Pametni muškarci se lakše žene

M. D.

08. 04. 2018. u 15:05

Jedna obimna studija pokazala je da pripadnici jačeg pola s visokim koeficijentom inteligencije imaju više verovatnoće da se u budućnosti ožene. Nije svejedno ni koja je inteligencija u pitanju

Паметни мушкарци се лакше жене

Shutterstock

Loša vest za večite neženje - odluka o stupanju u brak ima veze sa inteligencijom, a pametni muškarci su skloniji zavetovanju na večnu ljubav od onih s nižim koeficijentom inteligencije. Bar tako tvrde finski i američki naučnici koji su želeli da ustanove kako inteligencija muškarca utiče na to da li će se oženiti i koliko će godina biti u braku.

Obimna studija u kojoj su ispitivani prihodi, socijalni status i inteligencija čak 190.000 muškaraca pokazala je da pripadnici jačeg pola s visokim koeficijentom inteligencije imaju više verovatnoće da se u budućnosti ožene. Nije svejedno ni koja je inteligencija u pitanju. Ispitivane su tri: logička, koja se odnosi na rešavanje i razumevanje kompleksnih problema, numerička, koja podrazumeva matematički pristup rešavanju problema, i verbalna, kod koje je akcenat na rečima. Ispitanici s visokim nivoom verbalne intelignecije imaju najviše šansi da stanu na ludi kamen.

Inteligentniji muškarci imaju više šansi da ostanu u braku i četiri godine posle venčanja, bez obzira na tip inteligencije. Jedan faktor je, ipak, važniji od inteligencije - novac. Pa tako, bogataši su skloniji ženidbi od pametnih muškaraca.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

поштено говорећи

08.04.2018. 15:43

Паметан мушкарац разумије улогу жене и брака. Он зна да је код жене све оно што му суштински недостаје. И да тек у брачној заједници са женом има шанси да постане зрела и одговорна особа. Мени је ту најчуднији страх код неких мушкараца, страх од брака, невјероватно. Он ту добија много више него што губи. Некима се није лако ријешити дјечачких илузија, али ако то не урадиш на вријеме, онда те живот фино сачека и тресне по тинтари да то тада баш боли.

Znam

08.04.2018. 19:12

Ne zene se lakse. Nego bolje biraju. Oni koji nisu pametni se lako zene, ne biraju, i svasta im se moze podmetnuti.