DOK su pripadnice lepšeg pola ubeđene da momci "padaju" samo na fizičke karakteristike, neke studije ih sasvim demantuju. Jedna od poslednjih je pokazala da je snažan muški afrodizijak žensko poznavanje što više jezika. Kada čuju devojke koje "parlaju" zavidan broj stranih reči, odmah počinju da ih gledaju drugim očima.

Istraživanje sprovedeno na 6.000 samaca u 11 zemalja sveta pokazalo je da muškarce zaista privlači ta veština. Studiju je pokrenuo tim zadužen za mobilnu aplikaciju za učenje stranih jezika, koji je zaključio da su oni koji je koriste svestrani, zainteresovani za usvajanje novih znanja i veština, vole da rade na sebi. Baš takvu poruku o sebi šalju drugima koji poznavanje stranog jezika tumače kao znak inteligencije, a ona je vrlo poželjna stavka u izboru partnera.

- Nije nikakvo iznenađenje da je u 2018. godini u globalnom društvu sposobnost govora drugih jezika tako važan kvalitet - kaže Džuli Hansen iz kompanije "Babl", koja je radila istraživanje. - Među tri najatraktivnija jezika ispitanici su naveli francuski, italijanski i španski.