Retrogradni hod Merkura preko Škorpije: Čuvajte se za volanom

Astrolog: Marina Jungić Milošević

29. 11. 2018. u 11:02

Šta donosi retrogradni hod Merkura preko Škorpije 1. decembra: Povećana je opasnost od povreda ključne kosti i ramenog pojasa, naročito šaka i zglobova

Ретроградни ход Меркура преко Шкорпије: Чувајте се за воланом

Depositphotos

Svake druge godine Merkur, planeta komunikacije i logike, prelazi preko Škorpije, znaka novca, i moći u kome je njegov uticaj naglašen. Međutim, ako mislite da će se zbog toga ponavljati isti događaji u vašem životu, varate se, jer ova planeta ne obrazuje svaki put iste aspekte, budući da ostale tranzitne planete, iz godine u godinu, prelaze iz jednog u drugi znak.

Merkur se 1. decembra, retrogradnim hodom, vraća u osmi zodijački znak, da bi 6. decembra krenuo direktno. S jedne strane, pozicija ove planete intelekta, ideja i posla, osnažena je prelaskom preko Škorpije, a s druge, oslabljena njegovim prividnim hodom unazad. To će, pre svega, uticati na naš način razmišljanja i procene različitih situacija, zbog čega bi trebalo da se čuvamo brzopletih zaključaka.

Retrogradni hod Merkura preko Škorpije, od 1. do 6. decembra, osetiće svi znakovi, a najviše Blizanci i Device kojima ova planeta vlada, kao i Škorpije, u kojoj je egzaltirana. U tom periodu, vozači bi trebalo da budu oprezniji za volanom. Takođe, izbegavajte potpisivanje ugovora, nepotrebne troškove i podizanje kredita. Klonite se svađa i rasprava, naročito sa rodbinom i komšijama, a ne preporučuje se ni zakazivanje venčanja i veridbi. Takođe, obratite više pažnje na ključeve, kartice, mobilne telefone i druge vredne predmete.

Ove nedelje, Merkur obrazuje konjunkciju sa Jupiterom i napet aspekt sa Uranom u Biku (inkonjunkcija). Ovi neharmonični aspekti podstiču sumnjičavost i podozrivost, ali i posesivnost u ljubavi. Takođe, upozoravaju da budete oprezniji prilikom dogovora o novim poslovima, ukoliko sarađujete sa strancima. Retrogradni hod planete logike preko oštroumne Škorpije će osetiti i Strelčevi, Ribe i Bikovi, znaci u kojima je uticaj Merkura oslabljen.

Inkonjunkcija sa Uranom, simbolom više sile, odnosno, okolnosti na koje ne možemo da utičemo, upozorava da se posebno čuvamo za volanom, što se, pre svega, odnosi na vozače. Budući da Merkur upravlja rukama, ključnom kosti i ramenim pojasom, naročito šakama i zglobovima, ovaj aspekt, takođe, opominje na opasnost od povreda tih delova tela.

SMISAO ZA LOGIKU

Merkur, od dva do tri puta godišnje, po nekoliko dana stoji na istom stepenu jednog znaka ili od 15 do 20 dana ide prividnim hodom unazad, da bi zatim krenuo da prelazi i po dva stepena dnevno.

Osobe koje imaju Merkur u Blizancima, Devici ili Škorpiji su okretne i komunikativne, a krasi ih logički način razmišljanja, talenat za biznis, bankarstvo, nauku i medicinu, ali i umetnost, naročito muziku i ples. Takođe, poseduju manuelnu spretnost, što posebno dolazi do izražaja ukoliko se bave zanimanjima koja zahtevaju smisao za detalje.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

netačno

29.11.2018. 11:39

moj muž je blizanac. voli muziku, čak ume i da svira, ali nema smisla za ples, i da nema lep glas, nema! daleko od toga. iako se mi generalno lepo slažemo, njegov glas mi nikad nije bio muževo seksi, čak sam to u početku smatrala "manom" što se njegove celokupne privlačnosti tiče, i mada sam se vremenom navikla i dalje nema lep glas.

Skorpion

29.11.2018. 13:08

Koga god sam upoznao u znaku Škorpiona su Opasni ljudi Manipulatori zavidni Ljubomorni I Veliki Lažovi. Smisle Laž dok si reko Britva. Škorpioni Što dalje od mene hvala im.

Joca Dopisnik Belosvetski

29.11.2018. 13:26

Jos jedna velika laz takozvanih "astrologa". Narode, ne verujte ovima jer u svemiru ima mnogo vise nebeskih tela, nego sto ima zrna peska na celoj zemlji - tako kazu naucnici. To znaci da nebeska tela nemaju veze sa ljudima na zemlji. To je samo izmisljena prica od cega mnogi zive i zaradjuju.

maniks

29.11.2018. 15:22

Horoskop je izmisljotina za zabavu naroda uglavno polupismenog.Kao sto ne treba gledati parove ili zadrugu tako ne treba citati horoskope.Znam ljude koji slepo veruju u ove gluposti .Kad ih pitam kako horoskop na primer za danas moze da ima isti znacaj na onog koji se tek rodio, na onog sa 20 , na onog sa 80 , ili onog koji je umro odgovor je da ne poverujes kako objasnjavaju.