Šta donosi Merkur, planeta posla i kraćih putovanja u vatrenom Ovnu

Astrolog: Marina Jungić Milošević

12. 03. 2017. u 07:00

Mladi i studenti mogu dodatno da zarade preko paralelnih i honorarnih poslova. Isplativa saradnja sa strancima

Шта доноси Меркур, планета посла и краћих путовања у ватреном Овну

Foto Thinkstock

Merkur, planeta biznisa i flerta, 13. marta, ulazi Ovna, znak akcije i inicijative, preko kojeg će prelaziti do 1. aprila, kada njegov uticaj slabi ulaskom u znak Bika. Ovakva pozicija planete učenja i kraćih putovanja, takođe, simbolizuje zemlje nemačkog jezičkog područja i povećava šanse za dobijanje stipendija ili stručnog usavršavanja u inostranstvu.

U prvoj polovini nedelje, Merkur obrazuje konjunkciju sa Suncem, donoseći mogućnost isplativih dogovora sa uticajnim i uglednim osobama, posebno strancima, a sredinom nedelje, sa retrogradnom Venerom, planetom ljubavi i novca, što ukazuje na mogućnost dodatne zarade preko honorarnih ili paralelnih poslova. Ojačanu poziciju Merkura u prvom zodijačkom znaku osetiće svi znaci, nešto više Ovnovi, Blizanci, Device i Škorpije, a manje Vage, Strelčevi, Ribe i Bikovi.

OVAN (21. 3 - 20.4)

Konjukcija Merkura i Venere, vladaoca astrološkog polja ljubavi, u vašem znaku nagoveštava mogućnost poznanstva sa mlađom osobom preko interneta ili društvene mreže. Veće su šanse za sklapanje dogovora sa strancima iz zemalja nemačkog jezičkog područja.

BIK (21. 4 - 21.5)

Pozicija Merkura, vladaoca vaše astrološke kuće posla, u konjukciji sa vašim vladaocem retrogradnom Venerom, planetom novca, donosi vam uvećanje prihoda preko dodatnih ili honorarnih poslova. Moguć ulazak u tajnu romansu sa umetnikom ili lekarom.

BLIZANCI (22. 5 - 21.6)

Vaš vladalac, Merkur u astrološkom polju neočekivanih okolnosti, blizu Venere, donosi vam profesionalnu i finansijsku satisfakciju preko poslova sa strancima. Pozicija retrogradne Venere upozorava da budete oprezniji sa Bikom ili Vagom.

RAK (21. 6 - 22.7)

Mesec, vladalac vašeg znaka u trigonu sa Merkurom, planetom biznisa u astrološkoj kući karijere, oko 18. marta, može da intenzivira već uspostavljene kontakte sa strancima i predstavnicima velikih prekookeanskih korporacija.

LAV (23. 7 - 23.8)

Sunce, vaš vladalac, u konjunkciji sa Merkurom, donosi vam novac preko poslova sa strancima. Takođe, rastu šanse za dobijanje stipendija ili odlazak na stručno usavršavanje u inostranstvu, ako ste student. Susret sa nekim ko često putuje zbog posla.

DUHOVITI, ŽUSTRI, NESTRPLJIVI

Ako vam je natalni Merkur u Ovnu, mladoliki ste, žustri, stalno u pokretu, ne drži vas mesto, privlače vas poslovi gde možete da budete stalno u pokretu. Radoznali ste, duhoviti i posedujete dar za imitaciju i strane jezike.
Vama ništa ne može da promakne, sve primećujete, odlično ste informisani, snalažljivi i elokventni, skloni polemisanju. Zato se ovako položen Merkur, simbol reči i biznisa, često nalazi u horoskopima pisaca, novinara, voditelja, ali i trgovaca. Pošto Ovnom upravlja Mars, impulsivni ste, brzopleti i nestrpljivi, zbog čega možete da budete skloni pogrešnim zaključcima. Ukoliko je Merkur u napetim aspektima sa Marsom ili Uranom, razdražljivi ste i skloni konfliktima.

DEVICA (23. 8 - 23.9)

Merkur, vladalac vašeg znaka u vatrenom Ovnu, nagoveštava mogućnost romantičnog susreta sa zauzetom osobom. Venera, planeta novca, u retrogradnom hodu preko vaše astrološke kuće finansija upozorava da izbegavate nepotrebne troškove.

VAGA (23. 9 - 22.10)

Venera, vaš vladalac, u konjukciji sa Merkurom u astrološkom polju partnerskih odnosa, donosi vam nove poslove, ako ste zbog posla prisutni u javnosti. Očekuje vas susret sa starom simpatijom, naročito ako se radi o nekom vazdušnom znaku.

ŠKORPIJA (23. 10 - 21.11)

Sa Merkurom blizu Venere u šestoj astrološkoj kući, u drugoj polovini nedelje, možete da postignete isplativ dogovor sa strancima, naročito ako vaše zanimanje ima veze sa medicinom ili farmacijom. Tajna romansa sa mlađom osobom na poslu.

STRELAC (22. 11 - 21.12)

Venera blizu Merkura u petom astrološkom polju, donosi vam uspeh preko saradnje sa partnerima iz zemalja nemačkog jezičkog područja, naročito ako se bavite naukom, umetnošću ili sportom. Početkom nedelje, zauzeta osoba želi da privuče vašu pažnju.

JARAC (22. 12 - 29.1)

Merkur, simbol komunikacija, blizu Venere planete novca u četvrtoj astrološkoj kući, u drugoj polovini nedelje, otvara vam mogućnosti za uvećanje prihoda, naročito ako ste privatnik ili se bavite kupoprodajom ili izdavanjem nekretnina.

VODOLIJA (20. 1 - 19.2)

Pozicija Sunca u drugom i Merkura, planete logike, u trećem astrološkom polju, sredinom nedelje, donosi vam podršku neke uticajne osobe na položaju. U drugoj polovini perioda, trebalo bi izbegavate rizične finansijske transakcije.

RIBE (120. 2 - 20.3)

Simbol trgovine, Merkur, blizu retrogradne Venere u astrološkoj kući ljubavi ali i novca, može da vas odvede u tajnu vezu sa nekim koga najverovatnije već poznajete preko poslovnih kontakata. Izbegavajte kupoprodaju nekretnina.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije