Krompir protiv hemoroida

A. M.

27. 04. 2018. u 21:15

Кромпир против хемороида

Shutterstock

Protiv hemoroida se koristi isključivo sirov krompir, dobrog kvaliteta, ne sme da bude zelen ili mlad, niti proklijao

HEMOROIDI su uporno oboljenje koje često veoma zagorča život, a uz pomoć krompira ovi bolovi mogu, bar, da se umanje.

Krompir sadrži vitamine C i E, organske i skrobne kiseline, fosfor, kalijum i kalcijum, pa veoma pomaže kod zarastanja rana. Takođe, krompir ublažava bol i pečenje, ojačava krvne sudove. Protiv hemoroida se koristi isključivo sirov krompir, dobrog kvaliteta, ne sme da bude zelen ili mlad, niti proklijao.

Pre upotrebe krompira treba se konsultovati sa lekarom, a ovaj recept je efikasan samo kada se pojave hemoroidi. Ukoliko je bolest uznapredovala - krompir neće pomoći. Po mogućnosti treba nabaviti krompir iz organskog uzgoja.


Recept za spoljašnje hemoroide

Za spoljne hemoroide treba uzeti dva dobro oprana krompira, iseći ih na komadiće i samleti u blenderu. Kada se dobije kašasta smesa, ukoliko smesa izgleda suvo, može da se razblaži sa kašičicom vode.

Smesa se ubacuje u tanak zavoj ili čistu platnenu tkaninu, zatvara i stavlja na spoljašnje hemoroide - deset do petnaest minuta. Oblog će brzo ukloniti svrab, peckanje i bol.

Ovakav tretman se primenjuje dva puta dnevno, pet dana.


Recept za unutrašnje hemoroide

Sirovi krompir se ljušti, pere i seče na štapiće debljine centimetar, pa stavlja u zamrzivač. Zamrznuti štapići se stavljaju u anus od tri do pet dana na samo 30 sekundi. Sledećih dana se krompir, ostavlja duže.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije