Zanos jednom mora da prođe

T. L.

10. 10. 2017. u 20:20

Занос једном мора да прође

Shutterstock

Stručnjaci kažu da potom dolazi period kada hormoni i fikcija koja nas je naterala da "anesteziramo" sposobnost rasuđivanja prestaju da deluju

KADA se zaljubimo, zanos je naše drugo ime. Radosni smo, poletni, ne spava nam se, ne jede, a sve partnerovo nam je najbolje i najlepše. Stručnjaci kažu da potom dolazi period kada hormoni i fikcija koja nas je naterala da "anesteziramo" sposobnost rasuđivanja prestaju da deluju.


- To je trenutak kada realnost preovladava, skida se veo koji nas je zaslepeo - kaže francuski psihoanalitičar Valeri Blanko. - Prestaje čarolija, očaranost koja nam nije dozvolila da vidimo partnerove nedostatke, kao i jaz između onog što smo zamišljali i onog što je istina. Ta divna ljubavna simfonija koju smo sami komponovali doživljava fijasko.

Valeri kaže da je normalno da zanos prođe i da ne treba da patimo zbog toga, već savetuje da nastavimo da se radujemo i uživamo u vezi koliko možemo.

- Uostalom, prva razočaranja nam daju šansu da zavolimo pravo lice partnera, svu njegovu posebnost, a ne ono što smo projektovali - poručuje psihoanalitičar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije