ŠTA OTKRIVA GOVOR TELA: Prepoznajte u kom znaku je rođena neka osoba

Suzana BAN

utorak, 08. 10. 2019. u 14:00

ШТА ОТКРИВА ГОВОР ТЕЛА: Препознајте у ком знаку је рођена нека особа

Depositphotos

Na mnogo načina možemo da prepoznamo u kom je astrološkom znaku osoba rođena, ali jedan od najupečatljivijih je govor tela

NA mnogo načina možemo da prepoznamo u kom je astrološkom znaku osoba rođena, ali jedan od najupečatljivijih je govor tela. Ostavićemo po strani fizički izgled koji je prirodom dat, odnosno visinu, težinu, opštu fizionomiju. Za ovu procenu posmatramo glavne karakteristike ponašanja i sve ono što može da se podvede pod govor koji telo, nesvesno, saopštava. Iako ovo spada u takozvanu "zabavnu" astrologiju, tumačenja mogu biti iznenađujuće tačna. Proverite!


VATRENI ZNACI:

Ovan - svojim pokretima odaje odlučnu, samouverenu i spretnu osobu. Direktni su i borbeni u komunikaciji. Guraju se u prvi red, poskakuju i hodaju brzim i odlučnim koracima, čelom nagnuti napred.

Lav - odišu autoritetom i posebnošću. Besprekorno negovani, u odličnoj formi. Na specifičan način se prse, naročito kada se spremaju da nešto važno saopšte. Držanje tela je ispravljeno do granice iritantne nametljivosti.

Strelac - izgledaju neozbiljno, bezbrižno i dobrodušno. Krupni su, sporo se kreću, a svoju naklonost izražavaju telesnim dodirima. Ovo su oni ljudi koji vas, tokom razgovora, lupkaju po ramenu ili bockaju prstima. Često ih krase širok osmeh i krupni zubi.


ZEMLjANI ZNACI:

Bik - na licu mu sve piše. Naglašen, značajan pogled, namrštenost, podignutost obrva. Svoju osetljivost i senzualnost kriju iza hladnog izgleda. Imaju karakteristične sitne zube i vidljive desni kada se smeju.

Devica - povučena, prekrštenih ruku i nogu, suzdržana, ali naizgled neprimetnim i diskretno nervoznim pokretima odaje nesigurnost. Pipa kosu, gladi odeću i grozničavo trlja ruke. Kada se rukujete, ne pruža celu šaku već samo prste koji vas mogu iznenaditi hladnoćom.

Jarac - hladan, blago povijenih leđa, odmereno se kreće i ne odaje emocije. Vojnički stav može biti poljuljan kada se zainteresuje za nekoga. Tada, prekrštenih ruku, traži da se ponovi rečenica i sve to kako bi dobio na vremenu da o nečemu dodatno razmisli.


VAZDUŠNI ZNACI:

Blizanci - sitnije su građe, ubrzani, brbljivi i znatiželjni. U rukama su im olovka, telefon ili knjiga. Deluju detinjasto, preterano veselo, cupkaju u mestu. Okolina ih, često neopravdano, ne shvata ozbiljno.

Vaga - govorom tela šalje signale suprotnom polu. Flert i igra pogledima glavna je karakteristika ovog znaka. Voli da je primećena, pa u skladu s tim ne bira sredstva, ali nikada neodmereno ili vulgarno. Ovo su pozeri koji su dugo i temeljno pripremali svoj nastup među ljudima.

Vodolija - u mladosti su ovo bučne i primećene osobe u svakom društvu. Kada ih životno iskustvo nauči, buntovništvo zamenjuju strogim i naizgled nezainteresovanim držanjem iza koga kriju pravu prirodu.


VODENI ZNACI:

Rak ide iz krajnosti u krajnost. Ili se u potpunosti povlači i tromo prepušta drugima da vode glavnu reč ili, ako se odvaži da nastupi, šokira sve oko sebe svojom neodmerenom agresijom i žustrinom.

Škorpiju krasi ubitačan prodoran pogled i, ako je ljuta, stisnute usne. Govor tela je otvoren i neposredan, ali iz potaje uvek vreba svojom seksualnošću i magnetizmom. Često, čak i tokom najbezazlenijih razgovora, koristi preteći uperen prst.

Ribe svoju nesigurnost ispoljavaju preteranom pričom, jer im ona omogućava uspostavljanje komunikacije s nepoznatim ljudima kako bi što pre u njima našla saveznike i srodne duše. Šakama pokrivaju usta da bi sakrile o čemu pričaju, čak i onda kada je to bespotrebno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije