Kakve su osobe Škorpije: Adresa za strast i posesivnost

Astrolog Suzana Ban

29. 10. 2019. u 18:33

Какве су особе Шкорпије: Адреса за страст и посесивност

Depositphotos

Ovaj znak je simbol svih ratnih razaranja, terorizma, pljački i kriminala. Reč je o ljudima koji tokom života bar jednom moraju sebe da dovedu u smrtnu opasnost

Škorpiju odlikuje ogromna astrološka simbolika, koja može ići iz krajnosti u krajnost. Vladar je smrti i ponovnog rađanja, zagrobnog života i svega što je okultno, groblja, prisile i magije, strasti i požude, seksa i perverzije, masovnih grobnica, opsesije i fanatizma... Ovaj znak je simbol svih ratnih razaranja, terorizma, pljački i kriminala.

U prirodi - ovo je atomska energija. I reka, koja umire svojim ulivanjem u drugu i transformacijom postaje još jača i veća. To su i zmije, otrovni insekti i sve životinje koje žive ispod površine tla. A u okultnoj simbolici - duhovi, veštice, crnomagijaši, hipnotizeri i sektaši. Ovo su i sva groblja, deponije smeća i stratišta.

Ogromnu simboliku ovog znaka je teško nabrojati a da se ne propuste važni detalji koji u svakodnevnom ritmu naših života igraju važnu ulogu.

Na ljudskom telu vlada genitalnim organima, bešikom i debelim crevom. U mundanoj astrologiji ovaj znak predstavlja muslimane i Rome.

Na ličnom nivou, ostrašćenost, ljubomora i posesivnost osnovne su odlike Škorpije. Fiksni znak, koji ne trpi nikakve kompromise i promene, može biti veoma izazovan ukoliko njegovi pripadnici ne pronađu ventil kroz koji će se prazniti energija data im rođenjem. Reč je o ljudima koji tokom života bar jednom moraju sebe da dovedu u smrtnu opasnost. Nesvesna fanatičnost ih tera u razne situacije kojima mogu da ugroze ne samo svoju egzistenciju i ljude oko sebe, već i sopstveni život, kako fizički tako i psihički. Sposobni su da smrti pogledaju u oči, štavište, da joj svesno idu u susret. Odličan znak za hirurga, ali može dati i grobara, prostitutku ili ubicu. O tome, kako će se ova energija odraziti u ličnom horoskopu, govori raspored polja i ostalih planeta. Ipak, i "najblaži" predstavnici ovog znaka kad-tad će pokazati makar tragove opsesivne ljubomore, opasne ljutnje i beskompromisne volje. Jaka Škorpija u nečijem horoskopu može dati i vrsnog patologa, ginekologa, hirurga čvrste ruke, hrabrog ratnika ili čeličnog vojskovođu koji moć demonstrira surovom silom.

Loš položaj u natalnom horoskopu i nepovoljno dejstvo Plutona i Marsa opisuje destruktivnu ličnost, teškog životnog puta, ljubomornu i opsesivnu. Teško podnosi kritike, a poraze tragično prihvata. Deca i mladi sa naglašenom Škorpijom skloni su samopovređivanju, kako slučajnim nezgodama, tako i namernim posekotinama kojima sebe nesvesno kažnjavaju.

Zdravlje ovog znaka može biti jako ugroženo, jer su Škorpije sklone potiskivanju osećanja duboko u sebe. Svoje slabosti vešto sakrivaju, jer ne veruju drugim ljudima. Pomoć teško traže - za njih je to odraz nemoći i poraza. Sve ovo rezultira velikom nervnom napetošću zbog koje nisu retkost i zapanjujuće histerične epizode.


MLADEŽ

Osobe koje su u podznaku Škorpija, na licu obavezno imaju vidljiv ožiljak ili mladež. Osim toga, imaju karakteristične oči, iz kojih usled emotivne uzburkanosti može da blesne zloslutan pogled ubice. Ne moraju biti lepi, ali su, bez izuzetka, magično privlačni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije