Cveće za lepše buđenje

V. N.

28. 02. 2018. u 12:15

Mnoštvo je saveta o tome kako da imamo bolji i kvalitetniji san. Ono što još nismo čuli, a nova američka studija tvrdi da deluje, jeste buket cveća na natkasni

Цвеће за лепше буђење

Shutterstock

PROVETRITE prostoriju, lezite na vreme, ne koristite mobilni telefon u krevetu, ne gledajte televiziju pre spavanja, unosite dovoljno vitamina C - mnoštvo je saveta o tome kako da imamo bolji i kvalitetniji san. Ono što još nismo čuli, a nova američka studija tvrdi da deluje, jeste buket cveća na natkasni.

Ako je cveće prvo što ugledamo pre nego što utonemo u san i nakon što ujutru otvorimo oči, bićemo manje anksiozni i lakše ćemo se izboriti sa stresom, zaključak je studije koju je sprovelo Američko društvo cvećara u saradnji sa kliničkim psiholozima sa Harvarda. Neće samo san biti bolji, šestomesečna studija o tome kako cveće u domu utiče na naše raspoloženje pokazala je da se kod većine ispitanika, u roku od nedelju dana, osećaj za druge probudio.

I zato, postavite cveće strateški po kući, na trpezarijski sto, stočić u dnevnoj sobi, na radnu površinu u kuhinji jer će vam tako i ostatak dana biti lepši.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije