NOVA KONTRACEPCIJA ZA MUŠKARCE: Odložite kondome, stigla je pilula

NovostiOnline

21. 03. 2018. u 23:20

НОВА КОНТРАЦЕПЦИЈА ЗА МУШКАРЦЕ: Одложите кондоме, стигла је пилула

Shutterstock

Kontracepcijska pilula ne smanjuje seksualnu želju kod muškaraca
Pre nekoliko meseci testirana je prva muška kontracepcijska pilula i tada je pokazano da na većini testiranih muškaraca, ona izaziva depresiju, smanjuje libido, povećava akne, bolove u mišićima i dovodi do česte promene raspoloženja.

Zato je sprovedeno i drugo testiranje na 83 muškarca i to u periodu od mesec i po dana i ovoga puta je prošlo uspešno.


Kontracepcijska pilula ne smanjuje seksualnu želju kod muškaraca. Poznata je i kao 'dimethandrolone undecanoate' i sastoji se od dugolančanih masnih kiselina koji usporavaju proces razgrađivanja. Zato je dovoljno konzumiranje jednom dnevno.


PROČITAJTE I: Povreda tokom intimnog odnosa za koju mnoge žene ne znaju, a traje čak 24 sata


Muška pilula funkcioniše isto kao i ženska, što znači da kombinuje aktivnost androgena - muškog hormona poput testosterona i progestina. Rezultati su pokazali da su se kod muškaraca, koji su koristili pilulu od 400 mg, pojavile manje količine testosterona, ali samo ako pilulu konzumirate zajedno sa hranom.


Svaki od ispitanika dobio je malo na težini, a zabeležen je i smanjen nivo dobrog holesterola.


“Mnogi muškarci se se oglasili i rekli da bi voleli da uzimaju dnevnu pilulu kao reverzibilnu kontracepciju, a ne injekcije sa dugotrajnim učinkom", rekli su stručnjaci.


(Telegraph)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Francesco

22.03.2018. 00:50

Postoji samo jedna "kontracepcijska pilula" za muškarce, ona umanjuje želju za seksom, a za životom pogotovo. Zove se "žena zarađuje više od mene i to mi nabija na nos svakog dana". Dragi moji, ko je to doživeo ni pakao mu neće teško pasti. Na svu sreću nisam okusio taj metak ali iskreno žalim svakog palog druga u toj borbi (rođeni buraz od tetke i kum su podlegli ranama), toj borbi koja uzima više žrtava nego svi ratovi u istoriji čovečanstva....