Kobna je treća preljuba

M. D.

09. 07. 2018. u 21:28

Većina preljubnika "padne" tokom treće afere, a u proseku potrebne su nam četiri godine da uhvatimo preljubnika

Кобна је трећа прељуба

AKO uhvatite partnera u prevari, velika je verovatnoća da mu to nije prvi put, upozoravaju rezultati istraživanja sprovedenog među 1.000 članova popularnog veb-sajta za ljude koji traže partnera za aferu.

Većina preljubnika "padne" tokom treće afere, a u proseku potrebne su nam četiri godine da uhvatimo preljubnika. Tek je svaki deseti ispitanik otkriven tokom prve afere, da bi tokom svake treće preljube, verovatnoća za otkrivanje značajno porasla, pa "pada" svaki peti. Naučnici pretpostavljaju da je razlog to što preljubnici postanu previše samouvereni pa manje vode računa o skrivanju.

Najviše preljubnika, čak 39 odsto, uhvaćeno je jer su razmenili telefonsku poruku sa ljubavnicom. Sledeći razlog su imejlovi koji su "koštali" 22 odsto nevernih muškaraca i žena, dok su laži o kretanju došli glave svakom petom preljubniku. Studija je pokazala i da su oni koji varaju na početku veze skloni da nastave sa aferama u braku.

Sve u svemu, ako varate mala je šansa da se izvučete, jer dve trećine preljubnika biva uhvaćeno. Ali, ako je za utehu, samo 15 odsto veza završi se zbog afere što psiholozi objašnjavaju time da preljuba sve više postaje društveno prihvatljiva kao odgovor na dosadu u braku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)