Zašto u vezama volimo toplo-hladno

M. D.

05. 11. 2017. u 17:33

Зашто у везама волимо топло-хладно

Shutterstock

Kako postajemo intimniji sa nekim, padaju maske i zaštitne barijere. Osetljiviji smo i ranjiviji, pa lako možemo završiti povređeni. Zato se mnogi povlače u situaciji kad druga strana pokaže da je baš zagrejana

SVIĐAO vam se, a onda je počeo da odgovara na svaku vašu poruku i to odmah, lajkuje sve fotografije na "Fejsbuku", zove u bioskop, šalje SMS za laku noć i dobro jutro. I više vam nije zanimljiv? Ništa čudno, dešava se, i to ne samo tinejdžerkama već i zrelim ljudima.

Zašto nam nisu zanimljivi ljudi koji su nam stalno dostupni, spremni da odgovore na svaki naš mig? Zato što volimo lov, neizvesnost i igru, a čim je rezultat poznat, gubimo interesovanje, kažu psiholozi. Ali odgovor možda leži u nečemu čega nismo ni svesni - begu od intimnosti.

Kako postajemo intimniji sa nekim, padaju maske i zaštitne barijere. Osetljiviji smo i ranjiviji, pa lako možemo završiti povređeni, kažu stručnjaci. Zato se mnogi povlače u situaciji kad druga strana pokaže da je baš zagrejana jer se tako štite od mogućeg povređivanja.

Drugi razlog zašto bežimo kad neko pokaže suviše veliko interesovanje je što nam to "miriše" na očaj. Retko ko voli da se zabavlja sa osobom koja je suviše zahtevna i koja je uvek tu i ne dozvoljava nam da dišemo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Suzana

06.11.2017. 17:03

Za sve u zivotu treba imati stila, pa i za toplo-hladno. Neki se mnogo zaigraju i nikada ne saznaju sta su svojim preterivanjem izgubili...