Naglašenost nekog astrološkog znaka u ličnom (natalnom) horoskopu opisuje, između ostalog, i kakvi smo vozači, kao i kakav automobil najradije biramo.

Ovan je brz, oštar vozač, ali previše hrabar. Pošto voli da bude prvi u svemu, vožnju polaže čim za to stasa. Oseća se važan ako među prvima kupi auto i rado ga prijateljima pozajmljuje. Razume se u mehaniku. Omiljeni automobili su mu trkački, naročito crvene boje.

Bik je spor i veoma oprezan vozač. Kao i u životu, voli mir, udobnost i muziku. Njegova prirodna potreba da poseduje čini od njega mudrog kupca automobila. Često bira težak i elegantan model koji deluje bezbedno. Ne voli da pozajmljuje auto, a omiljeni modeli su mu karavan ili porodični automobil.

Blizanci su spretni vozači. Njihova omiljena putovanja su kratka, a ako moraju da krenu na duže često prave pauze. Vole društvo u autu, naročito one sa kojima mogu veselo da razgovaraju. Auto mora biti praktičan, mali i brz i često ih menja.

Rak je disciplinovan vozač, sporih refleksa i sklon incidentima. Pošto je promenljivog raspoloženja koje utiče na stil vožnje, ako ste u vozilu s njim možete da doživete stresove. Automobil mu je druga kuća, u njemu vozi sve što bi moglo da mu zatreba.

Lav je odličan vozač i svojim stilom želi svima koji učestvuju u saobraćaju da da do znanja da je neprikosnoven. Bira prestižne automobile koji, osim po ceni, moraju da odudaraju od prosečnog okruženja.

Devica je bezbedan, ali i relativno spor vozač. Užasan je suvozač jer preteruje u kritikovanju. Auto je uvek besprekorno ispravan, čist i dobro uglancan.

Vaga je elegantan vozač, poštuje sva pravila i odredbe, ali ponekad može da bude impulsivna zbog sopstvene neodlučnosti. Strpljiva je u koloni i ne pravi nepromišljene manevre. Voli moderne i elegantne automobile, naglašeno jakih boja.

Škorpija je žestok vozač čiji je stil vožnje uvek na granici ozbiljnog rizika. Lako gubi živce, ne podnosi kad ga pretiču, kao ni gužve i zastoje. Voli da vozi noću i bira auto sjajnih boja i bučnog motora.

Strelac je spretan vozač. Upravlja svojim autom brzo i precizno čak i u vrlo tesnom prostoru. Govori o konjskoj snazi svog motora sa izuzetnim poznavanjem i sigurnošću. Bira velike, prostrane automobile, kombije, a veliki je zaljubljenik u autobuse.

Jarac je praktičan vozač. Sposoban je za volanom, auto je uvek besprekorno ispravan i obezbeđen. S lakoćom prelazi dugačke deonice, voli teretna vozila, naročito kamione.

Vodolija je brz i opušten vozač, ali može biti i brzoplet. Koristi automobil za duge vožnje, veliki je zaljubljenik u brzinu, pa ga možete zateći na motoru, ali i u avionskoj pilotskoj kabini.

Ribe ne vole brzinu. Spore su, a pošto vole da se vozaju bez cilja, često lutaju. Rado staju da pomognu drugima, kao i auto-stoperima. Između automobila i broda, uvek će odabrati ovo drugo, jer je to brzina koja je kompatibilna s njihovom prirodom.