre obroka, kilogram manje nedeljno

Jabuke smanjuju apetit i regulišu probavu, odnosno ubrzavaju metabolizam, ali i čiste organizam od toksina ki zato je ova dijeta efikasna i daje dobre rezultate u dužem periodu

Ilustracija / Foto Depositphotos

Zdravlje iz tanjira: Prokelj i kupus jačaju imunitet

Važno je da zimi jedemo što više povrća svakoga dana, a stručnjaci kažu da posebnu prednost treba dati prokelju, kupusu, cvekli i bundevi, jer će nam pomoći da ojačamo organizam u hladnim danima

Foto A.Stevanović

NAJOPASNIJA namirnica koju stalno jedemo: Često je na sniženju, a niko vam neće reći da može biti živ OTROV

Namirnica koja je često na sniženju, a retko ko bi vam rekao da je štetna za čovekov organizam i da je odmah izbacite iz ishrane

Keksići kao cvetići Depositphotos

Ukusi koji ne padaju u zaborav: Probajte starinske kolače

Koliko smo puta čuli da je nešto spremljno po bakinom receptu? Probajte: keksiće kao cvetiće, princes krofne, čokoladne bombice u kokosu, nenadmašne kiflice i tulumbe

Ukusne i bez mnogo kalorija: Probajte obrok salate

Ukusne i bez mnogo kalorija: Probajte obrok salate

Zamenite glavni obrok nekom dobrom salatom. Napravite: krompir na drugačiji način, vitaminski miks, sa voćem i povrćem, sa kukuruzom i mirođijom, zalogaje od piletine, bundevu sa mesom, neodoljive makarone

Depositphotos

Nije svejedno iz koje posude pijete ovaj napitak: Najukusniji je čaj iz porcelana

Stručnjaci tvrde da čaj ima najbolji ukus ako ga pijemo iz porcelanske šolje, na temperaturi od 60 stepeni. Prihvatljive su i keramičke, a njihova prednost je u tome što duže zadržavaju toplotu

Depositphotos

Važno je da ostane sočno i ukusno: Koliko dugo se meso peče u rerni

Ukoliko ne vodite računa koliko je rerna zagrejana i na koju temperaturu je podešena, može se desiti da meso ostane suvo i ne naročito ukusno. Različite vrste mesa zahtevaju drugačiji tretman

Ilustracija / Foto Depositphotos

Vitaminska bomba u čaši: Vanila jogurt podiže energiju

Ovaj smuti prava je vitaminska bomba i gotovo momentalno će podići vašu energiju na viši nivo, zahvaljujući nutritivnom bogatstvu sastojaka od kojih je načinjen

Zlatnožuta Depositphotos

Trpeza za sladokusce: Obradujte vaša čula ovim slatkišima

Probajte: zlatnožutu tortu, bez jaja, kraljicu lešnika i kolač sa orasima

Prikaži sve vesti

Verujete li da nove tehnologije mogu da imaju štetne efekte po zdravlje ljudi i životnu sredinu?