ŠTA DONOSE VELIKI VODENI I ZEMLJANI TRIGONI: Jake emocije i napredovanje na poslu

Astrolog: Marina Jungić Milošević

16. 07. 2018. u 13:07

Okolnosti vam idu na ruku, ako ste Bik, Rak, Devica, Vaga, Škorpija, Jarac, Vodolija ili Riba

ШТА ДОНОСЕ ВЕЛИКИ ВОДЕНИ И ЗЕМЉАНИ ТРИГОНИ: Јаке емоције и напредовање на послу

ZVEZDE su vam ove nedelje naklonjene, sudeći prema rasporedu planeta u vodenim i zemljanim znacima, zbog čega bi trebalo da iskoristite prilike koje vam se ukazuju i na poslu i u ljubavi. Sunce u Raku, retrogradni Jupiter u Škorpiji i Neptun u prividnom hodu unazad preko znaka Riba, obrazuju harmonične aspekte, odnosno, veliki vodeni trigon. Ista je situacija i sa Venerom u Devici, Saturnom u Jarcu i Uranom u Biku, koji takođe obrazuju međusobne trigone, koji se u astrologiji naziva veliki zemljani trigon. Pošto zemlja simbolizuje sigurnost, a voda osećanja, nedelju pred nama obeležiće snažne emocije i stabilni partnerski odnosi. Ovo se, naravno, odnosi na većinu predstavnika vodenih i zemljanih znakova kojima odgovara ovakav raspored planeta, što znači da vam okolnosti idu na ruku, ako ste rođeni u drugom, četvrtom, šestom, sedmom, osmom, desetom ili 12. zodijačkom znaku.

Da sve ne bude baš savršeno, „pobrinuli“ su se kvadrati (aspekti pod uglom od 90 stepeni) između retrogradnog Marsa, retrogradnog Jupitera i Urana, koji predstavljaju izazove, kojima će ljubitelji rizika teško moći da odole, što se prvenstveno odnosi na Vodolije, Strelčeve i Škorpije. Zato bi trebalo da izbegavaju nepotrebne troškove i podizanje kredita, kao i zaduživanje kod osoba sa kojima neće moći lako da izađu na kraj, ukoliko ne budu mogli da im vrate dug na vreme.

Još jedan aspekt nije naročito povoljan - inkonjunkcija između Merkura u Lavu, planete komunikacija i biznisa u znaku kreativnosti, i Plutona, simbola bogatstva i moći u Jarcu. Zato se preporučuje da merite svoje reči, pre nego što kažete nešto zbog čega biste kasnije mogli da se kajete. Takođe, nemojte dozvoliti nikome da vas isprovocira, jer na taj način nećete ništa postići, osim što ćete ugroziti svoj nervni sistem.

Ukoliko se bavite nekim kreativnim zanimanjem, umetnošću ili sportom, ove nedelje, uz pomoć tri trigona u vodenim znacima možete da zgrabite svoju šansu i da ostvarite cilj o kome odavno maštate. Taj aspekt u znacima doma, strasti i ljubavnog zanosa, jača emotivne odnose, naročito ako planirate da ozvaničite vezu, a mnogi će doći u iskušenje i da obnove kontakt sa nekadašnjim partnerom. Saturn u Jarcu u trigonu sa Venerom u astrološkom polju ljubavi Riba, predstavnicima poslednjeg zodijačkog znaka nagoveštava ulazak u vezu sa osobom koja živi u drugoj zemlji ili gradu. Pozicije Saturna i Urana u odnosu na Veneru, Jarčevima, Bikovima i Devicama, najavljuju susret sa nekim ko često putuje zbog posla ili se vraća kući posle dužeg boravka u inostranstvu.

Ako ste pokrenuli privatni biznis ili planirate građevinske radove, adaptaciju poslovnog ili proširenje stambenog prostora, a možda i selidbu, sada je pravo vreme za to, budući da tri trigona u zemljanim znacima polako ali sigurno „rade“ u vašu korist. To je kao da ste obezbedili finansijera, radnu snagu i kreativnog arhitektu koji će se pobrinuti da složite sve kockice na svoje mesto. U svakom slučaju, ukoliko ste godinama želeli da postignete nešto više u svojoj profesiji, sada vam to može poći za rukom mnogo lakše i jednostavnije nego inače.

Venera, planeta ljubavi i novca u Devici, pod uticajem Saturna, simbolom trajnosti u Jarcu povoljno utiče na stabilizaciju emotivnih veza, kao i na finansije. Deseti zodijački znak (Jarac) predstavlja ambiciju i društveni status, zbog čega njegova pozicija i aspekti koje obrazuje, ne samo ove već i sledeće sedmice, donose šanse za napredovanje u karijeri, što se najviše odnosi na Bikove, Device, Jarčeve i Vodolije. Venerin harmoničan aspekt sa Uranom, planetom iznenađenja i više sile, za Vage i Vodolije koje se bave zanimanjima koja imaju veze sa medijima i IT tehnologijama, može da znači priliku da se dokažu na profesionalnom, planu i da pokažu svoj maksimum. I, na kraju, povoljan aspekt između Saturna u Jarcu i Urana u Biku, znaku hedonizma, ljubavi i novca, najavljuje mogućnost da zemljani znaci, najzad dođu do nekog poseda, stana, kuće ili nekretnine za izdavanje, zahvaljujući kojem će moći dosta da steknu.

Depositphotos

NAČIN NA KOJI VOLIMO

VENERA pokazuje način na koji volimo, kao i ljubav prema životnim zadovoljstvima, sve ono u čemu uživamo. Uticaj Venere, osim u Devici, oslabljen je i u Škorpiji i Ovnu, zbog čega partneri ovih znakova, do kraja meseca, mogu da očekuju veće izlive nežnosti, ali suprotna strana verovatno neće biti u stanju da im ih uzvrati. Venerin uticaj naglašen je u Biku, Vagi i Ribama, što predstavnike ovih znakova čini seksepilnijim, harizmatičnijim i romantičnijim, ali i prilično zahtevnim na emotivnom planu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije